Ζεστές αυλίτσες για καφεδάκια με κουβερτάκια

Στα Πετράλωνα, του Ψυρρή, το Μεταξουργείο και τον Χολαργό, πέντε υπέροχα χειμωνιάτικα café μας ζεσταίνουν με σόμπες στις κουκλίστικες αυλές τους.
Ζεστές αυλίτσες για καφεδάκια με κουβερτάκια
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί να θέλεις να καπνίσεις, μπορεί να σε αγχώνει ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους μέρες που είναι, μπορεί απλώς να είσαι λάτρης του χειμώνα και να σου αρέσει η αίσθηση του εξωτερικού χώρου –αλλά όχι και το να ξεπαγιάζεις. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που προτιμάς το καφεδάκι σου υπαίθριο Δεκέμβρη μήνα, εμείς δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε, αλλά για να σου βρούμε τις διευθύνσεις που θα το απολαύσεις, χωρίς να ανησυχείς για κρυοπαγήματα.

Copal 
Ναυάρχου Αποστόλη 1, Ψυρρή, τηλ.: 210 3240028

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝗖𝗼𝗽𝗮𝗹 (@copal_athens)


Μετρά λίγους μήνες ζωής στην χοτ πιάτσα του Ψυρρή, κι έχει μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών, με τοίχους βαμμένους ροζ και αψίδες που φέρνουν στο νου κάτι από Μαρακές. Είναι καλά εξοπλισμένη με σόμπες παντού, για να μην έχεις να ανησυχείς για κρύο, και ανοίγει από νωρίς το πρωί για ζεστά καφεδάκια. Το βράδυ οι τόνοι της μουσικής ανεβαίνουν, και το μενού έχει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ από 10€.

Paribaba 
Τρώων 49, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0700 7513



Στεγάζεται σε μια φανταστική πετραλωνιώτικη μονοκατοικία με εσωτερική αυλή, η οποία στολίζεται με μια υπέροχη τοιχογραφία της Αβάνας. Είναι ζεστή σαν εσωτερικός χώρος κι ακόμα περισσότερο, χάρη στις πολλές σόμπες που καίνε ολημερίς, φτιάχνει και ωραιότατα καφεδάκια αλλά και ζεστό κρασί (gluhwein που είχαμε και στο χωριό) για έξτρα χριστουγεννιάτικη αίσθηση. Ωραίες μουσικές σε νορμάλ ένταση, και κοκτέιλ από 8€ το βράδυ.

Saorsa 
Γιατράκου 2, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, τηλ.: 21 0523 5960



Μια φανταστική μεταξουργειώτικη αυλή ανάμεσα σε διατηρητέα κτίρια του 19ου αιώνα, φωτίζεται ατμοσφαιρικά και ζεσταίνεται τόσο που θα βγάλεις και το μπουφάν για να πιείς το καφεδάκι σου. Το οποίο καφεδάκι θα συνοδεύσεις με λαχταριστά pancakes, γλυκά ή αλμυρά, και άλλες πεντανόστιμες brunch-o-επιλογές (δες το μενού εδώ) Με το που πάρει να απογευματιάζει, το γυρνάς αν θες και σε κοκτέιλ, από 8€.

Bootleg 
Φανερωμένης 8, Χολαργός, τηλ.: 21 0651 1288



Άπλωνε τις σόμπες ανάμεσα στα τραπεζάκια του before it was cool, πολύ πριν την πανδημία, οπότε εδώ μιλάμε για μια αυλή με εμπειρία. Μαζεύει κόσμο κάθε ώρα της ημέρας –και της νύχτας− που το αγαπάει, εκτός από τα καφεδάκια του, και για το λαχταριστό brunch που τα συνοδεύει, αλλά και για τα φανταστικά κοκτέιλ που κάνουν την εμφάνισή τους στα τραπέζια με το που απογευματιάσει. Δοκίμασε το Hump de pump με ρούμι, μάνγκο, passion fruit, καρύδα, τζίντζερ, λάιμ και μέντα, θα μας θυμηθείς. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 7€.

Taf 
Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0323 8757



Άλλη μία περίπτωση μακρόχρονης εμπειρίας σε cozy αυλές, το Taf μας έχει φιλοξενήσει χειμώνες και χειμώνες στην σκεπαστή, και καλά θερμαινόμενη, αυλίτσα του. Το ίδιο κάνει και φέτος, πριν ή μετά τις γιορτινές μας βόλτες στο Μοναστηράκι, με καφεδάκια που συνοδεύονται από γενναίες δόσεις τέχνης στα δωματιάκια περιμετρικά της αυλής του, αλλά και σούπερ ποτά και καλές μουσικές από τις 10.00 το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v