Πού να πάω να ακούσω περίεργες μουσικές;

Δεν παίζει όλη η Αθήνα funk-o-jazz, μη νομίζεις. Να, απόδειξη αυτά τα μπαράκια που σου βρήκαμε, όπου θα ακούσεις από reggae μέχρι synth wave.
Πού να πάω να ακούσω περίεργες μουσικές;
της Ηρώς Κουνάδη

Βαρέθηκες να ακούς παντού την ίδια γαλλική funk και τις retropop μελωδίες που σε πέντε χρόνια δεν θα θυμάται κανείς; Σε καταλαβαίνουμε. Γι’ αυτό σου φτιάξαμε τον απόλυτο χάρτη με τα πιο ψαγμένα ακούσματα της Αθήνας.

Έλα να σου πω
Οδυσσέως 8, Μεταξουργείο

Ένα από τα αγαπημένα μας cult μπαράκια στην Αθήνα, έχει γίνει θρύλος για τις πιο-ό,τι-να-‘ναι-δεν πάει μουσικές του: Τη μια στιγμή μπορεί να ακούς κάτι που θυμίζει dark cabaret, την άλλη να βαράει νταλκάδες. Και όλο αυτό θα σου αρέσει. Το εσωτερικό του είναι μικροσκοπικό, ζήτημα να χωράνε πέντε άτομα στο μπαρ, οπότε ο κόσμος απλώνεται έξω και γίνεται από ένα σημείο και μετά μια παρέα. Δεν του φαίνεται, αλλά έχει εξαιρετικά ψαγμένη κάβα, με πολλές premium ετικέτες και μεγάλη ποικιλία σε ελληνικές μπύρες. Το απλό ποτό στα 7€.



Boiler
Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι

Είναι κι αυτό μικρούλι, έχει όμως μεγάλη καρδιά κι ακόμα μεγαλύτερη παρέα που, ω του θαύματος, χορεύει –αν αναρωτιόσουν πού χορεύει ο κόσμος στην Αθήνα, εδώ θα τους βρεις όλους μαζεμένους. Οι μουσικές είναι… αυτό που λέει ο τίτλος μας, περίεργες, ηλεκτρονικές κατά βάση, industrial αλλά και ροκ ενίοτε –πάντα όμως εναλλακτικές. Το απλό ποτό στα 6€.



Cantina Social
Λεωκορίου 6, Ψυρρή

Πριν από μια δεκαετία, μπορεί και να το ήξερες ως το μόνο μαγαζί που παίζει περίεργες μουσικές στην Αθήνα. Και μέχρι σήμερα, η παράδοση αυτή καλά κρατεί, με new wave, dark electro και άλλα ωραία που δύσκολα θα ακούσεις αλλού. Να κάνουμε, για τους καινούριους, και μια αναφορά στην τέλεια αυλή-ακάλυπτο πολυκατοικίας στην οποία απλώνει τα τραπέζια του. Τα ποτά ξεκινούν από μόλις 5€.



Σκληρές Ινδίες
Σπετσών 11Α, Κυψέλη

Αγαπημένη χιπστεροφωλιά, με τέλεια Bauhaus αισθητική στο εσωτερικό και avant dark, post pop, world synth, ghetto house μουσικές στα ηχεία. Αν έχεις άγνωστες λέξεις, σκέψου «ψαγμενιές» και είσαι μέσα. Φιλοξενεί συχνά πυκνά guest DJs που φτιάχνουν ακόμα πιο κεφάτη ατμόσφαιρα, ανοίγει και από νωρίς για καφεδάκια και μπύρες σε μεγάλη ποικιλία. Τα ποτά ξεκινούν από 6€.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @sklires_indies



Red Sea 
Ποταμιάνου 23, Ιλίσσια

Ο απόλυτος reggae ναός στα Ιλίσσια είναι από τα μέρη που αν δεν τα δεις, δύσκολα πιστεύεις πως υπάρχουν στην Αθήνα –ίσως κάτι να ψυλλιάστηκες από την φωτογραφία μας. Μαζεύει όλες τις underground κοινότητες της πόλης, που έρχονται για να ακούσουν μουσικές που κινούνται σε όλο το φάσμα της ρέγκε (dancehall, dub, roots, rub-a-dub και δε συμμαζεύεται) και, άκουσον άκουσον, να χορέψουν. Και ναι, εδώ θα χορέψεις κι εσύ. Το απλό ποτό στα 7€.



Teddy Boy
Τάκη 18, Ψυρρή

Σκοτεινό και ατμοσφαιρικό, το Teddy Boy είναι από τα λίγα μαγαζιά στην Αθήνα – ίσως το μοναδικό– όπου θα ακούσεις Dark Wave, Punk και Post-Punk των 80s, αλλά και λοιπές ψαγμένες μουσικές όπως synth wave, synth pop, minimal και new wave. Μαζεύει περισσότερο κόσμο τις μικρές ώρες της νύχτας, το λες δηλαδή και αφτεράδικο, ενώ συχνά πυκνά φιλοξενεί και θεματικά parties αφιερωμένα σε συγκεκριμένο μουσικό ρεύμα. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Death Disco
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή

Πέρα από τα live που ξαναξεκίνησαν δυναμικά (μείνε συντονισμένος/η στη σελίδα του Facebook για λεπτομέρειες) το σκοτεινό, υπερκούλ new wave club του Ψυρρή φιλοξενεί κάθε Παρασκευή θεματικές βραδιές θεματικές βραδιές που μπορεί να περιλαμβάνουν τα πάντα, από Κ-pop μέχρι trashland party, ενώ τα Σάββατα guest και resident DJs παίζουν τα καλύτερα new wave, EBM, post punk, minimal, indie, gothic, electro τραγούδια από τα 80's μέχρι και σήμερα. Η είσοδος ανεξαρτήτως ημέρας κοστίζει 5€ με μπύρα ή κρασί.



Dark Sun 
Θηβών 42, Περιστέρι

Ο απόλυτος goth ναός της Αθήνας είναι εμπειρία, ακόμα και καμία σχέση με περίεργες μουσικές να μην έχεις. Στη σκοτεινή του ατμόσφαιρα, πλάι σε ένα… Άλιεν σε φυσικό μέγεθος και κάτω από αλυσίδες που κρέμονται από το ταβάνι, θα χορέψεις τις Παρασκευές με dark ambient, apocalyptic folk, industrial, dark wave, minimal, gothic rock και post punk, ενώ τα Σάββατα ανεβάζει ρυθμούς με technoid rhytms, dark ambient, experimental, idm, power noise, ebm, future pop, industrial και harsh electro. Η είσοδος κοστίζει 5€ με μπύρα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v