Τι ισχύει τελικά για τις περιπτερόμπυρες μετά τα Μεσάνυχτα;

Δεν είναι τελικά παράνομη η πώληση αλκοόλ μετά τα Μεσάνυχτα από περίπτερα και ψιλικατζίδικα. Μπορείς να συνεχίσεις ανενόχλητος τα βράδια σου.
Τι ισχύει τελικά για τις περιπτερόμπυρες μετά τα Μεσάνυχτα;
Σε όλους μας έτυχε τις τελευταίες μέρες, να κατευθυνθούμε μετά το κλείσιμο των μπαρ στο περίπτερο για μπύρες, για να έρθουμε αντιμέτωποι με την απογοήτευση μιας νέας, πολύ περίεργης ποτοαπαγόρευσης… που ισχύει μόνο μετά τις 12 τα Μεσάνυχτα.

Το μπέρδεμα (γιατί για μπέρδεμα επρόκειτο) ξεκίνησε από την ασαφή διατύπωση της πρώτης κοινής υπουργικής απόφασης στις 14 Αυγούστου, η οποία προέβλεπε το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ορισμένες περιοχές της χώρας τα Μεσάνυχτα.

«Η διατύπωση μπέρδεψε αρκετούς περιπτερούχους» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Αθήνας, Θεόδωρος Μάλλιος μιλώντας στο Sputnik.gr και ξεκαθαρίζοντας πως οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών μπορούν να γίνονται κανονικά και μετά τα μεσάνυχτα από περίπτερα και ψιλικατζίδικα.

Το τοπίο ξεκαθάρισε η τελευταία κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 3583 της 28-8-2020.

«Τώρα είμαστε 100% σίγουροι για τη νέα απόφαση. Για τον λόγο αυτό στείλαμε ένα γραπτό μήνυμα στους συναδέλφους, ώστε να τους ενημερώσουμε ότι επιτρέπεται κανονικά η πώληση» προσθέτει ο κ. Μάλλιος.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v