Τα καλύτερα μαγαζιά με πανοραμική θέα στην Αθήνα

Η ματιά χάνεται στα φώτα της πόλης που λάμπουν από ψηλά, ενώ στο τραπέζι εκλεκτές γεύσεις και ποτά κάνουν παιχνίδι.
Τα καλύτερα μαγαζιά με πανοραμική θέα στην Αθήνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η λαϊκή θυμοσοφία λέει πως πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι. Στα παρακάτω μαγαζιά συμβαίνει του (λαϊκού) λόγου το αληθές: η θέα από ψηλά είναι υπέροχη, οι γεύσεις εκλεκτές και τα ποτά μαζί με τα κοκτέιλ βάζουν την σπίθα για υπέροχες ανοιξιάτικες εξόδους.

Apolis
Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 2105068000

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Apolislounge@beat (@apolisloungebeat)


Όταν μιλάμε για πανοραμική θέα στην πόλη, το Άπολις της Πετρούπολης είναι ένα από τα πρώτα μέρη που σκεφτόμαστε. Το να πιάνεις τραπέζι εδώ λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, και να χαζεύεις τα φώτα της πόλης να ανάβουν ένα ένα είναι η απόλυτη αθηναϊκή εμπειρία – χωρίς υπερβολή. Ο κατάλογος του εστιατορίου περιλαμβάνει πληθώρα ιταλικών γεύσεων, ενώ στο μπαρ Scherzo με το κυκλαδίτικο στυλ τον πρώτο λόγο έχουν τα ωραία κοκτέιλ και η χαλαρή μουσική, ό,τι πρέπει για την περίσταση. Για ένα γεύμα υπολόγισε περί τα 25 ευρώ το άτομο, τα ποτά στα 8€, τα κοκτέιλ από 8€.

Roof Garden Ολυμπιάς
Αθηνάς 57, τηλ: 210 3248507


Ένα ξενοδοχείο με ιστορία 100 χρόνων σε ένα εμβληματικό κτίριο στην Αθήνας λειτουργεί ξανά και φιλοξενεί στο rooftop του στον έκτο όροφο ένα bar restaurant με τα όλα του και υπέροχη θέα σε Ακρόπολη, Λυκαβηττό και Κεντρική Αγορά. Πιάνεις θέση στην μεγάλη μπάρα του, παραγγέλνεις από μια τον εκτενή κατάλογο spirits, cocktails, μπίρες σε βαρέλι και craft από ελληνικές μικροζυθοποιίες, και η ζωή (με θέα) είναι ωραία. Σύντομα θα ενισχύσουν και τον κατάλογό τους με γευστικές επιλογές για ρομαντικό δείπνο. Οι τιμές ξεκινούν από 5 ευρώ για το ποτήρι κρασί, 7 ευρώ για τα liquers/vermouths/aperitivi, 8 ευρώ για τα ποτά, 9 ευρώ για τα κοκτέιλ.

Άγιος Μερκούριος
Α΄φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ.: 210 8169617

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AgiosMerkourios (@agiosmerkourios)


Ωραία η πανοραμική θέα παρέα με ποτάκια, ίσως ακόμα η καλύτερη η θέα με παϊδάκια. Στο όνομά του ορκίζονται καλοφαγάδες και λάτρεις των μονοήμερων εκδρομών και απολαμβάνει πανοραμική θέα στις πλαγιές της Πάρνηθας και έχει το μεγαλειώδες χάος της Αθήνας… πιάτο. Εδώ θα τσακίσεις τα ξεροψημένα παϊδάκια, που του έχουν χαρίσει και τη φήμη του, αλλά και μοναδική σταβλίσια μπριζόλα, συνοδεία φρεσκοκομμένων πατατών στο τηγάνι, σπιτικής τυρόπιτας, τυροκαυτερής και λοιπών «κλασικών» ορεκτικών. Μαζί με κρασί, υπολόγισε περί τα 20 ευρώ /άτομο.

Ορίζοντες
Αριστίππου 1 , Λυκαβηττός (Είσοδος Τελεφερίκ), τηλ. 210 7210701


Σταθερή αξία για ρομαντικό δείπνο στην πόλη, οι Ορίζοντες απολαμβάνουν την καλύτερη ίσως θέα της Αθήνας, από το μεγάλο τους μπαλκόνι που μοιάζει να αιωρείται στην πλαγιά του Λυκαβηττού. Το μενού περιλαμβάνει αρκετές επιλογές για όλα τα γούστα με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, πιάτα με κρέας αλλά και ζυμαρικά, με την επιμέλεια του σεφ Νίκου Κουντούρη: φαγκρί φιλέτο σωτέ με βραστά λαχανικά και λαδολέμονο μαϊντανού, χοιρινά φιλετάκια με ελληνικά ψητά λαχανικά και ξινόμηλο, αρνίσιο κότσι μπρεζέ κ.α. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί από 35 ευρώ το άτομο. 

Olive Garden
(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, τηλ: 2103326000


Το βραβευμένο bar restaurant στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Titania ανακαινίστηκε πρόσφατα τώρα; Ξανα; Αλλιώς ήταν πριν από 5-6 χρόνια και πιο όμορφο από ποτέ φιλοξενεί τα ανοιξιάτικα βράδια σου για ποτό ή δείπνο σε μια τοποθεσία άκρως ειδυλλιακή, με την νυχτερινή Αθήνα στο πιάτο. Στη μαγευτική του βεράντα θα απολαύσεις γεύσεις όπως μπρουσκέτες με προσούτο Θράκης, ριζότο με γαρίδες, ελληνική καρμπονάρα με σύγκλινο Μάνης και πεκορίνο Αμφιλοχίας, και λαβράκι στη σχάρα, ενώ θα πιείς κλασικά και signature cocktail όπως το Titania Lemon Pie με μους λεμόνι, βότκα, λιμοντσέλο και νέκταρ βανίλιας. Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί υπολόγισε περί τα 40 ευρώ/ άτομο, τα ποτά από 8€, τα κοκτέιλ στα 12€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v