Αυτά είναι τα ωραιότερα θερινά εκτός κέντρου

Κρυμμένα σε γειτονιές που δεν τις πιάνει το μάτι σου, έξι καταπράσινα σινεμαδάκια εγγυώνται δροσερές σινεφίλ βραδιές κάτω από τα αστέρια.
Αυτά είναι τα ωραιότερα θερινά εκτός κέντρου
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί στο κέντρο της Αθήνας να συγκεντρώνεται η αφρόκρεμα των δημοφιλέστερων θερινών σινεμά της πόλης, οι γειτονιές των προαστίων όμως έχουν το δικό τους μερίδιο… αγιοκλημάτων και γιασεμί, σε πανέμορφα θερινά που είναι ό,τι πρέπει για τα καλοκαιρινά βράδια που θες να αποφύγεις τον συνωστισμό, ή απλώς να αναζητήσεις λίγη καλοκαιρινή δροσιά σε γειτονιές που δεν έχεις ξαναβολτάρει.

Η Αλεξάνδρα στο Κάτω Χαλάνδρι
Ηρώων Πολυτεχνείου 27 (Μετρό Χολαργός), τηλ.: 210 6777708

Δυο βήματα από το μετρό του Χολαργού, σε ένα ήσυχο δρομάκι του Κάτω Χαλανδρίου, η Αλεξάνδρα είναι λουλουδιαστή και ευρύχωρη, αγαπά πολύ τις επανεκδόσεις, όπως και τον σύγχρονο ευρωπαϊκό και διεθνή κινηματογράφο. Συνεργάζεται και με το Cinobo, οι συνδρομητές του οποίου δικαιούνται ένα δωρεάν εισιτήριο τον μήνα. Συνδυάζεται, δε, τέλεια με μια μπαρότσαρκα στην «παραλία» του Χολαργού (στην απέναντι όχθη της λεωφόρου Μεσογείων δηλαδή). 



Ο Κήπος στο Μοσχάτο
Θερμοπυλών 49

Ένας Κήπος όνομα και πράγμα, μεγάλος και δροσερός, κρατάει χρόνια τα σινεφίλ σκήπτρα του Μοσχάτου, με οικονομικότατες τιμές την μισή εβδομάδα –από Δευτέρα ως Τετάρτη, μόλις στα 5€. Τις υπόλοιπες μέρες, η γενική είσοδος κοστίζει 7€. Έχει και online κρατήσεις, αν είσαι από αυτούς που αγαπούν τον προγραμματισμό ακόμα και στο θερινό σινεμά τους. Παίζει κατά κύριο λόγο αμερικάνικες ταινίες πρώτης προβολής, δε λέει όμως όχι και στις επανεκδόσεις. 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Νοσταλγία στο Ηράκλειο
Κέας και Τερψιχόρης, τηλ.: 21 0277 3731 

Διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πιο πράσινου θερινού της Αθήνας, με τα γλαστράκια πάνω στα τραπέζια του να κάνουν… backing vocals στα φουντωτά αναρριχητικά που τον αγκαλιάζουν. Παίζει κατά βάση ταινίες πρώτης προβολής (αυτές τις μέρες το Spencer, με την Κρίστεν Στιούαρτ να δίνει ρέστα στον ρόλο της Νταϊάνας). Έχει εισιτήριο στα 7€, και 6€ για ΑμεΑ, παιδιά φοιτητές και άνω των 65.

Το Cine Πέραν στο Περιστέρι 
Κ. Βάρναλη 32 & Μ. Αλεξάνδρου

Πολύ κοντά στο μετρό του Περιστερίου, το θερινό που φημολογείται πως έχει την μεγαλύτερη οθόνη απ’ όλα τα θερινά της Αθήνας, είναι πανέμορφο και καταπράσινο κι έχει φανατικούς θαμώνες τους παροικούντες τα δυτικά και όχι μόνο. Προσφέρει online κρατήσεις μέσω Viva, έχει εισιτήριο στα 6,50€ (φοιτητές και άνεργοι 5€) και σαφή προτίμηση στις ταινίες πρώτης προβολής, που δεν περιορίζονται όμως στον αμερικανικό κινηματογράφο.

Το Σινέ Φλερύ στην Καλλιθέα
Σκίπη 5-7, τηλ.: 21 0958 5774 

Το ήξερες ότι η Καλλιθέα κάποτε αριθμούσε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 38 ολόκληρα σινεμά; Τώρα το ξέρεις. Δεν θα σε αφήσουμε με αυτή την πληροφορία να μελαγχολήσεις όμως, θα σου πούμε ότι το Φλερύ που διασώζεται είναι ένα από τα ομορφότερα, τεράστιο και δροσερό, στρωμένο με χαλικάκι και ιδανικό για ρομαντικές σινεφίλ βραδιές με παγωμένες μπύρες κάτω από τα αστέρια. Αγαπάει κι αυτό πολύ τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, συμμετέχει και στα Cinobo Nights. Κατά τα λοιπά, το εισιτήριο κοστίζει 7€, Δευτέρα και Τρίτη μόνο 5€.



Το Μίμης Φωτόπουλος στο Μαρούσι
Αγίου Κωνσταντίνου 42, τηλ.: 21 0619 8890

Νοσταλγικός και γλυκύτατος, ο δημοτικός κινηματογράφος του Αμαρουσίου έχει τις καλύτερες ίσως τιμές εισιτηρίων της Αθήνας (6€ γενική είσοδος όλες τις μέρες, 4€ για φοιτητές, ανέργους και άνω των 65) και παίζει κατά κύριο λόγο τις καλύτερες φρέσκες ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, χωρίς να λέει όχι και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Κρατήσεις εισιτηρίων και online, εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v