Για καφέ στον κήπο: 5 αθηναϊκές και πράσινες διευθύνσεις

Πάμε για καφέ και συμπάθεια σε πέντε πανέμορφους κήπους και αυλές στην Αθήνα αλλά και στα όμορφα προάστια της.

Για καφέ στον κήπο: 5 αθηναϊκές και πράσινες διευθύνσεις

Αν αναζητάς ένα δροσερό μέρος να πιείς τον κρύο σου καφέ, τότε οι αυλές της πόλης προσφέρονται για δόσεις καφεΐνης, αλλά και νόστιμα σνακ για συνοδεία, όσο εσύ απολαμβάνεις τον ίσκιο των δέντρων.

Σε αυλές και κήπους λοιπόν, βγαίνουμε…. παγανιά και πιάνουμε θέση σε αγαπημένα café εντός και εκτός κέντρου σε πράσινο περιβάλλον.

Natu

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ: 21 0801 1170

Σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, στον ειδυλλιακό κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Natu αποτελεί συνέχεια της εμπειρίας του Μουσείου και προσφέρει ένα ησυχαστήριο για να απολαύσεις τον καφέ σου αλλά και μπραντς. Κάτω από τα τεράστια δέντρα και δίπλα στη λίμνη με τα νούφαρα, θα δοκιμάσεις τον προσεγμένο κατάλογο του Δημήτρη Σκαρμούτσου και του Δειπνοσοφιστηρίου (βιολογικά αυγά Shakshuka, French Toast με τσουρέκι, ομελέτα με πιπεριά Φλωρινής κ.σ. - δες αναλυτικά εδώ) και θα πάρεις δυνάμεις για να συνεχίσεις τη βόλτα στου στην όμορφη Κηφισιά.

Elephadas

Δημητρακόπουλου 15, Κορυδαλλός, τηλ: 210 4972024

Κοντά στην στάση του Μετρό, μια τροπική αυλή προσφέρεται για να αράξεις με τις ώρες συνοδεία καλοφτιαγμένων καφέδων, ροφημάτων και σνακ. Ο χαλαρός και δροσερός Ελέφαντας του Κορυδαλλού ανοίγει από το πρωί, για να σε υποδεχτεί στην στρωμένη με χαλικάκι αυλή του με τα μπόλικα φυτά, για να ρεμβάσεις και να δροσιστείς με τις ώρες με ένα ποτήρι καφέ ή δροσερή σπιτική λεμονάδα. Παραμένει ανοικτός ως αργά το βράδυ, με ωραίες μουσικές, από soul και funk, μέχρι reggae, οι οποίες συνοδεύουν ωραία τα δροσιστικά του κοκτέιλ.

Κήπος the garden cafe

Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5324792

Το καφέ του Βοτανικού Kήπου, του μεγαλύτερου του είδους του σε όλα τα Βαλκάνια σημειωτέον, απλώνει ξύλινα τραπεζάκια και ζουληχτά πουφ, τα οποία είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις με φόντο την υπέροχη βλάστηση, σε σκηνικό που θυμίζει πικ νικ παιδικών χρόνων. Ο καφές εδώ είναι specialty, με πλούσιο άρωμα, ενώ σε περίπτωση που έρθεις πεινασμένος, στον κατάλογο θα βρεις Pancakes Mac and Cheese, αυγά μάτια με χωριάτικο λουκάνικο, Croque Madame και αυγά σκραμπλ σε προσιτές τιμές – δες τον κατάλογο εδώ

Ο Κήπος της Γαρδένιας

Πεδίον του Άρεως, τηλ: 6980145342

Η ιστορική καντίνα στο Πεδίον του Άρεως άνοιξε ξανά το 2020, και τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να προσφέρει δροσερές ανάσες στους περιπατητές με τα ροφήματα, τους καφέδες και τα αναψυκτικά της. Διαθέτει λίγα τραπεζάκια, οπότε ίσως είναι καλύτερα να την επισκεφτείς καθημερινές, και σερβίρει ωραίες τορτίγιες, σάντουιτς, μυρωδάτα κρουασάν, φρέσκους χυμούς, σπιτική λεμονάδα αλλά και ουζάκια και κάποιες επιλογές απλών, αλλά νόστιμων μεζέδων αν θες να τσιμπολογήσεις το κατιτίς σου τα μεσημέρια. 

Piu Verde

Άλσος Παπάγου, τηλ.: 21 0654 6185

Σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία γεμάτη πεύκα, τεχνητή λίμνη και τρεχούμενα νερά, το all day café του Παπάγου είναι μια κατηγορία από μόνο του. Εδώ, κάθε μέρα εκεί μοιάζει καλοκαιρινή, ενώ πέρα από καφέδες και λαχταριστό μπραντς, στον χώρο θα βρεις εκλεκτά κρασιά και γλυκόπιοτα signature cocktails, ενώ το μενού του φαγητού έχει πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις, με μεσογειακό πρόσημο και δημιουργική ματιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v