Τα καλύτερα στέκια στα Πετράλωνα και το Θησείο

Τα Πετράλωνα κυριαρχούν, το Θησείο ακολουθεί και τα δυο τους προσφέρουν ποικίλες προτάσεις για μπαρο-καφενειό-τσαρκες.
 

Τα καλύτερα στέκια στα Πετράλωνα και το Θησείο

Το πάρκινγκ είναι ζόρι, όμως από τη στιγμή που θα αφήσεις (κάπου) το αυτοκίνητό σου, Θησείο και Πετράλωνα αναλαμβάνουν να σε ξεναγήσουν στην όμορφη πλευρά της αθηναϊκής, νυχτερινής διασκέδασης.

Κλουβί
Κυδαντιδών και Δημοφώντος 57, Πετράλωνα

 



Χαλαρό, μικρούλι, οικείο, καθόλου περιοριστικό. Αντιθέτως με το όνομά του το Κλουβί δεν καταπιέζει την ελευθερία του διασκεδάζειν, παίζει ωραίες jazz, soul, funk, αλλά και electro μουσικές, διακοσμεί εαυτόν με street art και πρωτότυπες προσθήκες στους τοίχους και σερβίρει φτηνά ποτά και κοκτέιλ (Μandarin sour και Gin- Gin συγκαταλέγονται στα καλύτερά του), από νωρίς το απόγευμα μέχρι… όσο αντέξει η παρέα. Μπόνους το installation με το αυτόγραφο του Πάριου(!) προσθέτει μια καλοδεχούμενη σουρεάλ νότα. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Τζένγκα
Κειριαδών 38, Πετράλωνα

 



Μέσα αλλά και μακριά από την βαβούρα των Πετραλώνων, το Τζένγκα είναι μικρό και ψηλοτάβανο, έχει αέρα καφενείου, σέρβις με χαμόγελο, λατρεύει τη μουσική και κοσμεί τους τοίχους του με εκατοντάδες εξώφυλλα δίσκων. Ανοίγει από το πρωί για (εξαιρετικό) καφέ και λοιπά ροφήματα και συνεχίζει μέχρι το βράδυ με ψαγμένες μουσικές, φτηνά ποτά και ενδιαφέροντα κοκτέιλ -δοκιμάστε το Τζένγκα με λευκό ρούμι, spiced ρούμι, triple sec, φράουλα, μήλο, τσάι, βανίλια και λεμόνι. Το απλό ποτό κοστίζει 5€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 6€.

Κύριος Χου
Υπερίωνος 1 & Δημοφώντος, Πετράλωνα

 



Με το μαύρο του καπέλο, τη μυστηριώδη του φυσιογνωμία, το νοστιμότατο brunch και τα πρωτότυπα κοκτέιλ, ε, δεν ήθελε και πολύ, ο Κύριος Χου έγινε στέκι. Και ακόμα είναι φυσικά. Η μινιόν αυλή του παραμένει πόλος έλξης για τους φανατικούς του θαμώνες, οι οποίοι απολαμβάνουν ωραίες μουσικές, κουβέντες, δροσιά κάτω από τα αστέρια, και μυρωδάτα κοκτέιλ όπως το Deep Purple με λευκό κρασί, μαστίχα, λάιμ και πικραμύγδαλο. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ στα 8€.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Πετράλωνα

 



Ο «τσαλαπετεινός» έχει όλα όσα θέλουμε από ένα μπαρ και πολλά ακόμα: καλοφτιαγμένα κοκτέιλ με λίστα που αλλάζει διαρκώς – δοκιμάστε το Clockwork Orange, με πορτοκάλι, Bombay Sapphire Gin, λάιμ, φρέσκο δυόσμο, σιρόπι γιασεμιού και Creole bitters ή το Picante με Mezcal, Cuervo Traditional Reposado, αφρό αλατιού με τζίντζερ και τσίλι, εξαιρετικό φαγητό για να τα συνοδεύσει (βλ. λαχταριστές πίτσες και ζυμαρικά) και σούπερ μουσικές όσο παίρνει και νυχτώνει. Τα ποτά ξεκινούν από 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Σπιρτόκουτο
Κειριάδων 15, Κάτω Πετράλωνα

 



Μαγαζί σημείο αναφοράς στην περιοχή, το Σπιρτόκουτο σε αποζημιώνει από την ταλαιπωρία για το παρκάρισμα με… Mortal Kombat στην παιχνιδομηχανή του, σούπερ μουσικές στα κατά καιρούς θεματικά events από τα ηχεία του και δροσερά, φρουτώδη και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ από τη μπάρα του. Η διακόσμησή του, αληθινά και όχι προσποιητά retro, αποτίει φόρο τιμής σε βιντεοπαιχνίδια των '80s & '90s καθώς και αγαπημένα action figures των παιδικών μας χρόνων. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Λόλα
Κειριαδών 11, Πετράλωνα

 



Την Λόλα από τα Κάτω Πετράλωνα ποιος θα τη βγάλει; Κανείς και δεν χρειάζεται. Ακριβώς απέναντι από το Σπιρτόκουτο, απολαμβάνουμε οικονομικά ποτά (στα 5€) και μπύρα (από 3€), υπό τους ήχους τζαζ φανκ μουσικών. Αν θέλουμε να πάρουμε δυνάμεις για το βράδυ, παραγγέλνουμε και τα απαραίτητα street food τσιμπολογήματα που ετοιμάζονται στο «Λόλα Άλλο», το… άλλο μισό του Λόλα Bar.

 

Λουξ
Θεσσαλονίκης 9, Θησείο

 



Στο νοητό σύνορο μεταξύ Θησείου και Πετραλώνων, οι χρωματιστές καρεκλίτσες καφενείου, απλωμένες στο πλακόστρωτο, με φόντο τα δέντρα της οδού Θεσσαλονίκης και τα βαγόνια του Ηλεκτρικού να περνούν, στήνουν σκηνικό 80s. Σκηνικό που δεν απαρνιούνται οι φανατικοί θαμώνες του Λουξ, ενός καφενείου που σερβίρει από νωρίς το πρωί καφέ (περί τα 3€), και συνεχίζει με ρακές, μπύρες μεζέδες και φτηνά ποτά (5,50€).

Quinta
Σαρρή 50, Θησείο

 



Σημείο συνάντησης θεατρόφιλων και καλλιτεχνών, η Quinta είναι εκείνο το οικείο στέκι που αναζητάς όταν θέλεις να πιεις ένα χαλαρό ποτό, κοκτέιλ ή κρασί με φίλους. Η Quinta, όπως μας ενημέρωσαν οι ιδιοκτήτες της αλλάζει χαρακτήρα από τη νέα σεζόν: ανοίγει πλήρως ανανεωμένη ως ένα all day μαγαζί με ιδιαίτερη έμφαση στο πρωινό-μεσημεριανό, αλλά και για early drinks. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην wine list, η οποία ήδη ήταν πλούσια, καθώς και στο brunch τα Σαββατοκύριακα. Αναμένουμε.

James Joyce
Άστιγγος 12, Θησείο

 



Και από το κρασί μεταφερόμαστε τον μαγικό κόσμο της μπύρας (και της Ιρλανδίας). Η παμπ στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου που διαθέτει μπόλικα βαρέλια που εναλάσσονται για να διαλέξετε αυτό που σας πρέπει και ικανοποιητική ποικιλία από εμφιαλωμένες ετικέτες μπύρας και ιρλανδέζικου ουίσκι. Το περιβάλλον αυθεντικά δουβλινέζικο, στις οθόνες παίζουν ασταμάτητα αθλητικοί αγώνες, και στους πάγκους σερβίρονται από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ νοστιμιές όπως τάρτα με κατσικίσιο τυρί, πλατό τυριών και αλλαντικών, fish and chips και rib eye με πολέντα, άγρια μανιτάρια και κροκέτα από γαλλική μαύρη πουτίγκα. Για μπυροκατάνυξη με φαγητό, υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v