Για καφέ στην Αττική… σαν σε εξοχή

Ψάχνουμε δροσιά και καλό καφέ και τα βρίσκουμε σε αγαπημένα σημεία στην Αττική, από την Αθήνα μέχρι τη Ραφήνα.
Για καφέ στην Αττική… σαν σε εξοχή

Η δροσιά είναι ανάγκη, ο καλός καφές το ίδιο. Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, μέρη που παρέχουν και τα δύο γίνονται ανάρπαστα, τα αποζητάμε όσο τίποτα, και λαχταράμε να βρεθούμε στην δροσερή τους αγκαλιά.

Η Αττική – ευτυχώς- έχει ουκ ολίγες διευθύνσεις για να απολαύσουμε ροφήματα και καφεΐνη στον ίσκιο. Ιδού μερικά από τα αγαπημένα μας – από το κέντρο της πόλης, μέχρι τις μακρινές τις ακτές.

Six D.O.G.S

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0321 0510



Στο βάθος κήπος στην Αβραμιώτου- και τι κήπος! Ένας κρυμμένος κήπος σε περιμένει στο κέντρο της Αθήνας που βράζει για να σου προσφέρει δροσερά ροφήματα, καφεδάκια, smoothies και λαχταριστό brunch. Έλα νωρίς για να πιάσεις θέση στον ίσκιο, ή γίνε ένα με άλλες παρέες στα μεγάλα ξύλινα τραπέζια που φιλοξενούν τουρίστες και μη. Το βράδυ το μπαρ παίρνει τα πάνω του και τα καλοκαιρινά κοκτέιλ γίνονται ανάρπαστα.

Noah

Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής), τηλ: 2107233419



Σε σκηνικό που παραπέμπει σε μεξικάνικη χασιέντα, το all day bar –restaurant στο Πάρκο Ελευθερίας είναι ένας τροπικός παράδεισος για κάθε στιγμή της ημέρας. Τα ζεστά πρωινά και μεσημέρια προσφέρει απλόχερα δροσιά στα τραπέζια και στους αναπαυτικούς του καναπέδες, όπου προσγειώνονται καφεδάκια αλλά και κάθε λογής brunch-o-λιχουδιές. Τα βράδια μεταμορφώνεται σε ένα κεφάτο club.

GARDENale

Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας, τηλ: 2294 026000



Σε έναν πανέμορφο χώρο μέσα στο πράσινο, με παιδική χαρά πλησίον αν έχεις πιτσιρίκια, αυτό το δροσερό καφέ της Ραφήνας σε υποδέχεται στα τραπεζάκια του στον ίσκιο για να σου προσφέρει απλόχερα δροσιά, καφεδάκι, νόστιμα πιάτα αλλά και ποτάρες όσο νυχτώνει. Μας αρέσουν πολύ τα μπέργκερ που σερβίρει, αλλά και τα κοντινά όργανα γυμναστικής για να κάψουμε καμία θερμίδα.

Way Out Cafe- Pool Bar

Δημοσθένους 8, Αγ. Παντελεήμων, Μαραθώνας, τηλ: 2294 055431



Πισίνες, συντριβάνια και μπόλικος ίσκιος από δέντρα σε περιμένουν σε αυτόν τον όμορφο all day χώρο στον Μαραθώνα, ο οποίος ξεκινά από το πρωί για καλοφτιαγμένο καφεδάκι και σνακ δίπλα στην πισίνα, και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ όταν αλλάζει εντελώς ατμόσφαιρα και μεταμορφώνεται σε ένα άκρως καλοκαιρινό μπαρ.

ALSOS Cafe Bar Kifissia

Ηρώδου Αττικού, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 9696



Το άλσος της Κηφισιάς είναι μια όαση δροσιάς στα Βόρεια Προάστια, με ιστορία αιώνων και φιλοξενεί ένα εξίσου όμορφο και δροσερό καφέ, για να αράξεις με τις ώρες και να χαζεύεις. Βγάζει τραπεζάκια στο λευκό χαλίκι και σερβίρει καφέδες, ροφήματα αλλά και αλμυρά/γλυκά σνακ για κάθε γούστο σε περίπτωση που θες να τσιμπολογήσεις κάτι. Εύκολα προσβάσιμο, μια ανάσα από τον ηλεκτρικό.

Sloop

Αγίου Παντελεήμονος 17, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0896 2500



Πολύ κοντά στη θάλασσα, στον κόλπο της Βουλιαγμένης, αυτό το all day café είναι ό,τι πρέπει για να πιάσεις τραπεζάκι πριν ή μετά τις βουτιές σου και να δροσιστείς. «Βλέπει» σε έναν όμορφο χώρο, γεμάτο πράσινο, και ξεκινά από νωρίς με πρωινό και brunch, συνεχίζοντας με ένα πληθωρικό μενού για μεσημέρι και βράδι. Πολύ δυνατό το club sandwich.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v