Σε αυτά τα μπαρ θα πιείς τους καλύτερους καφέδες

Ανοίγουν πρωί, σερβίρουν εξαιρετικά χαρμάνια specialty καφέδων, και συνεχίζουν μέχρι αργά για τα πρώτα ή τελευταία ποτά της βραδιάς.
Σε αυτά τα μπαρ θα πιείς τους καλύτερους καφέδες

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Θες να πιείς καλό καφέ στην Αθήνα; Θα πρέπει να ψάξεις αρκετά για να βρεις μέρη που αγαπούν τον καλό καφέ και συνήθως τα μέρη αυτά κλείνουν νωρίς. 

Θες να πιείς καλό καφέ σε μπαρ στην Αθήνα; Και αυτό γίνεται, πιο δύσκολα όμως. Μην ανησυχείς όμως, εμείς είμαστε εδώ, ψάξαμε και βρήκαμε μερικά από τα πιο γνωστά μπαρ της πόλης, τα οποία ανοίγουν από το πρωί και σου σερβίρουν ψαγμένες ποικιλίες specialty καφέδων.

Και αν σε πάρει η ώρα, κάθεσαι και για μερικά ποτάκια ή κοκτέιλ, βρε αδερφέ.

Peek a bloom
Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ: 2103219000

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Peek A Bloom (@peekabloomathens)



Στην ήσυχη στοά της Λέκκα, η ομάδα του περιστεριώτικου Mind the Cup έστησε αυτό το all day μπαράκι με τη χαλαρή ατμόσφαιρα που προσφέρει το κατιτίς για κάθε στιγμή της ημέρας. Είτε αυτό λέγεται εξαιρετικός specialty καφές (και σε cold brew εκδοχή), ο οποίος ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σου, είτε λαχταριστά αυγουλάκια ή ιδιαίτερα κοκτέιλ το βράδυ, όταν η στοά γίνεται ένα ωραιότατο καταφύγιο για ποτάκι. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Tailor House
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, τηλ: 2103235388

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tailor's House (@tailorshouse_athens)



Στην πάντα ανεβασμένη πλατεία του κέντρου, αυτό το πανέμορφο μπιστρό διακοσμεί το εσωτερικό του με όμορφες ρετρό πινελιές και εντυπωσιακούς πολυελαίους και σερβίρει μονοποικιλιακούς καφέδες, gourmet σοκολάτες, ψαγμένα τσάγια και πληθωρικό brunch. Όσο παίρνει και νυχτώνει, την θέση τους παίρνουν καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, εμπνευσμένα από αγαπημένα χορευτικά hits. Σημείωσε επίσης και τις σπιτικές του λεμονάδες, σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, αν δεν θες να πιείς αλκοόλ. Το απλό ποτό από 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Lot 51
Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, τηλ: 6937 337066

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 𝙻𝚘𝚝𝟻𝟷 🌴 (@lot.51)



Αυτό το all day café-bar από τη στιγμή που άνοιξε έγινε αμέσως στέκι, και πώς να μη γίνει αφού έχει όλα τα ατού: βρίσκεται σε ένα όμορφο παρκάκι, έχει τραπεζάκια έξω και ανοίγει από το πρωί παραμένοντας ζωντανό μέχρι το βράδυ. Εδώ θα έρθεις για single origin καφέδες από Βραζιλία, και Αιθιοπία, cold brew δικό τους σε κουτάκι αναψυκτικού, brunch με pancakes και λοιπές αυγοπροτάσεις, αλλά και ενδιαφέροντα κοκτέιλ, ελληνικές μπίρες και όμορφο κόσμο. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€. 

Clumsies
Πραξιτέλους 30, Αθήνα, 2103152345

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Clumsies (@the_clumsies)



To έντονο ροζ φως στην είσοδο, ο χαρακτηριστικός διάδρομος, το όμορφο εσωτερικό με την πέτρα και το ξύλο, οι παγκόσμιες διακρίσεις, ατμόσφαιρά του. Το Clumsies στην καρδιά της Αθήνας δεν χρειάζεται συστάσεις. Μπορείς να πιάσεις τραπεζάκι από νωρίς το πρωί για να απολαύσεις specialty καφεδάκια σε μεγάλη ποικιλία, ή να το προτιμήσεις για early drinks και να σε πάρει το βράδυ να κάθεσαι εδώ καταναλώνοντας τα signature κοκτέιλ του με παλαιωμένα spirits. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Rudu
Ευάδνης 1 και Ηρακλειδών 70, Πετράλωνα, τηλ: 2130993274

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by rudubar (@rudubar)



Ρetro-industrial αισθητική, neon επιγραφές, το τρένο να περνά λίγα μέτρα μακριά και από τις τζαμαρίες να μπαίνει άπλετο φως. Το μπαρ των Πετραλώνων έγινε αμέσως hit, χάρη στον εξαιρετικό του καφέ που κόβεται στο μπαρ και έρχεται από την Αφρική και την Λατινική Αμερική, τα σπιτικά γλυκά του και τα ποιοτικά straight ποτάκια που σου κρατούν συντροφιά τα ήσυχα βράδια. Μην ξεχνάς και τα signature κοκτέιλ του – κάνουν καλό στη ψυχή. Απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214



Ο Τσαλαπετεινός των Πετραλώνων έχει μια από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης, με τα βίντατζ τραπέζια, τους χρωματιστούς «φθαρμένους» τοίχους του και το πάτωμα σκακιέρα. Και φυσικά φτιάχνει το τέλειο σκηνικό για ένα καφεδάκι νωρίς που θα γίνει κοκτεϊλάκι αργότερα, συνοδεία ωραίων και λαχταριστών επιλογών σε finger food, αλλά και χειροποίητης pizza. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

Saorsa
Γιατράκου 2, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5235960



«Ελευθερία» σημαίνει το όνομά του και ξεχωρίζει στο Μεταξουργείο με την υπέροχη αυλή του, σε ένα διατηρητέο κτίριο κόσμημα του 1852. Εδώ θα πιάσεις τραπεζάκι από νωρίς για καφέ από εκλεκτά χαρμάνια, και στην πορεία θα το γυρίσεις σε νόστιμο τσιμπολόγημα με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, και ακόμα πιο αργά σε κοκτέιλ ή κρασάκια από την τίμια οινική του λίστα. Το απλό ποτό στα 7€, το ποτήρι κρασί από 4€.

White Spoon
Λεωφ. Μεσογείων 234, Χολαργός, τηλ: 21 0653 3645

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Whitespoon (@whitespoon_ath)



Το all day café που έβαλε τον Χολαργό στον χάρτη της αθηναϊκής εξόδου συνεχίζει ακάθεκτο να προσφέρει όμορφες στιγμές χαλάρωσης από το πρωί, με εκλεκτούς καφέδες, αλλά και νοστιμότατο brunch με διάφορες επιλογές πιάτων. Όταν πέφτει ο ήλιος, η ρετρό αυλή και το cosy εσωτερικό του μετατρέπονται σε ένα νεανικό μπαρ, όπου τα signature cocktails έχουν τον πρώτο λόγο. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

The Blind Spot
Αγ. Παρασκευής 29, Χαλάνδρι, τηλ: 2111187135

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Blind Spot (@theblindspot_)



Ξεκίνησε ως επέκταση σε ένα μοντέρνο μπαρμπέρικο, και είναι ένας χιπ χώρος για κάθε στιγμή της ημέρας, άκρως ινσταγκραμικός, με μίνιμαλ λεπτομέρειες και θετικά vibes. Κάθε πρωί, το «τυφλό σημείο» ετοιμάζει μοσχομυριστούς καφέδες από εκλεκτά χαρμάνια, ο οποίο συνοδεύονται με λαχταριστά cinnamon rolls και χειροποίητες πίτες που ζυμώνονται αυθημερόν. Στο κομμάτι των ποτών, η λίστα περιλαμβάνει κλασικά κοκτέιλ με δημιουργικά twist. Τιμές από 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v