Μπαράκια με ζεστές αυλές για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Να πάρουμε τον αέρα μας θέλουμε μακριά από συνωστισμούς και οχλοβοές. Γι’ αυτό επιλέγουμε μπαράκια με ζεστές αυλές.
Μπαράκια με ζεστές αυλές για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Εντός των μπαρ και των καφενείων τώρα με τον κορωνοϊό να παραμονεύει, φοβόμαστε λίγο να μπούμε. Και επειδή κάποιοι είμαστε και λίγο περισσότερο φοβικοί, ούτε να κάτσουμε έξω από μπαρ θέλουμε – τι νόημα έχει άλλωστε αφού και εκτός κοσμοσυρροή έχει. Αντί για μπαρ λοιπόν, επιλέγουμε αυλές με σόμπες για εμάς που θέλουμε και το ποτό μας να πιούμε και να έχουμε ενάμιση μέτρο απόσταση από τη διπλανή παρέα. 

Najbarajo Cafe-Bar

Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 21 0685 6736

SnoWed OuT

Posted by Najbarajo Cafe-Bar on Tuesday, 8 January 2019



Το Najbarajo σε ένα απομονωμένο σημείο από τα υπόλοιπα μπαρ του Χαλανδρίου, γνωρίζει τι πάει να πει «θέλω να κάτσω έξω», και υποδέχεται το κοινό του στην πολύχρωμη, κουκλίστικη αυλή του στη στοά Παντίρη. Φροντίζει να μας κρατά ζεστούς, αφενός με τους τοίχους που υψώνονται πεδιώθεν και αφετέρου με τις καυτές του σόμπες. Από κοκτέιλ, στο μενού του θα βρείτε «ζεστές» συνταγές ιδανικές για να σας ζεστάνουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7 ευρώ.

Saorsa 

Γιατράκου 2, Μεταξουργείο, τηλ. 21 0523 5960

Posted by Saorsa Athens on Wednesday, 20 June 2018



Το Saorsa είναι ένα bar-καλοδουλεμένο-project από την αρχή μέχρι το τέλος. «Φιλοξενείται» σε ένα παλιό αθηναϊκό σπίτι, συγκεκριμένα του Μεσοπολέμου, έχει φροντίσει ο φωτισμός του να είναι ειδυλλιακός, οι ετικέτες των κρασιών αρκετές, τυριά να υπάρχουν, κοκτεϊλάκια με άριστη πρώτη ύλη (η αγαύη του είναι βιολογική) και ο καφές του specialty. Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει, Saorsa στα αρχαία σκωτζέζικα σημαίνει ελευθερία. Το ποτό στα 7 ευρώ.

Κύριος Χου

Υπερίωνος 1 & Δημοφώντος, Πετράλωνα, τηλ. 21 0342 3972

Posted by Κύριος Χου on Thursday, 26 June 2014



Ο Κύριος Χου σαγήνευσε τους επισκέπτες των Πετραλώνων από την πρώτη στιγμή που άνοιξε. Εκτός του υπέροχου νεοκλασικού στο οποίο στεγάζεται ο εσωτερικός του χώρος, διαθέτει και μία αυλή- όνειρο, από αυτές που σου θυμίζουν αρχοντικό σπίτι παλιάς ελληνικής ταινίας. Κάθεστε αναπαυτικά στις σιδερένιες του καρεκλίτσες, ζεσταίνεστε από τις σόμπες του και απολαμβάνετε το ποτό σας στα 6 ευρώ.

Τζώννυ Ντέπυ

Μεσογείων 234 και Βεντούρη, τηλ.: 210 6542082

Posted by Τζωννυ Ντεπυ // Johnny Deppy on Sunday, 27 July 2014



Μπαίνοντας στο Τζώννυ Ντέπυ και αντικρύζοντας την τεράστια του επιγραφή, η πρώτη ερώτηση που θα σκεφτείτε (σχεδόν ποντάρουμε σε αυτό) είναι γιατί γράφεται έτσι το Τζώννυ, γιατί Ντέπυ, τι φάση γενικότερα με το όνομα. Ε, λοιπόν να σας πούμε ότι το όνομα του μαγαζιού προέρχεται από τα ονόματα του ζευγαριού που το έχει -δεν ήταν καθόλου τυχαία λοιπόν η ονοματοδοσία του. Χρόνια τώρα, μόλις περάσετε την αυλόπορτά του, αντικρύζετε μια στενόμακρη αυλή, τόσο ζεστή σαν να καθόσασταν μέσα. Αράζετε κάτω από τις σόμπες του, απολαμβάνετε τα κοκτεϊλάκια του που έχουν βάση ελληνικά αποστάγματα και πληρώνετε 7 ευρώ το κοκτέιλ.

Κεραμείο BAR

Πλαταιών 27, Μεταξουργείο, τηλ: 210 3464223

Posted by Κεραμειο BAR on Tuesday, 27 November 2018



Ναι το Κεραμείο έχει γίνει γνωστό για τον φιλόξενο και εξωπραγματικά οικείο του εσωτερικό χώρο. Επειδή όμως ο άνθρωπος που βάζει μεράκι, το βάζει παντού στη ζωή του, έτσι και οι ιδιοκτήτες έχουν φροντίσει η αυλή να σας γοητεύσει εξίσου. Πέτρινοι τοίχοι, τραπεζάκια λαξευμένα σαν κορμοί, γλάστρες και τοίχοι συνθέτουν ένα καταπράσινο εξωτικό φόντο, αλλά κυρίως, σόμπες για να ζεστάνουν το κοκκαλάκι σας όσο κάνετε με την παρέα σας σχέδια για το μέλλον, το οποίο δεν μοιάζει καθόλου προβλέψιμο. Το απλό ποτό στα 6 ευρώ, το σπέσιαλ και το κοκτέιλ στα 7.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v