Τα καλύτερα κοκτέιλ των δυτικών προαστίων

Φοράμε το Gucci φόρεμά μας ή την γούνα του Γιώργου Μαζωνάκη και πίνουμε κοκτεϊλάρες στα δυτικά προάστια.
Τα καλύτερα κοκτέιλ των δυτικών προαστίων

Ωραία και τα βόρεια και τα νότια και το κέντρο. Τα δυτικά όμως τα έχουμε λίγο υποτιμήσει. Κατευθύνουμε την πυξίδα μας προς τη Δύση και μεταφερόμαστε στα προάστια που ξέρουν πώς να περνάνε καλά.

Kika Cafe Aperitivo

Αιμ. Βεάκη 35 και Δήλου, τηλ: 210 5737300



Για τους λάτρεις του κοκτέιλ και τους κατοίκους των δυτικών προαστίων, το Kika θεωρείται must προορισμός, όταν θέλουν να νιώσουν στον ουρανίσκο τους bitters και στυμμένα φρούτα. Με ευφάνταστα ποτήρια, άλλα σμιλεμένα σαν χρυσός ανανάς και άλλα κάτι μεταξύ ποτηριού σαμπάνιας και βίντατζ φλιτζανιού, το Kika θα σε κάνει να νιώσεις σαν να ‘σαι στο Chocolate Factory των κοκτέιλ. Με διακόσμηση που θα ζήλευε προσεγμένο bar εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, στο Kika θα πιεις κοκτέιλ που στέκονται επάξια στο επίπεδο της διακόσμησης και των ειδών σερβιρίσματος. Θέλεις και παραδείγματα; Το P.O. Box σερβίρεται κλεισμένο σε ένα ξύλινο κουτί με βότκα, passion fruit, αγγούρι και νότες βανίλιας, ενώ το Spicy Mexicano συνδυάζει τεκίλα και τζίντζερ, με ρόδι και μανταρίνι και σερβίρεται σε ποτήρι-νεκροκεφαλή με καπελάκι καουμπόικο. Θα σου αρέσουν και οι μουσικές του, που κινούνται στο φάσμα της funk/swing jazz. Ο τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 9€, το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Streetwise

25ης Μαρτίου 102, Πετρούπολη, τηλ: 21 0501 9559



Βρίσκεται στο top 3 προορισμών για τους κατοίκους της Πετρούπολης, είτε για ποτό είτε για καφέ. Δικαίως βέβαια, αφού το μαγαζί είναι στην «πέννα» με τους αναπαυτικούς δερμάτινους καναπέδες του και τη βιομηχανική αισθητική του. Στο Streetwise βρίσκουμε από το πρωί specialty coffee, ενώ το βράδυ ο κατάλογος με τα κλασικά και περιποιημένα κοκτέιλ του κυριαρχεί στις προτιμήσεις των επισκεπτών, οι οποίοι απολαμβάνουν καλοκαιρινές μουσικές από διάφορους Djs. Από τα signature κοκτέιλ ξεχωρίζουν το Πράσινο κύμα με τζιν, λάιμ, σιρόπι λουίζας, αφρό αγγουριού και σέσκουλο και το εναλλακτικό Garden Spritz, παραλλαγή του Aperol Spritz, με Aperol, Prosecco, βερμούτ και συνδυασμό μούρων, . Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€. Έχετε στον νου σας ότι συχνά-πυκνά παρουσιάζει stand up ο Αριστοτέλης Ρήγας.

Manor House

Αιμίλιου Βεάκη 36, τηλ.: 2105744060



Αν σου αρέσει να σκαρφαλώνεις σε ταράτσες κοιτώντας τα άστρα και συχνάζεις και στα δυτικά τότε ο προορισμός σου είναι το Manor House ή αν το προτιμάς στα ελληνικά, «Η Έπαυλη». Ο λόγος; Το δημοφιλές κοκτεϊλάδικο του Περιστερίου στεγάζεται σε μια νεοκλασική μονοκατοικία του 1929. Στο εσωτερικό του, με διακόσμηση βιομηχανικής αισθητικής με έντονο το στοιχείο του ξύλου και του τούβλου, καθώς και δερμάτινα ταμπά σκαμπό, το Manor House έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Το βράδυ, τα cocktail που ετοιμάζουν οι διακεκριμένοι bartender του Manor House οφείλεις να τα εξερευνήσεις -εμείς δε θα σου αποκαλύψουμε κάτι. Αν πεινάσεις υπάρχουν τίμιες λύσεις να γεμίσεις το στομάχι σου όπως οι κυδωνάτες πατάτες, τα πλατό τυριών, ζεστές σούπες ημέρας και πραγματικά χορταστικές σαλάτες. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€ και των ποτών από 6,5€.

El Presidente Cocktail Bar

Πανόρμου 18, Αιγάλεω, τηλ: 21 0590 3545



Αν προτιμάς ένα στέκι στο οποίο θα σύχναζε ο Πάμπλο Εσκομπάρ, με μάρμαρα, φοίνικες, τρεχούμενα νερά και φάνσι τραπεζάκια, το El Presidente έχει φροντίσει να σου δώσει την αίσθηση αυτής της πολυτέλειας. Με ιδιαίτερα κοκτέιλ και εκλεπτυσμένα τα κλασικά αγαπημένα μας όπως το Zombie, ο Πρόεδρος μας καλεί στο φτωχικό του για μια βραδιά γεμάτη αρώματα και οινοπνεύματα. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8 ευρώ.

Whatever

Αιμίλιου Βεάκη 43, Περιστέρι, τηλ: 210 5755503



Άλλο ένα μπαρ που ακολουθεί την αισθητική των μπαρ της ποτοαπογόρευσης, το οποίο όμως προσθέτει και πινελιές επηρεασμένες από τον τόπο του και προσαρμόζεται στις ανάγκες ενός πάρτυ. Του αρέσει να πειραματίζεται με τα κοκτέιλ και εμπνέεται από διάφορες πόλεις του κόσμου. Το Buenos Aires περιέχει τεκίλα (ε, τι άλλο), Αγαύη, St. Germain, lime και grapefruit soda, το Taipei gin, porto, πουρέ ανανά, ginger, σιρόπι ζάχαρης, lime, falernum και φύλλα δυόσμου, ενώ το Athena είναι εκλεπτυσμένο όσο δεν πάει, με Otto`s, crème de pêche, bitters Angostura και Gentlemen`s soda. Οι τιμές ξεκινούν από τα 7 ευρώ.

The Claξons

Μάρκου Μπότσαρη 23, Αιγάλεω, τηλ: 2105988600



Αγαπάμε το παιχνιδιάρικο όνομά του, το παντελώς ό,τι να ΄ναι στυλ του με τα vintage, σουηδικά, αναγεννησιακά και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς διακοσμητικά του στοιχεία Μα πιο πολύ το αγαπάμε για εκείνο το ποδήλατο που είναι καρφωμένο στην γωνιά του τοίχου. Με reggae, chill out και rock ήχους καθόμαστε αναπαυτικά και απολαμβάνουμε τα περιποιημένα του κοκτεϊλάκια και για χειμώνα επιλέγουμε το “Memories” με vodka, κανέλα spicy, passion fruit και αμύγδαλο. Οι τιμές δε θα σε αποθαρρύνουν αφού τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 6 ευρώ.

Copper Street Bar

Παλαιών Πατρών Γερμανού 5, Αιγάλεω, τηλ: 21 0591 4617



Aυτό το street μπαράκι στο Αιγάλεω ποντάρει στα κοκτεϊλάκια του και κερδίζει- τουλάχιστον- τις εντυπώσεις. Κατάφερε να γίνει στέκι χάρη στο απροσποίητο χαρακτήρα του, τα φερ φορζέ του, την τιρκουάζ ξύλινη μπάρα του και την δημιουργική του ανησυχία στο μενού. Ξεκίνησε με σούπερ καφέδες και δροσερά κλασικά cocktails και πλέον περιλαμβάνει στο μενού του λαχταριστές γεύσεις περουβιανής κουζίνας όπως εξωτικές σαλάτες, bao buns και ceviche. Συχνά πυκνά, διοργανώνει βραδιές με άλλα είδη κουζίνας (π.χ. sushi) και γκεστ δημοφιλείς σεφ. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ στα 9-10€. Προτείνουμε την εναλλακτική του Mai Tai, το My... Tie με ρούμι, σιρόπι falernume, orgeat, πουρέ ανανά, 2 dash Angostura bitter και λεμόνι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v