Τα καλύτερα τραπεζάκια έξω για ζωντανή μουσική

Πενιές ηχούν, μεζεδάκια καταναλώνονται και ποτήρια τσουγκρίζουν σε αγαπημένα μουσικά καφενεία και μεζεδοπωλεία της πόλης.
Τα καλύτερα τραπεζάκια έξω για ζωντανή μουσική

Πενιές με ή χωρίς μικρόφωνο από μουσικά σχήματα, νόστιμα μεζεδάκια, άφθονο κρασί και τσίπουρο και τραπεζάκια έξω γιατί έχουμε και ζέστη.

Τα μουσικά καφενεία της πόλης μας περιμένουν για παρεΐστικες βραδιές κάτω από τα αστέρια.

Αλαργινό στη Νίκαια

Αγίου Ιωάννου 2, Νίκαια, τηλ: 21 0491 0770



Λαϊκό μαγαζί με την καλή έννοια του όρου, το Αλαργινό σερβίρει απλόχερα νοστιμότατους μεζέδες, καλό κρασί και πολύ καλές μουσικές. Ο χώρος στο πεζόδρομο έξω από τη παλιά ΔΕΗ είναι ό,τι πρέπει, ενώ τα ρεμπέτικα είναι χωρίς μικρόφωνα από πολύ καλές κομπανίες. Συχνά φιλοξενούνται και άλλα μουσικά είδη – έντεχνο, λαϊκό κτλ, αλλά και βραδιές αφιερωμένες σε διάφορους καλλιτέχνες. Ο κατάλογος περιλαμβάνει ωραίες τηγανιές, σουτζούκι καυτερό, τυροκαυτερή σπιτική, ρεβίθια φούρνου με τυρί, μπιφτέκια και δροσερές σαλάτες, ενώ ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με ωραίο τσίπουρο που φέρνουν από τα Γιάννενα.

Αράμπας

Σολωμού 37, Εξάρχεια, τηλ: 21 1735 0463



Νόστιμοι μεζέδες σε φιλικό περιβάλλον καλής παρέας. Ο Αράμπας στα Εξάρχεια αγαπά τις ιδιαίτερες γεύσεις, αλλά και τις ρεμπέτικες μουσικές, γι’ αυτό συχνά θα βρεις το πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί γεμάτο κόσμο. Οι παρέες απολαμβάνουν τις πενιές από ρεμπέτικες κομπανίες, με ευφάνταστα ονόματα για κάθε βραδιά («Ιατρικό ρεμπετάπ με γιατρό και Κεντρη ντρημπι ντρημπι ντρη), οι οποίες παίζουν και απογεύματα. Αγαπημένα τσιμπολογήματα εδώ η κοτοτηγανιά, με λαχανικά, μανιτάρια, μουστάρδα και μπίρα και η πανσέτα μαριναρισμένη σε ροζέ κρασί, με μουσταρδόμελο. Λογαριασμός στα 12€/ άτομο, με κρασάκι.

Ναυάγιο των Αγγέλων

Στουρνάρη 41, τηλ: 21 0380 7061



Mε ιστορία από το 1958, το Ναυάγιο σώζει όσους… ταξιδιώτες αναζητούν ρεμπέτικες μελωδίες, καλό κρασί και νόστιμο τσιμπολόγημα στα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο. Κάθε μέρα εδώ, θα ακούσεις ζωντανή ρεμπέτικη μουσική από δυνατούς μουσικούς, με επιπλέον χρέωση 3 ευρώ/άτομο και ελάχιστη κατανάλωση 8 ευρώ/ άτομο. Στον κατάλογο θα βρεις κλασικά μεζεδάκια τίμια, χωρίς πρωτοτυπίες αλλά με σωστή εκτέλεση. Για τσιμπολόγημα υπολόγισε περί τα 12-15€/ άτομο, με κρασί. Δες τις προσεχείς ρεμπετο-βραδιές εδώ

Καπνικαρέα

Ερμού 57 και Χριστοπούλου 2, τηλ: 210 3227394



Σε ένα στενό μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, κάτω από την εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας, θα βρείτε αυτό εδώ το συμπαθέστατο μαγαζάκι, το οποίο βγάζει τραπεζάκια έξω, και υπερηφανεύεται για «ρεμπέτικα όλη μέρα». Πράγματι, οι κομπανίες εδώ πιάνουν… πενιά από νωρίς το μεσημεράκι, κάθε μέρα, και φτιάχνουν όμορφη ατμόσφαιρα, ενώ συχνά διοργανώνει και θεματικές βραδιές σε αγαπημένους λαϊκούς και όχι μόνο συνθέτες. Ο κατάλογος είναι τίμιος, χωρίς να εντυπωσιάζει, ενώ ο λογαριασμός αγγίζει τα 20€ ανά άτομο, με καλό κρασί. Δες εδώ τις προσεχείς ρεμπέτικες βραδιές. 

Μεταξού

Πιερίας και Πυθοδώρου 10, τηλ: 210 5229290



Εκεί που το Μεταξουργείο συναντά τον Κολωνό, η Μεταξού για έναν αιώνα και βάλε, απλώνει τα τραπεζάκια της στην αυλή ενός παλιού σπιτιού και διοργανώνει Τετάρτες και Σαββατοκύριακα ρεμπέτικες βραδιές με δημοφιλείς ορχήστρες, και τροβαδούρους της παλιάς Αθήνας. Στον κατάλογο θα βρεις αυθεντικές γεύσεις, όπως κεφτεδάκια, παστουρμαδόπιτες, κολοκυθοκεφτέδες, λουκάνικα και κεμπάπ γιαουρτλού, αλλά και κάποια μαγειρευτά. Συνοδεύεις με κρασί και υπολογίζεις περί τα 20€ το άτομο.

Φειδίου 2

Φειδίου 2, τηλ.: 210 3300060



Οι φίλοι το λένε «φειδίου δύου» και, όσο χαριτωμένο είναι το όνομά του, άλλο τόσο είναι και το απόλυτα παρεΐστικο αυτό μαγαζάκι, που ξεκινά από το πρωί με καφέδες και συνεχίζει ως το βράδυ με ρεμπέτικες κομπανίες, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Στα τραπέζια προσγειώνονται καλοφτιαγμένα μεζεδάκια όπως ντάκος, γεμιστές πιπεριές, μοσχομυριστά κεφτεδάκια, τηγανιά κοτόπουλο και άλλα ωραία πιατάκια για τη μέση, που συνοδεύουν ιδανικά τα τσίπουρα. Ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο, με αλκοόλ.

Υπογλυκαιμίες

Σπύρου Μουστακλή, Ίλιον, τηλ: 21 0238 7732



Σε μια υπέροχη γωνίτσα του Πάρκου Τρίτση, αυτό το χαμηλών τόνων και ήρεμο καφενεδάκι βλέπει σε ένα καταπράσινο παρκάκι, και ενδείκνυται για ηλιόλουστη ραστώνη, αλλά και τσιμπολόγημα μεζεδακίων μαζί με ουζάκι. Τυροκροκέτες με μαρμελάδα ντομάτας, μπουγιουρντί, γραβιέρα Κρήτης, φλογέρες παστουρμά με γιαούρτι, κοτομπουκιές, λουκάνικα από βουβαλίσιο κρέας και άλλα τέτοια ωραία καταφτάνουν στα τραπέζια, ενώ Παρασκευές και Σάββατα βράδυ διοργανώνει ρεμπέτικες βραδιές. Ο λογαριασμός στα 10-12€ με το απαραίτητο αλκοόλ.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v