Τα κοκτεϊλάδικα της Αθήνας που πρέπει να τσεκάρεις

Λαχταράς ένα δροσερό κοκτέιλ; Θες να το απολαύσεις σε όμορφο περιβάλλον; Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα μέρη της Αθήνας για να το κάνεις.
Τα κοκτεϊλάδικα της Αθήνας που πρέπει να τσεκάρεις

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ωραίο το τζιν και τόνικ και το ρούμι κόλα, αλλά κάποιες φορές μπορεί να λαχταράς κάτι πιο ιδιαίτερο. Πιο εκλεκτό, πιο αρωματικό, πιο χρωματιστό, πιο, πιο πιο.

Για όλες εκείνες τις στιγμές που θες να δεις τι μπορεί να βγάλει μια μπάρα πέρα από κλασικά ποτάκια, τα παρακάτω μαγαζιά έχουν πολλά να σου δώσουν και να σε… ποτίσουν.

Baba au Rum

Κλειτίου 6, Μοναστηράκι, τηλ: 2117109140

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Baba Au Rum, Athens (@baba_au_rum)



Σταθερά σε λίστες με τα κορυφαία μπαρ παγκοσμίως, το μπαρ της Κλειτίου που μας έμαθε τι εστί κοκτέιλ (και) με ρούμι, συνεχίζει στην πρώτη γραμμή, ακάθεκτο να δημιουργεί εκλεκτές signature επιλογές. Εδώ θα δοκιμάσεις ενδιαφέρουσες μείξεις όπως το De Stijl Silver Fizz με αρωματικό μπράντι, κόκκινο βερμούτ και μούρα, και το Bloody Baba με φρέσκια ντομάτα, σέλερι, λεμόνι, τσίλι, μεσκάλ και βότκα. Οι τιμές τους από 9€.

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, Κέντρο, τηλ: 21 0010 7618



Ο κόσμος του κέντρου πίνει τεκίλες και μεσκάλ στο όνομά του, και πολύ καλά κάνει. Τα δύο αυτά spirits έχουν την τιμητική τους μέσα από τον κατάλογο με τα signature κοκτέιλs που περιλαμβάνει μια φοβερή δική τους Μαργαρίτα με Jose Cuervo Silver, lime και triple sec, Mezcalita με μεσκάλ Del Maguey VCida, triple sec και lime, και Paloma Con Mezcal με San Cosme Espadin, lime και 3 cents grapefruit soda. Οι τιμές τους από 9€.

Tiki Bar

Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ: 21 0923 6908

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tiki Bar Athens (@tikibarathens)



Σταθερή αξία για tiki cocktails, το ήρεμο μπαρ της Φαλήρου με την αύρα Καραϊβικής, παίζει ωραιότατες μουσικές που ηχούν όμορφα στα ώτα σου (τζαζ σουίνγκ, λάτιν, Σινάτρα, κτλ), όσο απολαμβάνεις κάποιο εξωτικό κοκτέιλ από τον πληθωρικό του κατάλογο – βλ. το εξαιρετικό Zombie ή ένα Mai Tai, ίσως από τα κορυφαία της Αθήνας. Η εσωτερική διακόσμηση σε ταξιδεύει στη λατινική Αμερική, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα κοκτέιλ από 8€.

Κύριος

Δορυλαίου 4, Πλ. Μαβίλη, τηλ: 2106400615

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kyrios Bar (@kyriosathens)



Μodern classic μπαρ, με ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, αυτός ο… κύριος της Μαβίλη πέρα από υπέροχες τζαζ μουσικές ετοιμάζει και εξαιρετικά κοκτέιλ με αυστηρή non shaking φιλοσοφία, χρησιμοποιώντας κλασικές συνταγές «πειραγμένες», φρέσκες πρώτες ύλες και αφρούς. Δοκίμασε ένα Coco Mango Punch με ρούμι καρύδας, φρέσκο μάνγκο σε αφρό και μπίτερ ή ένα από τα perfect serves, όπως το Νο5 με Bulldog Gin, premium tonic, μαρμελάδα μούρων και βότανα. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Meerkat Cocktail Safari

Χρήστου Βυζαντίου 7, Κουκάκι, τηλ: 21 3045 3390



Τι κοινό έχει η αφρικανική ζούγκλα με τα κοκτέιλ; Πολλά, αν διαβείς την πόρτα αυτού του sui generis μπαρ στο Κουκάκι, το οποίο υπό τους ήχους tribal ρυθμών ετοιμάζει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα κοκτέιλ της πόλης. Πιάσε θέση στην μπάρα σαν άλλος κυνηγός, και παράγγειλε ένα Rum Fast με Chairman’s Reserve Original, Coffee infused Campari, Amaro Averna, Antica Formula Vermouth και Tia Maria Liqueur ή ένα Spicy grass με βότκα, φρέσκο χυμό λεμονιού, σιρόπι λεμονόχορτου και τζίντζερ. Οι τιμές τους από 8€, το απλό ποτό στα 7€.

Τέρας

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114180653

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Teras Athens (@teras.athens)



Στον χώρο μιας παλιάς διώροφης πολυκατοικίας του ’30 δημιουργήθηκε ένα… τέρας (με την καλή έννοια), το οποίο παντρεύει την τέχνη, με τη γεύση και τα ωραία κοκτέιλ. Εδώ θα βρεις ελαφριές επιλογές με ελάχιστο αλκοόλ, παραλλαγές κλασικών κοκτέιλ, αλλά και signature προτάσεις όπως το Butter Call Saul με τεκίλα, μεσκάλ, ψημένο καλαμπόκι, εσπεριδοειδή, μπαχαρικά και βούτυρο ή το Pppunch! με τζιν, μήλο, ρόδι, μαύρο τσάι, χαρούπι, χουρμά και μπαχαρικά. Οι τιμές τους από 8€, το απλό ποτό στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v