Οι ταράτσες της πόλης που παίζουν μουσικάρες

Η ταράτσα είναι το απόλυτο hot-spot για το καλοκαίρι, αλλά θέλουμε να παίζει και ωραίες μουσικές. Είμαστε περίεργοι.
Οι ταράτσες της πόλης που παίζουν μουσικάρες
Δεν αρκεί μόνο η καλή εξυπηρέτηση, τα ωραία κοκτέιλ και η θέα. Ένας ακόμα παράγοντας που κάνει την έξοδό μας σε μια ταράτσα να είναι μοναδική, είναι η μουσική. Και, ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ταράτσες στην πόλη που παίζουν κάθε βράδυ σούπερ μουσικές, διαλεγμένες από εκλεκτούς dj’s, για χορό, για φλερτ, για χαλάρωση και για αίσθηση καλοκαιριού που δεν τελειώνει ποτέ.

Και αυτές είναι μερικές μόνο από τις αγαπημένες μας…

Bios

Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ.: 210 3425335
Περίμενες να μην το βάλουμε πρώτο; Το Bios είναι από εκείνα τα μαγαζιά που λίγο-πολύ κάθε Αθηναίος έχει βρεθεί έστω και μία φορά – ίσως και χωρίς να το έχει προγραμματίσει από πριν. Και μετά, αφού πάει να αράξει στον τέλειο χώρο, αφού πιει την κοκτεϊλάρα του και θαυμάσει μία από τις καλύτερες οπτικές στην Ακρόπολη που βρίσκεις στην πόλη, θα χορέψει νωχελικά με τις υπέροχες εναλλακτικές μουσικές που παίζουν από τα ηχεία. Το απλό ποτό στα 7€, ενώ τα κοκτέιλ κινούνται στα 8-9€.

Anglais

Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 5560 1192
Πραγματικά, από την στιγμή που άνοιξε, κάθε φορά που σκεφτόμαστε «ταράτσα στην Αθήνα», είναι από τα πρώτα ονόματα που μας έρχονται στο μυαλό. Και δεν το λες και λίγο, επειδή η Αθήνα έχει ταράτσες-μεγάλιθους, με πολύ πιο βαριά ιστορία στις πλάτες τους. Το Anglais κατάφερε να βγει μπροστά όχι μόνο επειδή προσέφερε έναν φουλ προσεγμένο χώρο, που δεν αρκείται απλά στο «έχω θέα στην Ακρόπολη». Και επειδή ξέρει να προσλαμβάνει καλούς dj’s. Τα κοκτέιλ είναι ελαφρώς τσιμπημένα (στα 10€) αλλά αξίζουν και με το παραπάνω.

Το Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673
Έχει χρωματιστά φωτάκια να κρέμονται. Αν μας διαβάζεις αρκετό καιρό, θα έχεις μάθει ήδη πως αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να μεταμορφωθούμε σ’ εκείνο το emoji με τις καρδούλες στα μάτια. Το Λοκάλι όμως είναι πολλά παραπάνω από τα κρεμαστά φωτάκια του. Είναι τα πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ του, όπως το Milk Punch με φουντούκι, ρούμι Angostura 5 ετών, αλμυρή καραμέλα, γάλα και λεμόνι. Και οι μουσικές του είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να συμπληρώσεις αυτό το ωραίο σκηνικό: Χαλαρωτικές, ψαγμένες όσο πρέπει και κεφάτες. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

White Noise

Ευμολπιδών 20, Γκάζι, τηλ: 690 777 8889
Τι μουσική ακούμε στο White Noise; Τα πάντα, αν αγαπάς την ροκ. Μέσα από τα σούπερ θεματικά events του μπορεί να βρεθείς να ακούς από ελληνόφωνες μπάντες (πόσο συχνά βρίσκεις μπαρ στην Αθήνα – και δη ταρατσάτο – να το κάνει αυτό;) μέχρι και μέταλ. Και επειδή θέλουμε μέταλ ταράτσα, επειδή και οι μεταλάδες έχουν ανάγκη για δροσιά, το αγαπάμε λίγο παραπάνω. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Manor House

Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, τηλ. 210-5744060
Και από το κέντρο, σε μεταφέρουμε στο Περιστέρι, επειδή δεν γίνεται να αφήσουμε και τα πιο mainsteam παιδιά παραπονεμένα. Τώρα, αν είδες την λέξη mainstream σε άρθρο για μουσικάρες και στράβωσες, εμείς θα σου στραβώσουμε διπλά, επειδή – όπως έχουμε δηλώσει πολλάκις – το mainsteam δεν σημαίνει κακό. Και στο Manor House σίγουρα δεν θα ακούσεις κακή μουσική. Βάλε και τον σούπερ κεφάτο κόσμο να χορεύει, βάλε και το ποτό στα 6,5€ και φύγαμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v