Τέλεια μέρη για καφέ και ποτό σε Ηλιούπολη και Αργυρούπολη

Δυο περιοχές, δεκάδες επιλογές για κάθε στιγμή της ημέρας. Βολτάραμε σε Ηλιούπολη και Αργυρούπολη και σημειώσαμε αγαπημένες διευθύνσεις για καφεδάκι και ποτάρες.
Τέλεια μέρη για καφέ και ποτό σε Ηλιούπολη και Αργυρούπολη

Μπιραρίες με δροσερούς κήπους και άφθονη βαρελίσια μπίρα για παρέες, κλασικά all day στέκια που παραμένουν «φρέσκα», νέες αφίξεις για καφεδάκι και νόστιμα πιάτα.

Οι «δίδυμες» Ηλιούπολη και Αργυρούπολη δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από την Αθήνα. Πήραμε λοιπόν το Μετρό για να γλιτώσουμε και τη βενζίνα και τις βολτάραμε πιάνοντας τραπεζάκι στις πιο ωραίες διευθύνσεις για καφέ και ποτάκι.

Gaucho Athens

Λεωφ. Αλεξιουπόλεως 29, Αργυρούπολη, τηλ: 21 0990 1826



Ο ορισμός του all day café bar, το Gaucho αφίχθη στην πάντα ζωντανή Αλεξιουπόλεως για να προσφέρει το κατιτίς για κάθε στιγμή της ημέρας. Και το κάνει περίφημα, ξεκινώντας από το πρωί με νοστιμότατο brunch – σκέψου αυγά ποσέ με σολομό ή παστράμι γαλοπούλας, avocado toast με αυγά ποσέ και μους αβοκάντο και άλλα τέτοια ωραία – και συνεχίζοντας με νόστιμα tacos και χειροποίητες pizzas. Η αυλή του είναι ωραιότατη, ό,τι πρέπει για όταν δύσει ο ήλιος, τη στιγμή που η μπάρα βγάζει signature cocktails και οι διάφοροι Djs παίζουν ωραίες, καλοκαιρινές μουσικές. Τις Τετάρτες έχει και λάιβ με εγχώριες μπάντες. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 8-9€.

The Beanerds Specialty Coffee Shop

Λεωφ. Αλεξιουπόλεως 62, Αργυρούπολη, τηλ: 21 0995 7979



Πρόσφατη άφιξη στην περιοχή, το Beanerds είναι ο απόλυτος τόπος συνάντησης για τους λάτρεις του specialty καφέ. Εδώ ο καφές δεν είναι απλά «ένα καφεδάκι», εδώ την ψάχνουν με χαρμάνια και δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο παρασκευαστικό κομμάτι – μέχρι και σύστημα για να φέρει το νερό στην ιδανική σύσταση για να βγει ο καφές έχουν. Πέρα από μυρωδάτο καφέ, το Beanerds θα σε φιλέψει νοστιμότατα σνακ, όπως τα χειροποίητα σάντουιτς που φτιάχνουν καθημερινά, μπάρες δημητριακών, αμερικάνικα cookies, smoothies, φρέσκους χυμούς και βιολογικά κοκτέιλ, όπως αυτό με Fionia Vodka από την Nyborg Distillery, μαζί με Ginger Beer από τη Macarn. Οι τιμές τους στα 6,5€.

7 Monks beer garden

Μαρίνου Γερουλάνου 57, Αργυρούπολη, τηλ: 21 0990 4310



Αν είσαι λάτρης του ζύθου, τότε μην κοιτάξεις αλλού. Ο κήπος των 7 Μοναχών της Αργυρούπολης σε περιμένει για να τα πεις και να τα πιείς με την παρέα, ξεκινώντας ένα έ-μπιρο ταξίδι σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει περίπου 15 μπίρες σε βαρέλι, 3-4 guest βαρέλια και συνολικά περισσότερες από 80 ετικέτες για γευστικές δοκιμές. Στον κατάλογο θα βρεις και μπόλικες εκλεκτές λιχουδιές για συνοδεία, όπως λαχταριστά burger, κότσι, finger food για τη μέση και φυσικά κλασικές, μερακλίδικες ποικιλίες με λουκάνικα και κρεατικά για τις περιπτώσεις που η παρέα είναι μεγάλη – και πεινασμένη. Υπολόγισε περί 12-15€ για μια μπιροποσία μετά φαγητού. Μπίρες σε μπουκάλι από 4€.

Project Industrial

Μικράς Ασίας 21, Αργυρούπολη, τηλ: 21 0964 2884



Συνοικιακό και φιλόξενο, αυτό το συμπαθέστατο μαγαζάκι βρίσκεται απομονωμένο από τις υπόλοιπες καφετέριες και έχει το ιδανικό περιβάλλον για να δουλέψεις με το laptop σου, να πιείς το καφεδάκι σου ή να κανονίσεις το επαγγελματικό σου ραντεβού. Το εσωτερικό του είναι όμορφα διακοσμημένο με αναγεννησιακούς πίνακες, ενώ προσφέρει και επιτραπέζια για τις παρέες. Στον κατάλογο θα βρεις αρκετά ροφήματα (τσάγια, φυσικούς χυμούς κ.α.), ενώ αν σε πάρει το μεσημεράκι και πεινάσεις έχει και ωραιότατα club sandwich και burgers. Παραμένει ανοικτό μέχρι το βράδυ, με καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Σπουργίτι

Διστόμου 8, Ηλιούπολη, τηλ: 2130017130



Γωνιακό και μικρούλι, αυτό το νέο μαγαζάκι «τιτιβίζει» εδώ και έναν χρόνο περίπου στην Ηλιούπολη σε ένα ήσυχο σημείο, ιδανικό για να χαλαρώσεις. Στημένο με μεράκι και ρουστίκ στοιχεία στη διακόσμηση, το Σπουργίτι έχει οικεία ατμόσφαιρα, σερβίρει ωραία καφεδάκια το πρωί, αλλά και λαχταριστό brunch με επιλογές όπως open face sandwich με κρέμα αβοκάντο, βραστό αυγό και τσίλι και χειροποίητες pizzas, όπως αυτή με τη φρέσκια μοτσαρέλα και τον βασιλικό. Καθώς η μέρα περνά, στα τραπέζια καταφθάνουν Aperitivo Cocktails (λέγε με Aperol), κρασιά από εγχώριους αμπελώνες, αλλά και κλασικά ποτά σε ικανοποιητική ποικιλία. Τα ηχεία του παίζουν funk/soul μελωδίες, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Κολοκύθα Cafe-Cocktail Room

Λεωφόρος Κυπρίων Ηρώων 58, Ηλιούπολη, τηλ. 2109953774

Ένα καθαρόαιμο κοκτεϊλάδικο είναι πάντα μια καλή ιδέα για έξοδο, και αυτή η Κολοκύθα δεν γνωρίζουμε αν γίνεται άμαξα μετά τα μεσάνυχτα, αλλά σίγουρα σερβίρει πολύ δυνατά κοκτέιλ. Θα τη βρεις ανοικτή για καφεδάκι από το πρωί, το οποίο απολαμβάνεις στο όμορφο αίθριό της με τις φερφορζέ καρεκλίτσες και το όμορφο γκραφίτι. Αν πεινάσεις στην πορεία, θα σου προσφέρει ωραίο club sandwich και τορτίγιες, ενώ το βράδυ οι κεφάτες μουσικές ανεβαίνουν σε ένταση και η μπάρα βγάζει περί τα 15 signature cocktails εμπνευσμένα από το μαγικό κόσμο των παραμυθιών, πολύχρωμα και εθιστικά. Σε καθημερινή βάση διοργανώνει θεματικές βραδιές με Djs, ενώ τα λάιβ είναι συχνά και απρόσμενα. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 7€.

Garage

Hρώων Πολυτεχνείου 3, Ηλιούπολη, τηλ: 210 9945603



Από τα πρώτα μαγαζιά που έφεραν κόσμο και κοσμάκη στην εν πολλοίς «άγνωστη» Ηλιούπολη, το Garage με αρκετά χρόνια στην πλάτη του παραμένει μια κορυφαία all day πρόταση για καφέ, ποτάρες και φαγητό στην περιοχή. Το εσωτερικό του διακοσμημένο με οχήματα θυμίζει ένα ιδιόμορφο γκαράζ, ενώ στα τραπεζάκια με τις ψηλές καρέκλες έξω ο κόσμος πιάνει θέση κάθε ώρα της ημέρας για να πιεί το καφεδάκι του και να «τσακίσει» λαχταριστά burger, πληθωρικές σαλάτες και πάσης φύσεως σνακ που κάνουν τη ζωή πιο νόστιμη (tacos, brioche, bagel κ.α.). Τα βράδια οι μουσικές κινούνται σε ροκ, φανκ και dub μονοπάτια, ενώ η μπάρα βγάζει οικονομικά ποτά στα 6€ και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ από 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v