Τα πιο ωραία και φτηνά κοκτέιλ της Αθήνας

Θες να πιείς κοκτεϊλάρες χωρίς… πολλά πολλά ευρώ; Αυτές οι διευθύνσεις θα καλύψουν την δίψα σου για shaker.
Τα πιο ωραία και φτηνά κοκτέιλ της Αθήνας

Μοχίτο, ντάκιρι ή Μαργαρίτα; Όποιο και να είναι το αγαπημένο σου ποτό, μάλλον θα συμφωνήσεις ότι τα κοκτέιλ έχουν την τάση να αδειάζουν τσέπες σε χρόνο ντε τε.

Κι επειδή αυτά καλό είναι να μην γίνονται, αλλά να πίνονται, εμείς σου βρήκαμε τα πιο φτηνά της πόλης για να πιείς χωρίς να πληρώσεις πολλά.

Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1380

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vagos Johnydef (@lakedaemonios)


Όταν ακούς φτηνά ποτά στην Αθήνα σκέφτεσαι τον Λωτό, και πολύ καλά κάνεις. Μιας και πέρα από εξαιρετικά κοκτέιλ από την μπάρα, το εξαρχειώτικο και πορφυροδιακοσμημένο μπαρ με τις ωραίες μουσικές σερβίρει οικονομικές επιλογές όπως η αγαπημένη μαργαρίτα φράουλα (ή απλή) στα 5€, και το Hattori Hanzo με τζιν, λάιμ, πράσινο μήλο και βασιλικό στα 6€. Τα υπόλοιπα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€ και φτάνουν μέχρι τα 8€.

AlcoHole
Ελβετίας 21, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 694 799 0427

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by alcohole bar (@alcoholebar)


Έκανε μόδα τα κοκτέιλ στο χέρι, και απέκτησε φανατικό κοινό στα βόρεια προάστια για τις σούπερ χαμηλές τιμές του. Όσο αντέχει ακόμα και ο καιρός το επιτρέπει, το μπαρ της Ελβετίας συνεχίζει να βγάζει σωρηδόν ωραίες δημιουργίες με βάση διάφορα spirits, όπως το Green Spicy με τζιν, αγγούρι, λάιμ, τσίλι, λικέρ πεπόνι και δυόσμο, το Vikings με λευκή τεκίλα, λάιμ, πικραμύγδαλο και αγαύη και το Cox Daquiri με ρούμι, βανίλια, ανανά, λάιμ και μπίτερς. Όλα στα 5€, απολαμβάνονται στα σκαλάκια της πλατείας ή στα όρθια.

Tyco
Δες τις διευθύνσεις εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TYCO (@takeyourcocktailout)


Ξεκίνησε από το κέντρο με τη λογική του χεράτου κοκτέιλ και σύντομα επεκτάθηκε σε κάθε γωνιά της Αττικής. Το Tyco έχει και χώρο για να κάτσεις αν θες, παίζει ωραίες μουσικές, και ετοιμάζει καθημερινά (και σε ντελίβερι) ωραιότατες δημιουργίες όπως το Up for Rum με λευκό ρούμι, σόδα γκρέιπφρουτ, μέντα και ζάχαρη, το Naked Mango με βότκα, λικέρ καραμέλας, μάνγκο και μέλι  και το Cucumber Boo με τζιν, φρέσκο αγγουράκι, και σιρόπι λεμονόχορτου. Οι τιμές τους στα 6€. Σερβίρει και τα κλασικά κοκτέιλ (μαργαρίτες, ντάκιρι, bloody mary κ.α.) σε εξίσου χαμηλές τιμές, στα 5€.

Monsieur Barbu
Φαλήρου 59, Κουκάκι, τηλ.: 210 9247555

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Monsieur Barbu (@monsieurbarbu.ath)


Από το 2013, ο Μουσάτος Κύριος εξακολουθεί να απλώνει τα τραπεζάκια του έξω, ανάμεσα στις φυλλωσιές, αλλά και στον ψηλοτάβανο βιομηχανικό του χώρο μέσα, και να σερβίρει πληθωρικό μπράντς, αλλά και ωραιότατα κοκτέιλ, τα οποία συνοδεύουν σούπερ μουσικές που κάνουν τη ζωή ωραία. Ginger mojito με ρούμι, ginger, δυόσμο, lime, ζάχαρη και σόδα και Explosion με τζιν, ginger, αγγούρι, ζάχαρη και chili συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μας. Οι τιμές τους 7€ και ένα ευρώ κάτω αν τα πάρεις στο χέρι.

Papadalup
Γ. Ολυμπίου 5, Κουκάκι, τηλ.: 21 5500 4055


Στον κλασικά πανέμορφο και πολυσύχναστο πεζόδρομο στο Κουκάκι, το Papadalup με τα τραπεζάκια έξω αλλά και τον όμορφο εσωτερικό του χώρο με το μωσαϊκό και την άνετη μπάρα μας καλομαθαίνει με καθαρά ποτά αλλά και οικονομικά κοκτέιλ σε ωραίες παραλλαγές, όπως η Tommy’s μαργαρίτα με τεκίλα, σιρόπι αγαύης και λάιμ. Κάθε μέρα 18.00 με 20.00 τα απολαμβάνεις στα 6€, ενώ τις υπόλοιπες ώρες κοστίζουν 7€.

Luxus
Βαλτετσίου 27, τηλ: 213 0047353

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by luxus cocktail bar (@luxus_cocktail_bar)


Eνα από τα παλαιότερα μπαράκια της περιοχής και ταυτόχρονα σε ένα από τα πιο φιλικά, οικονομικά και τίμια ποτάδικα του κέντρου. Στο Luxus θα απολαύσεις signature κοκτέιλ σε τραπεζάκια που απλώνει στον πεζόδρομο, με επιλογές όπως το Brownskin Gal, με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, passion fruit και λάιμ και El Floridita εμπνευσμένο από το ομώνυμο μπαρ της Αβάνας με ρούμι, φρέσκο γκρέιπφρουτ, μαρασκίνο, λάιμ και σιρόπι ζάχαρης. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη είναι happy day, με όλα τα κοκτέιλ στα 5€. Τις υπόλοιπες μέρες ξεκινούν από 7€.

Κολοκοτρώνη 9
Κολοκοτρώνη 9, Κέντρο, τηλ: 2103232795

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kolokotroni 9 (@kolokotroni_9)

Όνομα και... διεύθυνση, το μπαρ της Κολοκοτρώνη αν και τοσοδούλι προσφέρεται για "μεγάλες" νύχτες με καθαρά ποτά από την πλούσια κάβα του, και ωραιότατα κοκτέιλ σε ενδιαφέροντες συνδυασμούς. Τα απολαμβάνεις κάθημερινά 18.00 με 20.00 στα 7€ από 9€ και περιλαμβάνουν προτάσεις όπως το Enjoy Division με τζιν, λεμόνι, κάρδαμο και τζίντζερ, το Chrysalism με τζαμαϊκανό ρούμι, ιρλανδέζικο ουίσκι, ραβέντι και σιρόπι Oleo Saccharum και το La Llorona με λευκή τεκ΄΄΄ίλα, λικέρ μαστίχας, γιασεμί, τεντούρα και φρέσκο λεμόνι. 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v