Πού θα πάμε να πιούμε ωραία αυγουστιάτικα κρασιά;

Πιάνουμε τραπεζάκι σε πέντε αθηναϊκά wine bars, και τσουγκρίζουμε καλά κρασιά κάτω από τα αστέρια.
Πού θα πάμε να πιούμε ωραία αυγουστιάτικα κρασιά;
Είτε επέστρεψες μόλις είτε δεν έφυγες ποτέ, ένα κρασί της παρηγοριάς (και δύο, και τρία και τέσσερα) είναι πάντα καλή ιδέα. Γι’ αυτό κι εμείς σου συγκεντρώσαμε πέντε υπέροχα wine bar για καλά κρασιά κάτω από τα αστέρια.

Heteroclito 
Φωκίωνος 2 και Πετράκη, Μοναστηράκι



Απλώνει τα τραπεζάκια του σε μια από τις ωραιότερες γωνιές του κέντρου, εκεί που συναντιούνται οι μικροί πεζόδρομοι της Πετράκη και της Φωκίωνος, και μας σερβίρει 150 ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών αποκλειστικά ήπιας, φυσικής οινοποίησης. Έχει και φανταστικά τσιμπολογήματα για να τα συνοδεύσουμε, που πατούν με το ένα πόδι στην ελληνική παράδοση και με το άλλο στις γεύσεις και τα αρώματα του Λιβάνου, χάρη στην πρόσφατη συνεργασία τους με το γειτονικό Feyrouz. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από τα 4€.

By the Glass 
Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3232560



Ένα από τα ομορφότερα wine bar του κέντρου, απλώνει τα τραπέζια του ανάμεσα στους ροζ τοίχους της Στοάς Ράλλη, αλλά και στη μικρή, ατμοσφαιρικά φωτισμένη πλατεία απέναντι για έξτρα αίσθηση πρασίνου και δροσιάς. Η εντυπωσιακή του λίστα περιλαμβάνει πάνω από 500 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με περισσότερες από 50 να σερβίρονται και σε ποτήρι (δες τις αναλυτικά εδώ) οι τιμές για το οποίο ξεκινούν από 3,50€. Πέρα από τσιμπολογήματα, που περιλαμβάνουν εξαιρετικά πλατό τυριών και αλλαντικών, θα βρεις και καταπληκτικά κυρίως πιάτα σαν τα μοσχαρίσια μάγουλα με ξινό τραχανά και παλαιωμένο ανθότυρο Νάξου. Αναλυτικό μενού εδώ.

Monk Grapes And Spirits 
Καρόρη 4, πλ. Αγίας Ειρήνης, τηλ: 210 3211117



Τρεις λέξεις μόνο: Κρασί στην ταράτσα. Και όχι σε οποιαδήποτε ταράτσα, αλλά στην πανέμορφη ταράτσα του Monk, με τις φερ φορζέ πολυθρόνες και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς της. Εδώ απολαμβάνουμε 150 ετικέτες κρασιών από 18 διαφορετικές χώρες, όλες σερβιρισμένες και σε ποτήρι χάρη στην τεχνική Coravin, η οποία επιτρέπει τη δοκιμή του κρασιού χωρίς την αφαίρεση του φελλού από το μπουκάλι. Εννοείται βέβαια πως και ο ελληνικός αμπελώνας δίνει δυναμικό παρών, ενώ στο μενού του φαγητού θα βρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις εμπνευσμένες από την ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα, για να μην πίνεις ξεροσφύρι. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από μόλις 2,50€.

Fabrica de Vino
Φωκίωνος Νέγρη 57, Κυψέλη



Ήταν αυτό που μας πρωτοσύστησε την ιδέα των wine bar πριν από μια δεκαετία και βάλε, και γι’ αυτό θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Έχοντας πλέον μετακομίσει από την Εμμανουήλ Μπενάκη στη Φωκίωνος, εξακολουθεί να μας σερβίρει μεγάλη ποικιλία κρασιών του ελληνικού κυρίως αμπελώνα, πολλά εξ αυτών και σε ποτήρι (από 2,80€). Συνοδεύονται ιδανικά με τσιμπολογήματα σαν τα βραχάκια πατάτας με μους φέτας, τις μπρουσκέτες με καπνιστή πέστροφα και μους ταραμά, και το λουκάνικο Νεμέας με πουρέ κάστανου. Έχει και πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ (από 8€) με βάση το κρασί, όπως το Mestres de Bahia, με Στροφιλιά ροζέ, cachaça, passion fruit και λεμόνι. Αναλυτικά όλο το μενού εδώ

Wine with Eleni 
Μισαραλιώτου 20, Μακρυγιάννη, τηλ: 6934125839



Ένα wine bar που δε μοιάζει με κανένα άλλο, μια απολύτως χειροποίητη οινική γωνιά φωλιασμένη σε ένα παρκάκι δυο βήματα από το Μουσείο της Ακρόπολης. Λίγα και καλά τραπεζάκια απλώνονται κάτω από τα δέντρα και φωτίζονται ατμοσφαιρικά φτιάχνοντας κλίμα παρεΐστικο, σαν να έχεις βρεθεί καλεσμένος στην αυλή του οινογνώστη φίλου σου. Εδώ θα δοκιμάσεις ετικέτες και ποικιλίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Κρήτη ως τον Άθω και από την Ήπειρο ως τη Λήμνο. Οι τιμές για το ποτήρι ξεκινούν από 4,50€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v