Τα μπαρ με την καλύτερη μουσική στην Αθήνα

Η μουσική κυλά στο αίμα τους ή καλύτερα στα ηχεία τους. Σε αυτά τα μπαρ θα ακούσεις μερικές από τις καλύτερες μουσικές στην Αθήνα.
Τα μπαρ με την καλύτερη μουσική στην Αθήνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μουσική με χαρακτήρα, καθαρά ποτά, ωραία κοκτέιλ, φιλόξενο σέρβις και παρεΐστικο κλίμα που σε κάνει να θες να επιστρέφεις.

Αυτά τα μπαρ της Αθήνας παίζουν ωραίες μουσικές και καλύπτουν από σκληρούς ροκάδες και indie τυπάκια, μέχρι τζαζ κονεσέρ και λάτρεις της afro μουσικής κουλτούρας.

Silver Spurs
Ευφράνορος 22-24, Παγκράτι, τηλ: 21 0756 7262

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Silver Spurs (@silverspursgr)


Χώρος που σε γυρίζει πίσω στην εποχή του αυθεντικού classic rock, ξένου και ελληνικού, φιλόξενο σέρβις, θαμώνες που από ένα σημείο και μετά γίνονται όλοι μια μεγάλη παρέα και τσουγκρίζουν παγωμένες μπίρες και καθαρά ποτά υπό τους ήχους των μουσικών που αγαπούν. Το Silver Spurs είναι ένα στέκι για ροκάδες, αλλά και για όσους εκτιμούν την αυθεντικότητα, το οποίο συχνά διοργανώνει και live αντίστοιχου μουσικού προσανατολισμού. Τα απλά ποτά στα 6€, οι μπίρες από 3€.

Rudu Bar
Ηρακλειδών 70, Πετράλωνα, τηλ: 21 3099 3274

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by rudubar (@rudubar)


Σε ήρεμο σημείο μακριά από τη βαβούρα της περιοχής, το Rudu έχει βερολινέζικο στιλ, βλέπει ηλεκτρικό, είναι απόμερο αλλά πάντα γεμάτο, και σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο ο μουσικός του χαρακτήρας. Τα Dj sets εδώ δίνουν και παίρνουν, το ίδιο και οι ζωντανές εμφανίσεις (πρόσφατα φιλοξένησαν τον κιθαρίστα από τις Τρύπες, Μπάμπη Παπαδόπουλο), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών «μπαρίσιων» ήχων, από indie και ψαγμένα ηλεκτρονικά beats, μέχρι hip hop και garage. Το απλό ποτό στα 6€.

Teddy Boy
Τάκη 18, Ψυρρή, τηλ: 6951116651

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Θanos Χalkiadakis (@thanos_halkiadakis)


Αφτεράδικο με χαρακτήρα στου Ψυρρή, το Teddy Boy είναι από τα λίγα μαγαζιά στην Αθήνα – ίσως το μοναδικό- όπου θα ακούσεις Dark Wave, Punk και Post-Punk των 80s, αλλά και λοιπές ψαγμένες μουσικές όπως Rockabilly, Psychobilly και Garage. Ο χώρος σκοτεινός και ατμοσφαιρικός, όπως πρέπει σε κάθε underground αφτεράδικο, ενώ συχνά πυκνά παίζουν θεματικά μουσικά parties, που επικεντρώνονται στην 80s disco, new wave, synth pop, italodisco. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Verve
Αγ. Αναργύρων 10, Ψυρρή, τηλ: 211 0125750

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Verve Music Cafe (@vervemusiccafe)


Ακόμα μια διεύθυνση στου Ψυρρή για ωραίες μουσικές, το Verve παραμένει σταθερά πιστό στην ψαγμένη δισκοθήκη του και παίζει ωραίες uptempo μουσικές, από bossa nova, jazz και funky μέχρι χαλαρές ροκιές και indie. Το μπαρ βγάζει καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, ενώ κατά καιρούς αναλαμβάνουν τα decks διάφοροι εγχώριοι Djs και ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 8-9€.

Μπη Σάιντ
Μαυροκορδάτου 6, Εξάρχεια, τηλ: 215 5452588

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by μπη σάιντ (@bsideathens)

Αυτό το κρυμμένο μπαράκι στον πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου έγινε διάσημο για τις ψαγμένες μουσικές του, τα πάσης φύσεως μουσικά events και την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε σκηνικό του High Fidelity. Τα πικάπ του βγάζουν μελωδίες από αυτές που δεν θα ακούσεις συχνά – εξ’ ου και το όνομά του, οπότε ετοιμάσου για ψαγμένες επιλογές από την ανεξάρτητη ηλεκτρονική σκηνή, αλλά και την soul ή την funk. O κόσμος είναι χαλαρός και τα ποτά τιμώνται στα 6€. Παραμένει ανοικτό μέχρι (πολύ) αργά.

Jazz in Jazz
Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι, τηλ: 210 7258362

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jazz In Jazz (@jazzinjazz)


Αν είσαι ο τζαζ τύπος της παρέας, τότε σίγουρα το ξέρεις. Αν δεν το ξέρεις, μάθε το και πιάσε γρήγορα θέση στο υπέροχο εσωτερικό του, διακοσμημένο σαν μουσείο της τζαζ για να ακούσεις αυθεντικές και ψαγμένες επιλογές από τις δεκαετίες του ’20 ως του ’60, αποκλειστικά και μόνο από βινύλια. WiFi δεν έχει και καλύτερα, μίλα και πιες με την παρέα σου, ορίστε μας. Η κάβα του με ουίσκι είναι πληθωρική, με 120 περίπου ετικέτες για να μυηθείς. Το απλό ποτό στα 6€.

Naked Ath.
Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, τηλ: 21 0321 9310

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Naked Ath. (@naked_ath)



Μια ανανέωση την ήθελε η Πλατεία Αγίας Ειρήνης κακά τα ψέματα. Και το Naked Ath. της έδωσε άλλον αέρα. "A Little Party Never Killed Nobody" γράφει με νέον σε κεντρικό σημείο του τοίχου και δίκιο έχει, καθώς εδώ η μουσική έχει τον πρώτο λόγο (μαζί με bar food βεβαίως). Σχεδόν σε καθημερινή βάση οι Djs εναλλάσσονται στα decks τους, φέρνοντας στα αυτιά σου ένα πληθωρικό μουσικό background από soul μέχρι hip hop και από funk μέχρι latin ρυθμούς. Το απλό ποτό στα 7€.

Barret
Πρωτογένους 11, τηλ: 21 0321 8373

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by barrett (@barrett_athens)


Urban ατμόσφαιρα, ενδιαφέρουσες φάτσες και μουσική στους ρυθμούς της πόλης. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του μπαρ της πάντα «τζερτζελιάρικης» Πρωτογένους, το οποίο διοργανώνει κάθε εβδομάδα παρέλαση από Djs που πιάνουν θέση στα decks του και δίνουν στα αυτιά σου ωραίες μελωδίες από ένα ευρύ φάσμα indie, alternative, afro, funk, rock και hip hop μελωδιών. Τα σκυλιά στους καναπέδες καλτ θαμώνες, το απλό ποτό στα 7€, οι ελληνικές μπίρες από 5€.

Loser
Βουλής 45-47, Κέντρο, τηλ: 21 3044 8535

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by loser_in_athens (@loser_bar)


Κρυμμένο, μικρό και παρεϊστικο, το Loser θα σου προσφέρει μπόλικες επιλογές για ποτό (από λικέρ, κρασί μέχρι spirits και κοκτέιλ), και εξίσου πληθωρικά ηχοχρώματα για τα ώτα σου, που μπλέκουν feelgood, soul, funk και indie ακούσματα, αναλόγως διάθεσης και DJ. Η τροπική διακόσμηση προσφέρει έξτρα πόντους στην όλη εμπειρία, ενώ τα σούπερ οικονομικά ποτά ξεκινούν από 6€, και τα κοκτέιλ στα 7€. Σαν να μην είναι και πολύ εστιασμένη στη μουσική η παράγραφος αυτουνού

Afrikana
Ιεροφαντών 13, Κεραμεικός 21 0341 0445

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Afrikana Jazz & Wine (@afrikanajazzbar)


Μια ανάσα από το μετρό του Κεραμεικού, η πολύχρωμη Afrikana έχει γίνει εδώ και χρόνια αγαπημένο στέκι φιλοξενώντας άπειρα live από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Ο μουσικός της χαρακτήρας την κατατάσσει σε jazz (wine) bar, όμως τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση εν γέενι στις μαύρες μουσικές. Συνοδεία καθαρών ποτών και δροσιστικών κοκτέιλ, έχεις μια από τις πιο εξωτικές και ταξιδιάρικες διευθύνσεις της πόλης. Το απλό ποτό στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v