Ανοιξιάτικες αυλές ιδανικές για να λιαστούμε

Ο ήλιος δειλά-δειλά έχει αρχίσει να κρύβει τα δόντια του και να μας προσφέρει απλόχερα ανοιξιάτικη ζεστασιά. Γι’ αυτό απολαμβάνουμε τον καφέ μας στις ομορφότερες αυλές.
Ανοιξιάτικες αυλές ιδανικές για να λιαστούμε

Αναπολούμε εκείνες τις ημέρες που η ηλιοφάνεια κυριαρχούσε ήδη στα μέσα Μαρτίου στα δελτία καιρού, τότε που έβρεχε στην Βόρεια Ευρώπη και εδώ καυχιόμασταν για τον ήλιο μας. Φέτος, μπορεί να μην έχουμε ακόμα απολαύσει μία ηλιόλουστη μέρα, αλλά ας μην είμαστε και πλεονέκτες, είναι ακόμη Μάρτιος και έρχονται καλύτερες μέρες. Ψάξαμε και βρήκαμε αυλές κατάλληλες για αέναο λιάσιμο με φόντο πρασινάδα και διακόσμηση που θα μας βάλει στο κλίμα.

Φάμπρικα 

Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ. 21 0341 1651

Στον Τεχνοχώρο της Φάμπρικας βρίσκεται ένα artistic café, πολύχρωμο και φιλόξενο, ιδανικό για να απολαύσεις τον καφέ σου. Η αυλή του στρωμένη με χαλικάκι και φωτισμένη από κρεμαστά φαναράκια, με ένα τρόπικαλ μπαρ και φερ φορζέ βγαλμένα από ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, σε υποδέχεται για καφέ σε ένα σκηνικό που ο χρόνος δεν είναι παρά ένας αριθμός.

Latraac 

Λεωνίδου 63-65, Μεταξουργείο τηλ. 213 0453377

Μία από τις ιδιαίτερες αυλές του Μεταξουργείου, το Latraac με την μεγάλη ράμπα για σκέιτ, την βιομηχανική ατμόσφαιρα αλλά και το πέτρινο πλακόστρωτο σερβίρει καθημερινά French toasts, pancakes και ευφάνταστα σαντουϊτσάκια για να μην πιείς τον καφέ σου ξεροσφύρι. Κάθε Νοέμβριο και κάθε Μάρτιο ανοίγει.

Black Duck Garden

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ. 2103252396

Αν σου λέγαμε πως στο κέντρο της αυλής του Black Duck Garden ρίζωσε ένας φοίνικας τον οποίο τοποθέτησε η ίδια η βασίλισσα Αμαλία, με τα χεράκια της θα πήγαινες; Αν η απάντηση είναι όχι, να σε ενημερώσουμε πως εκτός του φοίνικα, στον κήπο του Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών θα απολαύσεις τον καφέ σου σε έναν κατάφυτο χώρο όπου η νοσταλγία βασιλεύει ξεπηδώντας από τους σομόν τοίχους και ένα μαρμάρινο σιντριβάνι.

Kapu

Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ. 210 9606760

Κάπου-κάπου σκεφτόμαστε πως ορισμένες περιοχές ίσως και να τις έχουμε υποτιμήσει ή να μην μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε πού θέλουμε να πάμε για καφέ. Το Ελληνικό είναι μία από αυτές, και το Kapu διαθέτει μία αυλή χάρμα οφθαλμών, διανθισμένη με λεμονιές, γλάστρες, αιώρες, πολύχρωμα σκαμπό, κουρελούδες απλωμένες σε καναπέδες. Εδώ, απολαμβάνουμε τα κρύα μας καφεδάκια σε ένα τοπίο που άνετα θυμίζει νησιώτικο χίπι καφέ∙ έτσι για να ξεφύγουμε λίγο από ό,τι θυμίζει πόλη.

9 Plus

Μάκρης 9, Αιγάλεω, τηλ. 21 0531 6386

Σε έναν από τους πολυσύχναστους πεζόδρομους του Αιγάλεω δεσπόζει το 9 Plus με τον φιλόξενο χώρο του με σήμα κατατεθέν τις κούνιες του. H μικρή του αυλή, σαν όαση στον πεζόδρομο, μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από παραμύθι με τα φαναράκια της και την μπαρόκ αισθητική της και είναι ιδανική για χαλάρωση και ατελείωτη ηλιοθεραπεία. Εκτός από καφέδες και χυμούς στον κατάλογο βρίσκουμε και δροσιστικά smoothies, αλλά και τίμια, χορταστικά σνακς.

Θίασος

Αριστοφάνους 10, Χαλάνδρι, τηλ. 21 0683 0453

Σε μια κουκλίστικη και ζεν αυλή στο κέντρο του Χαλανδρίου, ο θεατράλε όπως προδίδει και το όνομά του, Θίασος μας ταξιδεύει με την ιδιαίτερη αισθητική του σε κάποιο καφέ της επαρχιακής Γαλλίας με τα ατμοσφαιρικά λαμπάκια του και τον «δεμένο» συνδυασμό ξύλου και μετάλλου. Πιάνουμε λοιπόν τραπεζάκι καφεδάκια από νωρίς το πρωί για να απολαύσουμε μυρωδάτα καφεδάκια και να πάρουμε όση περισσότερη βιταμίνη D μπορούμε.

Μέντα Cafe

Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ. 21 0808 0193

Ψύχραιμα μπορούμε να δηλώσουμε πως η Μέντα έχει  μία από τις πιο όμορφες αυλές των Αθηνών, συνδυάζοντας ελληνική παράδοση και γαλλική ”εσάνς" , σε έναν εμπνευσμένο χώρο, ένα «χαρμάνι» παραδοσιακού καφέ και παριζιάνικου μπιστρό. Η Μέντα σε ένα υπέροχο νεοκλασικό χωμένο σε ένα ήσυχο στενάκι, απλώνει τραπεζάκια στην όμορφη αυλή της και σερβίρει καφέ και διάφορα ροφήματα, brunch (pancakes, χυμούς, αυγά μάτια, ομελέτες κ.α.) και χειροποίητα γλυκά ημέρας συνοδεία χαλαρών, ήσυχων μουσικών χαλιών, ό,τι πρέπει για κουβεντούλα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v