Τα κορυφαία τσιμπολογήματα στα θερινά της Αθήνας

Εκτός από αγιοκλήματα και γιασεμιά, τα θερινά σινεμά της πόλης μοσχοβολούν επίσης σουβλάκια, τυρόπιτες και σπιτικά λικέρ σωστούς αθηναϊκούς θρύλους.
Τα κορυφαία τσιμπολογήματα στα θερινά της Αθήνας
Δεν υπάρχει περίπτωση να αναφέρεις θερινό σινεμά σε Αθηναίο από μια ηλικία και πάνω, και να μη διαπιστώσεις πως το έχει συνδέσει όχι μόνο με ταινίες ή καλοκαιρινές βραδιές της νιότης του, αλλά και με μια συγκεκριμένη γεύση –έστω, μυρωδιά αν πέσεις σε εγκρατή τύπο. Αυτές τις γεύσεις, θρυλικές αλλά και νεότερες, συγκεντρώσαμε σε μια μικρή λίστα φόρο τιμής στα θερινά τα σινεμά, που κάνουν την Αθήνα αυτό που είναι. Την πιο καλοκαιρινή πόλη του πλανήτη.

Η τυρόπιτα της Αθηναίας, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Αθηναίων, και κάνει ακόμα την κολωνακιώτικη γειτονιά της να μοσχοβολά.

Τα σουβλάκια της Αίγλης στο Ζάππειο, ζουμερά και πεντανόστιμα, βγαλμένα από τα παιδικά μας καλοκαίρια.

Το ξακουστό γλυκό του κουταλιού, που σερβίρεται σε νοσταλγικά πιατάκια στο Σινέ Θησείον, απαραιτήτως συνοδεία σπιτικής βυσσινάδας. Είναι μετά να απορείς γιατί το είπαν το καλύτερο σινεμά του κόσμου;

Τα σουβλάκια που ψήνονται κάθε απόγευμα στο χαλικόστρωτο έξω από τον Φλοίσβο, στην ομώνυμη μαρίνα του Παλαιού Φαλήρου, με το θαλασσινό αεράκι να σκορπά τη μυρωδιά τους παντού και να μας ανοίγει την όρεξη.

Το καταπληκτικό χοτ ντογκ του Σινέ Φιλοθέη, που είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα πιο πράσινα –και πιο δροσερά– θερινά σινεμά της πόλης.

Διάσημο για το χοτ ντογκ του είναι και το χαλανδριώτικο Αμίκο, το μπαρ του οποίου φτιάχνει και κοκτέιλ, για να συνδυάζουμε ακόμα περισσότερες καλοκαιρινές απολαύσεις σε μία.

Το παγωτό μηχανής του εξωτικού Cine Ria, στη Βάρκιζα, που είναι ό,τι πρέπει και για να γλιτώσουμε την ώρα αιχμής της κίνησης στην Παραλιακή μετά τις βουτιές μας –κάνεις μια στάση για ταινία, και επιστρέφεις δυο ώρες αργότερα.

Οι ποικιλίες τυριών που συνοδεύουν το κρασί μας στον επίσης εκτός κλεινού άστεος Ορφέα, στη Σαρωνίδα.

Και βέβαια, τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική, η φρεσκοψημένη πίτσα που βρίσκουμε σε πολλά αθηναϊκά θερινά, μεταξύ των οποίων το Εκράν, το Άνεσις, η Μπομπονιέρα, η Ριβιέρα, η Χλόη και το Σινέ Φιλίπ. Αναλυτική λίστα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v