Κρύο καιρός για cosy καφέ και αχνιστή σοκολάτα!

Ο καιρός κρυώνει κι εμείς βγαίνουμε (και μπαίνουμε) στα πιο cosy καφέ της Αθήνας και των πέριξ, για αχνιστό καφεδάκι, τσάι και ζεστή σοκολάτα.

Κρύο καιρός για cosy καφέ και αχνιστή σοκολάτα!

Ρομαντική ατμόσφαιρα, αναπαυτικά καθίσματα, βιβλιαράκια, ενίοτε τζάκι και η ζωή είναι ωραία στα πιο χουχουλιαστά καφέ της πόλης.

Εκεί όπου ο χρόνος θαρρείς σταματά, κι εσύ κουβεντιάζεις με την παρέα ή με το έτερον ήμισυ, ενώ ρουφάς μια τζούρα από αχνιστό καφέ ή ζεστή σοκολάτα, σαν να παίζεις σε σειρά του Παπακαλιάτη.

Παλιάτσος

Βασιλέως Γεωργίου και Σουβαλιώτου, πλατεία Αγίας Τριάδος Παλαιά Πεντέλη, τηλ: 210 8100889

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Paliatsos Bar Athens (@paliatsos_bar)

Στα ψηλά της Πεντέλης, ένα αστικό σαλέ, σε υποδέχεται από το πρωί στο αρτιστίκ και βίντατζ εσωτερικό του, με το αναμμένο τζάκι, τους ρετρό καθρέφτες, και τα οβάλ τραπεζάκια που έχουν πάνω φινετσάτα φωτιστικά. Σε αυτό το άκρως χουχουλιάρικο κλίμα, θα απολαύσεις εκλεκτές ποικιλίες καφέ, αλλά και ένα νοστιμότατο brunch σε περίπτωση που έρθεις πεινασμένος, με πληθωρικές pancakes, ομελέτες και αυγουλάκια. Παραμένει ανοικτό μέχρι το βράδυ, με soul/funk μουσικές και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ.

Kimolia Art Cafe

Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 21 1184 8446

Ναι, θα το δεις σε κάθε λίστα με χουχουλιάρικα καφέ, αλλά δε γίνεται να μην το προσθέσουμε. Η Κιμωλία είναι το ιδανικό μέρος στο κέντρο της πόλης για να περάσει κάποιος ένα χαλαρό, χειμωνιάτικο και ζεστό απόγευμα, να διαβάσει, αλλά και να απολαύσει το καφεδάκι του είτε έχει βγει μόνος είτε με παρέα. Κάθε γωνιά της Κιμωλίας «μυρίζει» Τέχνη και είναι φροντισμένη και προσεγμένη ώστε να φτιάξει την ιδανική ατμόσφαιρα ζεν. Σημείωσε πως τα Σαββατοκύριακα σφύζει από κόσμο και παίζει να μην μπορείς να βρεις να κάτσεις.

Αναφιώτικα

Μνησικλέους 24Β και Λυσίου, Πλάκα, τηλ. 210 3244428

Παραμένουμε στην περιοχή και ανηφορίζουμε στη γειτονιά των Αναφιώτικων. Προσπερνάμε τα τραπεζάκια που βγάζει έξω το όμορφο αυτό καφέ στα σκαλάκια και πιάνουμε θέση στο όμορφο εσωτερικό του, δίπλα στο τζάκι, με φόντο τους χωριάτικους πέτρινους τοίχους. Τα Αναφιώτικα σερβίρουν καφέ όλες τις ώρες της ημέρας, χειροποίητα γλυκά και βάφλες, αλλά και φαγητό αν σε πάρει το μεσημέρι και πεινάσεις. Τα βράδια συνήθως έχει και ζωντανή μουσική για να τσιμπολογήσεις και να πιείς και το κρασάκι σου.

Nomad

Θουκυδίδου 3, Χαλάνδρι, τηλ. 21 0685 1051

Ατμόσφαιρα με πρωταγωνιστή το ξύλο και μερικές πινελιές βιομηχανικής διακόσμησης, specialty καφέδες σε μεγάλη ποικιλία, αλλά και ροφήματα για κάθε γούστο, τζάκι και εύκολη πρόσβαση για ΑμΕα, ακόμα και στην τουαλέτα. Ε, δεν θέλει και πολύ για να καταλάβεις ότι το Nomad έχει όλα όσα χρειάζεται κανείς για να περάσει ένα όμορφο πρωινό ή απόγευμα. Στον κατάλογο θα βρεις και ωραιότατα σνακ, όπως το εξαιρετικό κλαμπ σάντουιτς.

Little Tree Books & Coffee

Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9243762

Το αγαπημένο και ινσταγκραμικό αυτό καφέ προσφέρει ακριβώς αυτό που σημαίνει το όνομά του: ένα φιλόξενο μέρος για να απολαύσεις ένα καλό βιβλίο και έναν καλό καφέ. Βρίσκεται στη γειτονιά του Μακρυγιάννη, μια ανάσα από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου και είναι μια άκρως χαριτωμένη γωνιά με ρετρό διακοσμητικά στοιχεία και έντονη βιβλιοφίλ ατμόσφαιρα. Σερβίρει καφεδάκι, τσάγια και smoothies, αλλά και κάποιες απλές επιλογές πρωινού αν έρθεις πεινασμένος.

The Dark Side of Chocolate

Σόλωνος 49, τηλ: 21 0339 2348

Μικρή αλλά πανέμορφη, αυτή η σοκολατερί βρίσκεται σε ένα αναπάντεχο σημείο της Σόλωνος, μακριά από τη βαβούρα, και έχει ίσως την καλύτερη σοκολάτα που θα πιείς (ή και θα φας) στην Αθήνα. Η «σκοτεινή πλευρά της σοκολάτας» είναι ιδανική για πρώτα ραντεβού, για ήρεμα μεσημέρια με βιβλίο ή εφημερίδα και φυσικά για να βυθιστείς την απόλαυση της αχνιστής, σοκολατένιας μαγείας που σου προσφέρει κάποιο από τα δεκάδες ροφήματα που θα βρεις εδώ, όπως το Love me Do με σοκολάτα Βενεζουέλας 62%.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v