Μπαρ για τους λάτρεις του ρουμιού

Το ρούμι μπορεί να έχει συνυφανθεί με το καλοκαίρι, αλλά η φάση του είναι παντός καιρού. Εδώ 5 μπαράκια με μπόλικες ετικέτες.
Μπαρ για τους λάτρεις του ρουμιού

Ορισμένοι θα πουν, «τι ρούμι χειμωνιάτικα; Το ρούμι είναι για κοκτέιλς και τα κοκτέιλς είναι καλοκαιρινό ποτό. Πιάσε ένα σκοτς». Πόσα λίγα ξέρουν! Ένα καλό, βαρύ, μαύρο παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια ρούμι μπορεί να ζεστάνει την ψυχή. Άλλωστε και οι πειρατές, μεταξύ άλλων, για να ζεσταθούν το έπιναν.

CV Distiller

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Ιλίσια, τηλ. 210 7231767



Ένα all day bar δίπλα στο Χίλτον, εξειδικεύεται, όπως λέει και το όνομά του, («το βιογραφικό του Distiller») σε αποστάξεις. Μπορεί να είναι γνωστό για τις άπειρες ετικέτες ουίσκι που διαθέτει, 600 για την ακρίβεια, αλλά και το ρούμι δεν το σνομπάρει – έχει φροντίσει να σας δώσει να επιλέξετε ανάμεσα από 100 ολάκερες. Εντός, αν σας ενδιαφέρει και η διακόσμηση, θα βρείτε έναν βιομηχανικό μα και ζεστό χώρο με νεοϋορκέζικες επιρροές, κι αν το ζητήσετε, μπορείτε να επισκεφθείτε το κελάρι του, στο οποίο θα επιλέξετε το απόσταγμά σας υπό τους ήχους της τζαζ. Το απλό ποτό κοστίζει 7 ευρώ (και φτάνει μέχρι τα 20 ευρώ ανάλογα με την ετικέτα που θα επιλέξετε), ενώ τα cocktails ξεκινούν από 9 ευρώ και περιλαμβάνουν δεκάδες επιλογές signature και κλασσικές.

Baba Αu Rum

Κλειτίου 6, Σύνταγμα, τηλ. 21 1710 9140

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Baba Au Rum, Athens (@baba_au_rum)



Τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί για το Baba Au Rum, το bar που σαρώνει συνέχεια βραβεία και υποψηφιότητες, και τη λίστα με τα καλύτερα μπαρ παγκοσμίως. Στον κάτι μεταξύ τρόπικαλ, με λίγες πινελιές speakeasy χώρο του θα πιάσετε σκαμπό, ή έναν από τους ελάχιστους βίντατζ καναπέδες του και θα απολαύσετε ένα από τα 250 διαφορετικά ρούμια που διαθέτει. Αν πάλι θέλετε κοκτέιλ, επιμένουμε σταθερά να προτείνουμε το Zombie τους με τα 5 διαφορετικά ρούμια και το signature Baba au Rum με ρούμι Barcelo Imperial από τον Άγιο Δομίνικο, αρώματα βανίλιας και γλυκού σέρι. Το απλό ποτό στα 7 ευρώ.

Barreldier

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, τηλ. 21 0325 4711

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Barreldier (@barreldier)



Σκοτεινό, κάτι μεταξύ μπαρ στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και γραφείο του Σέρλοκ Χολμς, ξεχωρίζει αρχικά για τη διακόσμησή του η οποία συνδυάζει το ξύλο με το δέρμα αριστοτεχνικά, και σε δεύτερη φάση για το μεράκι που έχει με τα ποτά. Αποφάσισαν να παλαιώνουν μόνοι τους  κάποια από τα ποτά αλλά και κοκτέιλ, σε ειδικά βαρελάκια (ναι καλά διαβάσατε) και τα σερβίρουν σκέτα, είτε σε δικές τους συνταγές με κοκτέιλ. Έχουν διαφορετικές συνταγές για τζιν τόνικ, έχουν φροντίσει να υπάρχει χειροποίητο τζιν, αλλά και αυτό για το οποίο ήρθατε εδώ: μπόλικες ετικέτες παλαιωμένων ρουμιών.  Τα απλά ποτά ξεκινούν από 7 ευρώ, τα cocktails από 8 ευρώ μέχρι 13 ευρώ - ανάλογα με την ετικέτα που επιλέγεται ως βάση.

Rehab

Θησέως 16, Αθήνα τηλ. 210 3211434



Στην Θησέως θα βρείτε ένα μπαρ διαφορετικό από ό,τι έχετε συνηθίσει. Πρώτα από όλα, θα σας δώσουμε δύο πληροφορίες για το εν λόγω μπαρ: Έχει συμπεριληφθεί στα “101World’s Best Cocktails”, και δεν χρησιμοποιεί σέικερ όπως τα υπόλοιπα κοκτεϊλάδικα.. Στα της διακόσμησης, με έναν μαγικό τρόπο καταφέρνει να συνδυάζει το μίνιμαλ στοιχείο, με τις τρόπικαλ ταπετσαρίες του, κάποια βικτωριανά στοιχεία και ένα ενυδρείο. Αφού ξεμεθύσετε από τη διακόσμηση, ετοιμαστείτε να βουτήξετε στον γεμάτο ρούμια κατάλογο του, 90 ετικέτες για την ακρίβεια. Δοκιμάστε το Metamorphosis με ένα blend από τέσσερα ρούμια της Τζαμάικα, της Γουιάνα και της Γουατεμάλα, πράσινο Chartreuse, σιρόπι από ginger, ελαιοσάκχαρα από λεμόνι, σιρόπι πικραμύγδαλου και bitters από σοκολάτα. Οι τιμές ξεκινούν από 9 ευρώ.

Αμπάριζα  

Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ. 21 0325 7644

Posted by Αμπάριζα μπαρ on Saturday, 23 December 2017



Αν κάπως έπρεπε να αποκαλέσουμε την κάβα που βρίσκεται στο background του μπάρμαν, θα λέγαμε πως πρόκειται για κάποιου είδους βιβλιοθήκη αποσταγμάτων – κι αυτό γιατί όπως και σε μία παλιά βιβλιοθήκη, τα ράφια αγγίζουν το ταβάνι. Όπως ακόμη σε μία παλιά βιβλιοθήκη νιώθετε αυτή τη νοσταλγία, αυτό το ταξίδι στον χρόνο, έτσι και στην Αμπάριζα, θα χαθείτε ανάμεσα στις αμέτρητες σελίδες του καταλόγου με δυσεύρετες ετικέτες ουίσκι, κονιάκ και κυρίως, ρουμιού. Το ταξίδι στον χρόνο θα το συνοδεύσει η ατμοσφαιρική μουσική του, η οποία κινείται σε funk και jazz μονοπάτια, με κάποιες παύσεις για λίγη indie pop. Τα απλά ποτά στα 7 ευρώ και τα κοκτέιλ έχουν τιμή εκκίνησης τα 9 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v