Τα καλύτερα μπαρ του κέντρου

Το κέντρο έχει κάποια μπαρ αθάνατα, μοναδικά, πρώτη επιλογή όσων θέλουν να βγουν παρασκευοσάββατο στην Αθήνα για ποτάρες.
Τα καλύτερα μπαρ του κέντρου

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων όσον αφορά τη διασκέδαση. Η πρώτη είναι εκείνη των «εξερευνητών», εκείνων δηλαδή που θέλουν να οργώσουν όλη την Αθήνα και να πιάσουν σκαμπό σε κάθε μπάρα της πόλης. Στον αντίποδα αυτών, υπάρχουν οι λάτρεις των στεκιών, αυτοί που δεν θέλουν να απογοητευτούν και προτιμούν να ξέρουν τι να περιμένουν. Η πρωτεύουσα έχει πολλά στέκια, μπαράκια που δημιουργήθηκαν με μεράκι και κέρδισαν τις καρδιές μας μονομιάς, κερδίζοντας επάξια μία θέση στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας.

Bronco

Πλουτάρχου 10, τηλ. 21 0725 0007



Αν είσαι εκεί γύρω στα 30, μένεις από την το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και βορειότερα και δεν έχεις πάει έστω μία φορά στη ζωή σου Bronco, τότε δεν έχεις ζήσει σαν ατίθασο νιάτο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ εμείς θα πούμε, και θα σε στείλουμε απευθείας στο «μπρονκάκι» όπως το αποκαλούν οι θαμώνες του. Κάποτε έδρευε στην Κηφισιά, εδώ και τρία χρόνια έχει μεταφερθεί σε ένα υπόγειο στο Κολωνάκι και κυριολεκτικά δεν πέφτει καρφίτσα. Οι μουσικές κινούνται στο φάσμα της ροκ, ο κόσμος είναι έξαλλος και οι μπάρμαν ετοιμοπόλεμοι. Για όσους θέλουν να φάνε και κάτι πριν αρχίσουν τις ποτάρες, το Bronco διαθέτει ζουμερότατα μπέργκερς. Το απλό ποτό στα 7 ευρώ.

Drunk Sinatra

Θησέως 16, Σύνταγμα, Κέντρο, τηλ. 2103313733



Ο μόνος λόγος να βγαίνεις κέντρο και να μην έχεις πάει στο Drunk Sinatra, είναι να έχεις περάσει απ’ έξω 3-4 φορές, να μην έχεις βρει να κάτσεις και μετά να απογοητεύτηκες και να μην ξαναπέρασες ποτέ από εκεί. Στα πολλά χρόνια λειτουργίας του, o μεθυσμένος Σινάτρα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα νεοφερμένα μπαρ, ούτε από άποψη κοκτέιλ, ούτε από άποψη μουσικών, ούτε από άποψη κόσμου. Πίνουμε Funky Margarita με επίγευση κερασιού και αλατισμένο τσάι matcha, χορεύουμε υπό τους ήχους της τζαζ, ανάμεσα σε πλήθος κόσμου έτοιμου για παρτάρισμα και socializing. Οι τιμές για τα κλασικά κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, τα signature στα 9€-10€, το απλό ποτό στα 7€.

Tiki Bar

Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ. 21 0923 6908



Από τα πρώτα tiki μπαρ με κοκτεϊλάκια στη λίστα του πέραν του Gin Fish, το Tiki Bar μπήκε για τα καλά στις ζωές μας, αυτό και η τρόπικαλ αύρα του. Αυτό το χαλαρό μπαράκι του Κουκακίου, με τις καλαμιές στη μπάρα, τις ψάθες, τα αναρριχώμενα φυτά, και τη γενικότερη αύρα Καραϊβικής, μας ταξιδεύει με λατινοτζάζ ήχους και όταν έχει χορευτικές ορέξεις, στα ηχεία ακούγεται σουίνγκ. Πίνουμε εξωτικό κοκτέιλ ή ποτό και πληρώνουμε 8 και 8 ευρώ αντίστοιχα.

Κλουβί

Κυδαντιδών και Δημοφώντος 57, τηλ. 21 0347 9998



Τα Πετράλωνα έχουν να περηφανεύονται για τα μπαρ τους, κι ένα από τα καμάρια τους είναι το Κλουβί, με τους θαμώνες του να συρρέουν μέχρι και από τα βόρεια προάστια για να περάσουν μια βραδιά μαζί του. Αν και ονομάζεται Κλουβί, δεν είναι καθόλου κλειστοφοβικό- σημειωτέον είναι γωνιακό- και στα ηχεία παίζει τζαζ, σόουλ, φανκ και ηλέκτρο μουσικές ενώ δοκιμάζεις ένα από τα premium ποτά που διαθέτει στην ενημερωμένη λίστα του. Το απλό ποτό ξεκινά από τα 6 και το κοκτέιλ στα 8 ευρώ.

Baba Au Rum 

Κλειτίου 6, Μοναστηράκι, τηλ. 2117109140



Σε μία λίστα με τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας, θα ήταν ύβρις να μην προσθέσουμε το Baba Au Rum. Δεν είναι μόνο ένα από τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας, αλλά και ένα από τα καλύτερα μπαρ του πλανήτη, αφού φιγουράρει εδώ και 5 χρόνια σε σχετική λίστα. Ψύχραιμα μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για το πιο αυθεντικό κοκτεϊλάδικο που μπορεί να βρει κανείς στην πρωτεύουσα με το δυνατότερο ζόμπι που όμοιο του στην Αθήνα δεν υπάρχει. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8 ευρώ.

Au Revoir

Πατησίων 136, τηλ. 21 0823 0474



Οφείλουμε να προσθέσουμε και ένα μπαρ διαχρονικό, παλιό και ιστορικό και το Au Revoir είναι ο κατάλληλος υποψήφιος, μιας και έχει αρχίσει να κερδίζει και το νεανικό κοινό της νυχτερινής Αθήνας. Καθόλου άδικα -το μπαρ που το υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε διατηρητέο, κάποτε υπήρξε στέκι μεγάλων καλλιτεχνών και μαστ προορισμός μετά από θεατρικές παραστάσεις. Στο εσωτερικό διαθέτει και μπαλκονάκι με διάσπαρτα τραπεζάκια για όσους δεν θέλουν και πολύ κόσμο τριγύρω τους. Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από τα 6 ευρώ.

Hippy 3

Σπύρου Μερκούρη 22Α, Παγκράτι, τηλ. 21 0725 1154



Δεν ξέρουμε τι έκανε το Hippy3 και παρείσφρησε ύπουλα στην νυχτερινή Αθήνα, αλλά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο must μπαράκια του Παγκρατίου, εκθρόνισε ακόμη και το Chelsea από άποψη κοσμοσυρροής, κι όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό. Μάλιστα, εν καιρούς σκληρού λοκντάουν, το Hippy3 συνέχισε να στέκει αγέρωχο μοιράζοντας ποτά σε πλαστικό και ο κόσμος του να αράζει στο ίδιο σημείο όπου άραζε και πριν το λοκντάουν. Οι μουσικές του, εναλλάσσονται μεταξύ ροκ και ποπ -ίσως κα λίγο indie- και τα απλά ποτάκια κοστίζουν 7 ευρώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v