Υπάρχουν παμπ στην Αθήνα;

Βάλαμε την τραγιάσκα μας κι αράξαμε στις καλύτερες παμπ της Αθήνας πίνοντας μια μπύρα κι ένα ιρλανδέζικο ουίσκι στην υγειά σου.


Υπάρχουν παμπ στην Αθήνα;

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς σε κάποια χώρα της Μεγάλης Βρετανίας και να μην επισκεφθείς μια από τις παραδοσιακές παμπ του τεράστιου αυτού «νησιού», γεμίζοντας το ποτήρι σου με εκλεκτή βαρελίσια μπύρα ή πίνοντας ένα μερακλήδικο και γλυκόπιοτο ιρλανδικό ουίσκι. Σου έχουμε νέα ωστόσο. Δεν χρειάζεται να ξενιτευτείς για να απολαύσεις μια βραδιά σε μια παραδοσιακή βρετανική παμπ. Μια βόλτα στην Αθήνα αρκεί, αφού θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω, ικανοποιώντας τον Peaky Blinder που κρύβεις καλά στην καρδούλα σου.

James Joyce Irish Pub

Άστιγγος 12, Θησείο τηλ.: 21 0323 5055



Σαν μπεις στην James Joyce είναι βέβαιο ότι θα συναντήσεις κάποιον από τους ήρωες του αγαπημένου Ιρλανδού συγγραφέα, από τον οποίο πήρε το όνομα της. Στο προσωπικό της θα βρεις κάποιους Ιρλανδούς που θα σερβίρουν παγωμένη draft μπύρα στο τραπέζι σου, ενώ θα σε καθοδηγήσουν κατάλληλα αν αναζητάς κάτι ιδιαίτερο, προτείνοντας κάποια από τις ψαγμένες επιλογές της κάβας του μαγαζιού.

Τεράστιες ξύλινες μπάρες και παραδοσιακοί πάγκοι τραπέζια σε ταξιδεύουν στην Ιρλανδία, ενώ τις βραδιές που έχει Τσάμπιονς Λιγκ, ή αγώνες αγγλικών ομάδων επιβάλλεται να περάσεις μια βόλτα για να πιάσεις το hype το σωστό, το υγιές χουλιγκανικό. Αν πεινάσεις τώρα, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τις λιχουδιές της James Joyce όπως παραδοσιακή πίτα ψαριού, ραγού από συκωτάκια κοτόπουλου, πλατό τυριών και αλλαντικών, fish and chips, Guinness pie από μοσχάρι και η ομώνυμη μπύρα. Για μια πλήρη μπυροκατάνυξη με φαγητό, υπολόγισε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Wee Dram Athens Scottish Pub

Κονοπισοπούλου 23, Αμπελόκηποι 21 0691 6509



Πριν πας στη Wee Dram, καλό είναι να έχεις μπουκώσει την playlist σου με Dropkick Murphys για να μπεις στο κλίμα της Pub που έχει σαν μότο της την σκωτσέζικη παροιμία «Μπαίνεις σαν ξένος, βγαίνεις σαν φίλος» -ντάξει στα αγγλικά ακούγεται πιο badass-. Αν είσαι μπυρολάτρης τότε μπορείς να επιλέξεις από μια τεράστια ποικιλία σκωτσέζικων μικροζυθοποιίων, ενώ δεν πρέπει να λείψεις ποτέ από τις ξακουστές trivia- nights που έχουν γίνει σημείο αναφοράς για όλους τους θαμώνες.

Στα του φαγητού τώρα αν είσαι εραστής της τηγανητής πατάτας δεν θα μείνεις παραπονεμένος (bowl of chips με τσένταρ και ξύδι, με σάλτσα κάρρυ, με καφέ σος Εδιμβούργου κ.α.), ενώ αξίζει να παραγγείλεις onion rings, burgers με τηγανητά αυγά ή τσίλι κον κάρνε και τις τούμπανες ποικιλίες κρεατικών που χορταίνουν ως και τέσσερα άτομα. Για γενναίο τσιμπολόγημα, συνοδεία μπύρας υπολόγισε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Green Rose

Αιμίλιου Βεάκη 72, Περιστέρι τηλ.: 21 0576 9580



Ας μιλήσουμε λίγο και για το πρώτο irish pub-restaurant στο κέντρο του Περιστερίου, το οποίο συγκεντρώνει κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας, παρέες, ζευγάρια και γενικά ικανοποιεί κάθε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Υπάρχουν μόνο τρεις κανόνες στην Green Rose: Nα του αρέσει το καλό φαγητό, οι μπύρες και η rock μουσική.

Ο ζεστός χώρος, το φιλικό περιβάλλον, τα ξύλινα τραπέζια, το επιβλητικό μπαρ και οι ψαγμένες μικροζυθοποιίες με τις οποίες συνεργάζεται η Green Rose είναι αναμφίβολα τα ατού της αγαπημένης αυτής παμπ. Όσον αφορά το φαγητό, αξίζει να γνωρίζεις πως οι ποικιλίες κρεάτων και λουκάνικων είναι υπέρ-χορταστικές, αλλά αν είσαι μερακλής πρέπει να δοκιμάσεις τη χοιρινή πανσέτα Braize (σιγομαγειρεμένη πανσέτα φούρνου, με καπνιστή μπύρα Schlenkerla, γλυκιά σάλτσα ψητού και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας) το Green Rose Double Burger, την πατατοσαλάτα Βερολίνου και τα chorizo pies. Για μπυροκατάνυξη συνοδεία κρέατος υπολόγισε στα 17-20€ το άτομο.

Local pub

Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 694 0864443



H Local Pub έγινε με τα χρόνια ένας από τους ναούς των μπυρολατρών της Αττικής, αφού εκτός από τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων την επισκέπτονται από όλες τις περιοχές του Λεκανοπεδίου φανατικά.

Η «τοπική» pub ξέρει και να την εμπιστεύεσαι, γιατί πάντα θα σου σερβίρει τις καλύτερες μπύρες της πιάτσας . Αν είσαι τώρα «μπυροβαρελάς» με την αράδα σου κι εσύ θα πας, γιατί στη Local θα βρεις 10 δικά του βαρέλια και 3-4 επιλογές από άλλες ζυθοποιίες. Παράλληλα στον κατάλογό της θα βρεις ψαγμένες ετικέτες και, limited edition μπύρες. Για μπυροποσία μέχρι τελικής πτώσεως υπολόγισε στα 5€ το κάθε pint .

Red Lion

Νηριήδων 16, Ιλίσια τηλ.: 21 0722 8149



Όταν μιλάμε για Pubs στην Αθήνα δεν γίνεται να μην αναφέρουμε την πρώτη και παλαιότερη Pub που άνοιξε ποτέ στην Ελλάδα. Όπως ίσως κατάλαβες, μιλάμε για τη Red Lion Pub, η ιστορία της οποίας ξεκινά το 1971, κλείνοντας περισσότερα από 50 χρόνια λειτουργίας.

Είναι προφανές ότι  στις μπάρες της Red Lion έχουν μεγαλώσει γενιές ροκάδων και μπυρόφιλων, οι οποίοι τη στηρίζουν σχεδόν οπαδικά όλα αυτά τα χρόνια.

Άπειρες μπύρες (της μικροζυθοποιίας το κάγκελο γίνεται κι εδώ) σε μια κλασική κι αγαπημένη Αγγλοσαξωνική Pub που έχει μετρήσει χιλιάδες χιλιάδων γύρους βελάκια στα όσα χρόνια λειτουργεί. Για μια γενναία μπυροποσία, δεν θα ξοδέψεις περισσότερα από 15€ το άτομο.

O' Connell's Irish Pub

Ακτή Μιαούλη 79, Πειραιάς, τηλ:  210 4281110



Αν σου έρθει η όρεξη για μια Pub, μπροστά στη θάλασσα τότε βάλε στο gps σου την O’ Connell’s Irish Pub και δεν θα το μετανιώσεις, είναι σίγουρο. Η παρεΐστικη ατμόσφαιρα, οι αμέτρητες μπύρες κι η Gourmet κουζίνα της προσφέρουν το ιδανικό πακέτο στους θαμώνες του μαγαζιού που στήνουν γιορτινή ατμόσφαιρα, ειδικά όταν παίζουν σημαντικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες. Επειδή η μπύρα δεν τραβιέται ξεροσφύρι, συχνά πυκνά μπορείς να παρακολουθήσεις όμορφα λαϊβάκια με Local acts που θα σε κάνουν να σηκώσεις το ποτήρι σου ψηλά, ζητώντας έναν γύρο ακόμα.

Aν πεινάσεις μη διστάσεις να παραγγείλεις κάποιο από τα λαχταριστά πιάτα όπως Hot & Sticky Chicken Wings με σάλτσα blue cheese, εσκαλόπ με βούτυρο σκόρδου και πουρέ αρακά, τραγανό μοσχαράκι με πιπέρι και γλυκιά μαρμελάδα τσίλι. Αν είσαι του σαλατικού, εμπιστεύσου τη γενναιόδωρη Ceasar’s ή εκείνη με το κους κους και τη λιωμένη φέτα. Για μπυροποσία μετά φαγητού δεν θα δώσεις περισσότερα από 20-25€ κατ’ άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v