Σε αυτά τα μέρη θα πιεις σοβαρό καφέ

Single origin ποικιλίες από κάθε γωνιά του κόσμου, μοναδικά blends και λαχταριστά σνακ σε πέντε μέρη που παίρνουν την υπόθεση «καφές» πολύ σοβαρά.
Σε αυτά τα μέρη θα πιεις σοβαρό καφέ

Φτάνει πια με τα δεκάδες «καφέ/μπαρ» που σερβίρουν αδιάφορους έως κακούς καφέδες. Στα παρακάτω coffee shop το ψάχνουν το θέμα και σερβίρουν καφέδες από εκλεκτά χαρμάνια και single origin ποικιλίες.

Morning Bar
Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, Κουκάκι



Καφές και shopping, δύο σε ένα σε αυτόν τον φωτεινό χώρο στο Κουκάκι, όπου απολαμβάνουμε εκλεκτές ποικιλίες καφέ, από την ελληνική εταιρεία καβουρδίσματος Area 5 και προέλευση την Βραζιλία και την Αιθιοπία, ενώ χαζεύουμε στο ισόγειο τα ρούχα της φίρμας Me Then. Οι καφέδες συνδυάζονται με λαχταριστά ρολά κανέλας, φρεσκοψημένα κουλουράκια, αλλά και κέικ σοκολάτα/καρύδα/λεμόνι ή banana bread και ολόφρεσκα σάντουιτς. Δικαιολογώντας το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του σερβίρει βιοδυναμικά κρασιά, αλλά και ελληνικές μπύρες.

Cup Of Joe
Λεωφ. Κηφισίας 59, Μαρούσι, τηλ: 21 0610 6066



Το όνομά του σημαίνει «γρήγορο καφεδάκι», ενώ η φαρέτρα του περιλαμβάνει καβουρδισμένες ποικιλίες από κάθε γωνιά του κόσμου τόσο σε specialty blends όσο και single origin από χώρες όπως η Ουγκάντα, η Νικαράγουα και η Αιθιοπία, οι οποίες αλλάζουν κάθε εβδομάδα. Το μενού του συμπληρώνουν ποικιλίες τσαγιών με πάσης φύσεως βότανα, φυσικοί χυμοί, μπάρες δημητριακών, κάποια πιάτα και πίτες ημέρας και νοστιμότατα σάντουιτς.

Dope Roasting Co.
Βύσσης 25, Mοναστηράκι, τηλ: 21 0321 5209



Τα… ντουμάνια των ποιοτικών single origin και blend καφέδων που καβουρδίζονται καθημερινά στο γωνιακό μαγαζί, φτάνουν μέχρι την πλατεία και μας προκαλούν να πάρουμε έναν «χεράτο» ή να κάτσουμε και να τον απολαύσουμε εκεί. Το Dope σερβίρει δύο ιδιαίτερα blends, ένα με... συμμετοχές από την Βραζιλία, την Αιθιοπία και την Ινδία και ένα με καφέδες από την Γουατεμάλα, την Ονδούρα, την Βραζιλία και την Αιθιοπία, αλλά και διαφορετικά μονοποικιλιακά χαρμάνια που εναλλάσσονται. Στα must τα μπριός τους, αλλά και ψωμάκια-bagel.

Thirdplace
Απόλλωνος 23Β, Σύνταγμα, τηλ: 21 1182 4014



Ροζ πολυθρόνες, μια τσιμεντένια κατασκευή κερκίδων που εκτείνεται σε τρία επίπεδα και μια μεγάλη τραπεζαρία συνθέτουν το φωτεινό, μοντέρνο και άκρως… βορειοευρωπαϊκό σκηνικό σε αυτό το καφέ, το οποίο ετοιμάζει καθημερινά τους πιο μυρωδάτους καφέδες. Specialty single origin ποικιλίες από τους έλληνες roasters Ofellia Coffees και φρεσκοκαβουρδισμένοι κόκκοι από τη Βραζιλία, την Αιθιοπία, την Κολομβία και την Κόστα Ρίκα δημιουργούν εκλεκτά καφεΐνούχα ροφήματα δια χειρός έμπειρων μπαρίστα. Επίσης διαθέτει μεγάλη γκάμα από πράσινο, μαύρο, λευκό και κόκκινο τσάι, φυσικούς χυμούς, smoothies, αντιοξειδωτικά ροφήματα, χειροποίητα γλυκά κ.α.

Cafeistas Coffeeshop
Οικονομίδου 25, Περιστέρι, τηλ: 21 4687 1888



Βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της Coffee Republic σε μια ασυνήθιστη περιοχή στο Περιστέρι, και αξίζει την διαδρομή, μιας και σε έναν ατμοσφαιρικό βιομηχανικό χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε όλα τα αρωματικά χαρμάνια της εταιρείας (premium και single origin από Ινδονησία, Αιθιοπία, Ρουάντα, Κόστα Ρίκα κ.α.), αλλά και οργανικές σοκολάτες, ροφήματα βοτάνων και δεκάδες προϊόντα τσαγιού. Σημειώστε πώς όλα τα προϊόντα τους είναι διαθέσιμα προς πώληση είτε από το ίδιο το Coffeeshop είτε μέσω e-shop στις ιστοσελίδες www.coffeerepublic.gr και www.cafeistas.com, ενώ στον ίδιο χώρο μπορείτε να παρακολουθήσετε τη λειτουργία του cafeistas roastery και του sensory lab της εταιρείας.


Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v