Οι πιο καταπράσινοι καφέδες της Αθήνας

Βγαίνουμε στην φύση της Αθήνας, ανοίγουμε τα πνευμόνια μας και λέμε τα νέα μας με καφεδάκι ανάμεσα σε καταπράσινα σκηνικά.
Οι πιο καταπράσινοι καφέδες της Αθήνας
Η Αθήνα μπορεί να μοιάζει ένα γκρι, τσιμεντένιο κατασκεύασμα από πολλές οπτικές γωνίες, αλλά η Αθήνα ποτέ δεν είναι μονόχρωμη. Μικρές, πράσινες συστάδες σπάνε την μονοτονία και εξαπλώνονται· και όπου υπάρχει πράσινο, εμφανιζόμαστε κι εμείς προς αναζήτηση καφέ, δροσιάς και λίγης ηρεμίας από τον χαμό.

Και αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα καφέ στις πράσινες οάσεις της πόλης.

Καλοπούλα

Καισιαριανή (βρες την στο χάρτη, εδώ
Πρόκειται για το δημοτικό αναψυκτήριο της Καισαριανής, και πρόκειται για ένα σκηνικό παραμυθένιο. Πράσινο παντού τριγύρω, μεγάλα τραπέζια του πικ-νικ και ο ήχος από νερό και φύλλα που θροΐζουν. Εδώ πίνουμε λοιπόν το καφεδάκι μας από νωρίς το πρωί, αλλά επειδή δύσκολα κάθεσαι εδώ μονάχα για καφέ, παραγγέλνουμε και τα νόστιμα μεζεδάκια που βγαίνουν από την κουζίνα (περί τα 4-6€ το πιάτο).

Το Άλσος της Πόλης

Αγίου Βασιλείου 63, Άλσος Περιστερίου, τηλ: 2105744070
Βγαίνεις για μια βόλτα στο πανέμορφο άλσος Περιστερίου, και κάθεσαι για έναν καφέ που απλώνει τραπεζάκια με το που χαράζει, και τα μαζεύει τα μεσάνυχτα. Μπορείς να πας κάθε ώρα της ημέρας, για διαφορετική κατάσταση – ο πρωινός καφές με την δροσούλα, μεσημεριανό τσιμπολόγημα και διάλειμμα από την δουλειά, ή βραδάκι για τίμια κοκτέιλ. Και ενδείκνυται για οικογένειες, μιας και η παιδική χαρά του είναι δίπλα και είναι σούπερ.

The Garden Café

Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792
Και πού αλλού να πας για να πιεις καφέ μέσα στην φύση, αν όχι στον Βοτανικό Κήπο; Όποιος έχει ξαναβολτάρει στα υπέροχα μονοπάτια του, γνωρίζει καλά για πόσο τέλειο σκηνικό μιλάμε. Ψηλά δέντρα, σκιά παντού και οι ήχοι των φύλλων πάνω από το κεφάλι σου, ησυχία και τα βήματα από άλλους σαν κι εσένα που βολτάρουν και ψάχνουν να βρουν την ηρεμία τους. Και αφού κουραστείς από τις βόλτες, κάτσε να πιεις και το καφεδάκι σου.

Υάδες

Αττικό Άλσος, τηλ: 210-6470936
Σε ένα από τα πιο απίστευτα σημεία της πόλης για να κάθεσαι και να χαζεύεις τα φώτα – και να κάνεις σκέψεις που μπορείς να κάνεις μόνο κοιτώντας μια πόλη από ψηλά – οι Υάδες βρίσκονται στην καρδιά του Αττικού Άλσους και ενώ ανοίγουν από το πρωί για χαλαρό καφεδάκι, η ιδέα με τα φώτα της πόλης μερικές φορές μας δελεάζει περισσότερο. Που απλά σημαίνει ότι έχουμε ακόμα ένα στέκι που θα μπορούσαμε να καθόμαστε κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Το Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Πανεπιστημίου 12, τηλέφωνο: 210 3610067
Ένας από τους πιο όμορφους κήπους της Αθήνας βρίσκεται δύο λεπτά από το Σύνταγμα. Είναι μια γωνιά στο κέντρο της Αθήνας που ο χρόνος σταμάτησε να κυλά – όπως πρέπει να είναι κάθε μουσείο – και μας επιτρέπει για λίγο κι εμάς να σταματήσουμε μαζί του. Αράζουμε λοιπόν ανάμεσα σε δέντρα και σε σιντριβάνια, και θυμόμαστε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χαμογελάμε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v