Τέλεια μπαράκια για να γιορτάσεις τη Μέρα της Γυναίκας

Θέλεις να χορέψεις; Θέλεις να πάρεις την κοριτσοπαρέα και να πάτε να τα πιείτε μέχρι το πρωί; Έχουμε 5 μπαράκια όπου τα κορίτσια ξενυχτάνε με ένα μυστικό.
Τέλεια μπαράκια για να γιορτάσεις τη Μέρα της Γυναίκας
Η Γιορτή της Γυναίκας είναι, προφανώς, μόνο η αφορμή. Τα μπαράκια που ακολουθούν είναι τέλεια και για κάθε άλλη μέρα, και όχι μόνο για γυναικοπαρέες. Απλά σήμερα οι γυναικοπαρέες έχουν την τιμητική τους, κι αυτή είναι μια λίστα αφιερωμένη στα νυχτοπερπατήματά τους, τα κοκτέιλ τους, τους χορούς και τα ξενύχτια τους.

Ramble in the Jungle
Πετράκη 1, Σύνταγμα, τηλ.: 698 063 5896

Άκου τώρα να δεις τι γίνεται εδώ: Στο Bar in Front of the Bar πιθανότατα ήπιες τα κοκτέιλ σου το καλοκαίρι που μας πέρασε, αναρωτώμενη σε τι ακριβώς αναφέρεται αυτό το “in front of the bar”. Η απάντηση κατέφτασε πριν από λίγους μήνες, όταν πρωτογνωρίσαμε το Rumble in the Jungle, το μπαράκι που είναι πίσω από το μπαρ που είναι μπροστά στο μπαρ (πολύ διασκεδάζουμε, θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό για δυο-τρεις γραμμές ακόμα). Το Rumble in the Jungle, που λες, είναι ένα πανέμορφο speakeasy με διακόσμηση που παραπέμπει στην αφρικανική ζούγκλα και μια τοιχογραφία της θρυλικής πυγμαχίας του Μοχάμεντ Άλι με τον Τζορτζ Φόρμαν, που του έδωσε το όνομά του. Φτιάχνει, δε, αριστουργηματικά κοκτέιλ, σαν το Palooka, μια εκλεπτυσμένη εκδοχή της Pina Colada, το μεθυστικό σε αρώματα Her scent που φτιάχνεται από τρεις βότκες, μία από ροδοπεταλα, μία από εσπεριδοειδή και μία από γιασεμί, και το Caught Cold, με bourbon, κρέμα λεμονιού, homemade νερό μανταρινιού και… μπουρμπουλήθρες. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.



Rehab 
Θησέως 16, Τρίγωνο, τηλ.: 21 0321 1434

Η μονίμως κοσμοπλημμυρισμένη στοά που φιλοξενεί τα δίδυμα μπαράκια Drunk και Rehab πρόσφατα ανανεώθηκε, στολίστηκε με λουλούδια που φέρνουν την άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα, αλλά δεν άλλαξε στο ελάχιστο τον πάντα κεφάτο χαρακτήρα της, που κάνει το στενάκι της Θησέως να θυμίζει Αύγουστο στις Κυκλάδες. Εδώ θα πιάσεις τραπεζάκι έξω για να χαζεύεις τα πλήθη, ή μέσα για την ευρηματική διακόσμηση με το θρυλικό ενυδρείο, και θα δοκιμάσεις σούπερ κοκτέιλ που φτιάχνονται από τις ψαγμένες ετικέτες ρουμιών και τζιν που στολίζουν την γιγαντιαία κάβα. Οι τιμές για το απλό ποτό ξεκινούν από 7€, για τα κοκτέιλ από 8€.

Ο Άγιος
Διδότου 33 και Ιπποκράτους, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0364 7968

Και περνάμε σε κάτι εντελώς, μα εντελώς διαφορετικό: Στον Άγιο δεν θα έρθεις για τα ψαγμένα του κοκτέιλ –δεν έχει– ούτε για το εξωτίκ σκηνικό. Θα έρθεις για ένα και μόνο λόγο: Να χορέψεις πλήρως απενοχοποιημένα ως το πρωί με ελληνικές επιτυχίες από τα 50s ως τα 90s, και να περάσεις αξέχαστα, όπως όταν στήνεις αυτοσχέδιο πάρτι με την παρέα σου στο σπίτι –απλά με παραπάνω ευκαιρίες για γνωριμίες και κοινωνικοποίηση. Το απλό ποτό στα 7€.

Line Athens
Αγαθοδαίμονος 37, Kάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0342 1311



Την φρέσκια, ολόφρεσκη άφιξη των Πετραλώνων την είδες; Αν όχι, ετοιμάσου να ενθουσιαστείς: Σε έναν πανέμορφο, ψηλοτάβανο χώρο με γιγάντια μπάρα και διακόσμηση «το βιομηχανικό design συναντά το σπίτι στο χωριό», τρεις φίλοι (δύο εκ των οποίων οι εμπνευστές του χιλιοβραβευμένου The Clumsies, και ο τρίτος ένας από τους δημιουργούς των αναψυκτικών Three Cents) ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν ένα all day spot για φαγητό και για ποτό, που αγαπά πολύ τους μικρούς παραγωγούς και τις πρωτότυπες δημιουργίες. Εδώ μας ενδιαφέρει πρωτίστως το κομμάτι του μπαρ, οπότε θα σου πούμε για τα φανταστικά τους κοκτέιλ σαν το Bramble που φτιάχνεται με τζιν, λεμόνι και σπιτικό λικέρ μούρων ή το New York Sour με μαστίχα, λεμόνι, Bruxo Mezcal και δικό τους Port. Οι τιμές τος κυμαίνονται στα 9-10€. Μια δοκιμή αξίζουν επίσης οπωσδήποτε τα πολύ ιδιαίτερα κρασιά τους, που δεν φτιάχνονται από σταφύλι, αλλά από διάφορα άλλα φρούτα μικρών παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα. Αν πεινάσετε, παίζουν επίσης πολύ ιδιαίτερα τσιμπολογήματα –δες αναλυτικά εδώ.

Bad Tooth 
Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή, τηλ.: 21 3090 7715



Κι αν είναι ροκ… αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος να το αγαπάμε. Ο βασικότερος, για να είμαστε ακριβείς: Τυχαία νομίζεις το βάζουμε και το ξαναβάζουμε στις λίστες με τα μπαρ που παίζουν τις καλύτερες μουσικές στην Αθήνα; Όλο το φάσμα punk-rock-garage-new wave καλύπτεται εδώ (σκέψου Ramones, Joy Division, Exploited και δεν συμμαζεύεται) ενώ η ατμόσφαιρα θυμίζει κάτι από τη Νέα Υόρκη των 70s και είναι όσο κουλ και γκρουβάτη χρειάζεται για να ευνοεί τις νέες γνωριμίες. Η μπάρα έχει και πολλά special και premium ποτά, και καλές τιμές: από 6€ το απλό ποτό, από 4€ οι μπύρες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v