Πανέμορφα καφέ στην Φύση για να πιάσεις την άνοιξη

Θες να απολαύσεις το καφεδάκι σου σε φόντο 100% ανοιξιάτικο; Αυτά τα καταπράσινα καφέ είναι για σένα και ναι, είναι κοντά στην Αθήνα.
Πανέμορφα καφέ στην Φύση για να πιάσεις την άνοιξη

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δεν έχει η πράσινο η Αθήνα σου λέει. Αμ πώς δεν έχει! Απλά θέλει ψάξιμο και εντοπισμό της κατάλληλης τοποθεσίας. Προφανώς, δε θα περίμενες να βρεις πρασινάδα στην Ομόνοια, ας πούμε, όμως αν πας λίγο παραέξω θα βρεις αρκετές διευθύνσεις που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν τη… φύση σου.

Άλλωστε η Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο.

Πράσινη Τέντα
Λυκαβηττός, τηλ: 21 0363 5400

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @prasini_tenta



Από τα θρυλικότερα καφέ της πόλης, η Πράσινη Τέντα  πρωτολειτούργησε ως καφέ-ουζερί το 1931, έκλεισε κάπου στο 2000 και επανήλθε ανανεωμένη πέρυσι, για να προσφέρει απλόχερα υπέροχη θέα στην πόλη, από τα τραπεζάκια που βγάζει ανάμεσα στη βλάστηση του λόφου. Στον κατάλογο πέρα από καφεδάκια και ροφήματα, θα βρεις και κάποιες επιλογές για γεύμα (burgers, pizza, ποικιλίες), αλλά και πληθώρα κρασιών, ποτών και κοκτέιλ.

Piu Verde
Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 210 6546185

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Piu Verde (@piuverdepapagou)



Σταθερά αγαπημένο για ανοιξιάτικες εξόδους μέσα στο άλσος του Παπάγου, το Verde είναι μια όαση λίγα λεπτά από το αθηναϊκό κέντρο. Απλώνει τραπέζια κάτω από τα ψηλά δέντρα και γύρω από τις λιμνούλες και τα ξύλινα γεφυράκια και σερβίρει καφέ από νωρίς το πρωί, ελαφριά τσιμπολογήματα, αλλά και… βαρβάτες μερίδες μεσογειακής κουζίνας από το μεσημέρι και μετά.

Καλοπούλα
Υμηττός, Μονή Καισαριανής



Λιγότερο από 600 μέτρα από τη Μονή Καισαιριανής, σε στρατηγικό σημείο στον Υμηττό, για να εξερευνήσεις και τα μονοπάτια του, το αναψυκτήριο της Καλοπούλας είναι μια όαση πράσινου, ελαφρώς… ρετρό και εντελώς ανεπιτήδευτη. Εδώ θα βρεις ένα ξύλινο περίπτερο, πάγκους μέσα στο δάσος και καφεδάκι με σάουντρακ τα τζιτζίκια. Έχει και μενού με εκλεκτά μεζεδάκια αν πεινάσεις.

The Garden Café
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792



Στον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, ένα καφέ προσφέρει αυτό ακριβώς που θέλεις μετά από μια βόλτα στα μονοπάτια του: χαλαρές στιγμές με φόντο τη φύση, καφεδάκι και ωραία ροφήματα, όπως η σπιτική του λεμονάδα. Ιδανικό και για έξοδο με τα πιτσιρίκια, αφού διαθέτει μια ωραιότατη παιδική χαρά, μέσα στο πράσινο.

Δημοτικό Cafe Χολαργού
Ευριπίδου 1, Χολαργός



Ανοίγει κάθε χρόνο υπό διαφορετική διεύθυνση, χωρίς να χάνει ίχνος από την γοητεία του, με φόντο το καταπράσινο άλσος του Χολαργού. Φέτος σερβίρει και νοστιμότατο brunch με carbonara eggs, croquet madame, salty pancakes και άλλα τέτοια ωραία, ενώ παραμένει ανοικτό μέχρι τις 12 το βράδυ, για ένα πρώτο ποτάκι στη δροσιά. Επίσης ιδανικό για βόλτα με τα πιτσιρίκια, μαζεύει αρκετές οικογένειες.

Best Friends
Πλ. Αριστοτέλους 9138, Θρακομακεδόνες, τηλ: 21 0243 5440



Στην πλατεία των Θρακομακεδόνων το αδερφάκι του Best Friends στην Πολιτεία βρίσκεται σε ένα ακόμα πιο πράσινο περιβάλλον, κάτω από τα πεύκα της πλατείας. Εδώ θα έρθεις για καφεδάκι και χειροποίητα γλυκάκια από νωρίς, ενώ τα μεσημέρια βγάζει και ωραία σνακ για τσιμπολόγημα, όπως club sandwich, σαλάτες και burgers.

Υπογλυκαιμίες
Σπύρου Μουστακλή, Ίλιον, τηλ: 21 0238 7732



Σε μια υπέροχη γωνίτσα του Πάρκου Τρίτση, αυτό το χαμηλών τόνων και ήρεμο καφέ βλέπει σε ένα καταπράσινο παρκάκι, και ενδείκνυται για ηλιόλουστη ραστώνη, αλλά και τσιμπολόγημα μεζεδακίων τα μεσημέρια μαζί με ουζάκι. Συχνά διοργανώνει και αυτοσχέδια live, ενώ θεωρείται 100% pet friendly με τους ιδιοκτήτες σκύλων να το αγαπούν ιδιαιτέρως.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v