Κουκλίστικα μαγαζάκια με τραπεζάκια έξω μέσα στην πόλη

Ξαμοληθήκαμε στις γειτονιές της Αθήνας και αράξαμε υπέροχα μαγαζάκια που απλώνουν τραπεζάκια σε αυλές, πεζοδρόμους και κήπους.
Κουκλίστικα μαγαζάκια με τραπεζάκια έξω μέσα στην πόλη
Ο καιρός ξάνοιξε κι εμείς πιστοί στο κλίμα των ημερών φορέσαμε τα καλά μας και κινήσαμε για ατέλειωτες βόλτες που συνδυάζουν καφέ φαγητό αλλά και ποτάρες. Ψηλά στη λίστα μας μπαίνουν όπως καταλαβαίνεις κάποια από τα λατρεμένα μαγαζάκια της πόλης που έχουν ήδη κάνουν δουλίτσα. Όσο εμείς γράφουμε λοιπόν, εσύ μην χάνεις χρόνο και πήγαινε να πιάσεις τραπέζι γιατί έχουν βγει όλοι σαν τα σαλιγκάρια κι αναζητούν μια θέση και για δαύτους.

Εl Presidente

Πανόρμου 18, Αιγάλεω τηλ.:21 0590 3545



Το Αιγάλεω φημίζεται για τις υπέροχες αυλές του, για αυτό και αξίζει να το επισκεφτείς πάραυτα. Αφού κάνεις μια βόλτα σαν άνθρωπος μπορείς να κατευθυνθείς προς το μικρό στενάκι της Πανόρμου, σχεδόν δίπλα στο μετρό. Εκεί θα συναντήσεις μια από τις ωραιότερες αυλές της περιοχής. Καταπράσινος, δροσερός κι ολάνθιστος ο χώρος του El Presidente φιλοξενεί μπόλικα τραπεζάκια και stands προκειμένου να απολαύσεις το ποτό σου ή κάποιο από τα signature κοκτέιλ του μαγαζιού. Το προσωπικό είναι εξαιρετικά φιλικό και πρόθυμο να σε εξυπηρετήσει ανά πάσα στιγμή. Αν τώρα θες να ανεβάσεις σε έξτρα λέβελ το χαϊλίκι σου τερματίζοντας τα λάικς στον Instagram λογαριασμό σουδεν έχεις παρά να ανέβεις στην υπερυψωμένη ταράτσα εντός της αυλής κι όλα τα άλλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Οι τιμές στα ποτά ξεκινούν από 7€ ενώ στα κοκτέιλ από 8,5€.

Κύριος Χου

Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0342 3972

Τα Πετράλωνα δεν ριμάρουν τυχαία με το ξεσάλωνα, αφού είναι βέβαιο πως από αυτά θα έχεις να θυμάσαι πολύωρες βόλτες κι όμορφα ξενύχτια. Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της περιοχής είναι ο Κύριος Χου, που έχει να περηφανεύεται για την πιο όμορφη αυλίτσα της περιοχής. Παρεΐστικη ατμόσφαιρα και ευγενέστατο προσωπικό σε κάνουν να αισθανθείς άνετα στο λεπτό και να πας να μυρίσεις κάποια από τις μπόλικες γλάστρες με βότανα που βρίσκονται διάσπαρτες στον χώρο. Για καφέ ή early beers είναι ιδανικό ενώ τα κοκτέιλ στα 7-8€.

Θίασος

Αριστοφάνους 10, Χαλάνδρι, τηλ. 21 0683 0453

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thiasos Cafe-bar (@thiasos_cafe_bar)



Αν είσαι ζεν και το ζεις στα στενά και τις γύρω περιοχές των Βορείων Προαστίων είναι δεδομένο, πως θα έχεις επισκεφθεί τον Θίασο για να απολαύσεις την κουκλίστικη αυλή του. Από νωρίς το πρωί πολύς κόσμος συρρέει στα τραπεζάκια του για να απολαύσει τον καφέ του αλλά και την ιδιαίτερη αισθητική του χώρου, που όπως μαρτυρά και το όνομα έχει επηρεαστεί από το Θέατρο αλλά και τα γαλλικού τύπου Bistrot. Πολύ συχνά στον χώρο παίζουν παρτάκια αλλά και λαιβάκια ενώ το προσωπικό του μαγαζιού ειδικεύεται στα ψαγμένα κοκτέιλ, όπως το Θίασος με βότκα και τζιν, το Ginger apple sour με ρούμι, το Blitz με Amaretto ή το πολύ καλοκαιρινό Caramel mango. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

Ηρώων Πολυτεχνείου 76, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ,: 6906255555



Αν σου έρθει η όρεξη για Μεξικάνικο, τότε επιβάλλεται να σε πάμε προς τον Foinika στο Χαϊδάρι που είναι ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά της πόλης, με τηνμια τουλάχιστον εντυπωσιακή αυλή. Μια και μόνο επίσκεψη είναι ικανή να σε κάνει θαμώνα του μαγαζιού αφού θαυμάσεις τα τεράστια ομοιώματα (που μπορείς να βρεις μόνο στο Tulum του Μεξικό), τα οποία που συνθέτουν μια λατρεμένη μεξικάνικη γωνιά.

Βάλε λοιπόν στην playlist σου το Mexico mi amor κι ετοιμάσου να βγάλεις φωτογραφίες που θα ζηλέψουν όλοι οι followers σου στο Instagram. Αν πεινάσεις μπορείς να παραγγείλεις fajitas, enchiladas, tacos, chimichangas αλλά και παραδοσιακά κοκτέιλ ή ποτά γιατί νηστικό μεξικάνικο αρκούδι δεν χορεύει. Με περίπου 20-25€ το άτομο θα κάνεις ένα γενναίο τσιμπολόγημα, συνοδεία ποτών ή κοκτέιλ.

Αυλή

Μεθώνης 43, τηλ.:21 0383 8167



Αν δεις και πεινάς, τότε κατευθύνσου στα Εξάρχεια και τράβα προς Αυλή μεριά. Από το 1982 όταν κι άνοιξε το ταβερνάκι αυτό στον δρόμο της Μεθώνης, αγαπήθηκε όσο λίγα. Τα τραπεζάκια του σπάνια θα τα δεις δίχως κόσμο, αφού όλοι ψάχνουν να πιάσουν θέση στα σκιερά μέρη της Αυλής, ενόσω οι μυρωδιές της κουζίνας της τρελαίνουν τα ρουθούνια τους.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις μαστέλο Χίου στη σχάρα με χειροποίητη μαρμελάδα εποχής και ροζ πιπέρι, μοσχαρίσια ταλιάτα tri-tip (ουρά κιλότου), κρεμμυδόπιτα με νιώτικο σκοτύρι και τραγανό φύλλο κρούστας, φιλέτο φρέσκου τόνου, με χειροποίητη πατατοσαλάτα και τζατζίκι μελιτζάνας. Δεν θα χρειαστείς περισσότερα από 20€ το άτομο για να φας βασιλικά συνοδεία μπυρών ή ουζακίων.

Saorsa

Γιατράκου 2, τηλ.: 210 5235960



Ένα υπέροχο διατηρητέο σπίτι του 1852 έγινε το Saorsa κι έμελλε να ομορφύνει κι άλλο τη γειτονιά του Μεταξουργείου. Φανταστική αυλή γεμάτη τραπεζάκια σε χρονοταξιδεύουν σε μια εποχή αλλιώτικη και λιγότερο στρεσογόνα. Όσο εσύ αναπολείς εμείς τσακωνόμαστε για το αν θα πάρουμε το Poet’s Jasmine, με βότκα, γιασεμί και τζίντζερ, ή το Bananajara με σοκολατένια τεκίλα και μπανάνα. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8,50€.

Piu Verde

Άλσος Παπάγου, τηλ.: 21 0654 6185

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Piu Verde (@piuverdepapagou)



Στο Piu Verde σαν πας γίνεσαι θαμώνας. Νόμος! Δεν υπάρχει ιδανικότερος χώρος στην ευρύτερη περιοχή για να πιείς την καφεδάρα σου, εντός ενός παραμυθένιου σχεδόν τοπίου. Αν ζεις, συχνάζεις ή δουλεύεις προς Βόρεια Προάστια μεριά είναι σίγουρο ότι θα έχεις τιμήσει πολλές φορές το Piu Verde με την παρουσία σου, μιας και κάθε μέρα εκεί μοιάζει καλοκαιρινή.

Στο μενού του θα βρεις πολλές και ψαγμένες ετικέτες κρασιών, ενώ αν είσαι φαν των  signature cocktails δεν θα φύγεις παραπονεμένος. Αν σε πιάσει μια πείνα πάλι τον κατάλογό του μαγαζιού θα βρεις πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3,60€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v