Cosy γωνιές για ποτάκια και καφεδάκια

Τουρτουρίζουμε τώρα τελευταία, θέλουμε όμως και να βγούμε έξω λόγω των εορτών. Έχουμε να σας προτείνουμε τα ιδανικότερα μέρη.
Cosy γωνιές για ποτάκια και καφεδάκια

Ξέρουμε πόσο αγαπάτε τον χειμώνα να επισκέπτεστε μπαρ ή καφέ με ζεστή ατμόσφαιρα, από αυτές που σε καλούν να χαλαρώσεις σε έναν καναπέ βελούδινο, να πίνεις το ουισκάκι σου ή το καφεδάκι σου και να κάνεις ατελείωτες συζητήσεις. Να σας συστήσουμε λοιπόν τα καφέ και μπαρ που μας εμπνέουν να απολαύσουμε το ρόφημα που θα ζεστάνει τα σωθικά μας.

B-Κουτί

Βρυούλων και Ν. Τρυπιά 33, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102527337



Μία φωτογραφία αρκεί για να καταλάβετε για πόσο cosy μπαρ πρόκειται. Θεατράλε εσωτερικό, από αυτά που έβρισκες παλαιότερα στα αρχοντικά φουαγιέ θεάτρων. Βελούδινοι καναπέδες, βαριές κουρτίνες, βικτωριανά πορτατίφ, ένας μικρός πάνω όροφος και κάτι καλόγεροι μεσ’ τη μέση του μπαρ μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις άνετα μόνο κοιτάζοντάς τα. Μαζί με τα κοκτέιλ ή τα ποτάκια σας, δεν αποκλείεται να απολαύσετε και live μουσικές ή stand up comedy, που οργανώνονται εδώ συχνά-πυκνά. Το απλό ποτό στοιχίζει 7€.

Chez Michel

Ηροδότου 15, Κολωνάκι, τηλ: 21 5551 0090



Στου Μιχάλη, αν θέλετε να το μεταφράσουμε στα ελληνικά -σε κάποια πράγματα οι γάλλοι δεν διαφέρουν και πολύ από εμάς. Σε αυτό το γλυκύτατο café- bistrot με την χαρακτηριστική οροφή του, αυτό το πρασινογάλαζο χρώμα στους τοίχους, τους βαρείς πολυελαίους και την πλούσια λίστα οίνων με διεθνείς και εγχώριες ετικέτες θα νιώσετε πιο άνετα από ποτέ. Οι τιμές για κρασί σε ποτήρι ξεκινούν από 5 ευρώ, τα απλά ποτά στα 7 ευρώ.

Galaxy

Σταδίου 10, εντός στοάς, τηλ: 21 03227733



Μπάρες με ειδικά δερμάτινα μαξιλαράκια στο χείλος τους, φωτογραφίες διασήμων θαμώνων συνθέτουν το φόντο της μπάρας, ο μπάρμαν, δε, ένας κύριος ντυμένος στο κλίμα της εποχής που αυτοί οι μπάρμαν κρεμούσαν και μία πετσέτα στον ώμο τους για να γυαλίζουν τα ποτήρια. Όλα αυτά δημιουργούν μία αυθεντική βίντατζ ζεστή ατμόσφαιρα, αν θέλετε τη γνώμη μας -και δεν χρειάζεται να το αποδείξει, είναι 47 ετών πια. Ένα ποτό στο Galaxy Bar ίσως σας πείσει να αλλάξετε στέκι. Το απλό ποτό ξεκινάει στα 7 ευρώ.

Black Duck Garden Bistro

Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396



Αν ο Εγγονόπουλος είχε στέκι ζούσε σήμερα, θαρρούμε πως θα ήταν το Black Duck Garden. Ένα όχι και τόσο δημοφιλές μπαρ, ήσυχο, με παλιά βιβλία στη βιβλιοθήκη, έπιπλα αντίκες και άνετες πολυθρονίτσες. Σας φτιάχνει ατμόσφαιρα με τον απαλό κίτρινο φωτισμό του και τα ατάκτως ερριμμένα φυτά του. Έργα τέχνης, απαλή τζαζ μουσική και φόντο το αίθριο του ιστορικού κτιρίου όπου κάποτε κατοικούσαν ο Όθωνας και η Αμαλία, προτού… μετακομίσουν στο ανάκτορο του Συντάγματος. Το μπιστρό αυτό είναι ίσως το πιο στιλάτο cozy μέρος στο κέντρο για να απολαύσετε ζεστό καφέ, μαζί με λαχταριστό brunch – στο μενού θα βρείτε αυγά benedict, open face sandwich σολομού, φοκάτσια με απάκι κοτόπουλο και σούπες ημέρας. Εκτός αυτών στο μενού του θα βρείτε μία ικανοποιητική λίστα οίνων και κοκτέιλ. Το ποτήρι κρασί ξεκινά στα 5 ευρώ και τα κοκτέιλ δεν ξεπερνούν τα 10.

Kika Cafe Aperitivo

Αιμ. Βεάκη 35 και Δήλου, τηλ. 210 5737300



Αν μεταφερθούμε λιγάκι δυτικότερα, θα επιλέξουμε ασυζητητί το Kika Café Aperitivo. Δεν μπορούμε να βρούμε ένα χαρακτηριστικό του μαγαζιού που να μην σας κάνει να νιώσετε άνετα. Ακόμα και τα ποτήρια του: το ποτήρι αυτό που είναι κάτι μεταξύ σαμπάνιας και βίντατζ φλιτζανιού με ζωγραφισμένα λουλούδια, θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στο Chocolate Factory των κοκτέιλ. Με διακόσμηση εμπνευσμένη από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης από τη μία, και 70s σουηδικής αισθητικής από την άλλη, στο Kika θα πιείτε κοκτέιλ που στέκονται επάξια στο επίπεδο της διακόσμησης και των ειδών σερβιρίσματος. Θα σας αρέσουν όμως και οι μουσικές του, που κινούνται στο φάσμα της funk/swing jazz. Ο τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 9€, το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Αναφιώτικα

Μνησικλέους 24Β και Λυσίου, Πλάκα, τηλ: 210 3244428



Λίστα με cosy γωνιές για καφέ ή ποτό χωρίς να περιλαμβάνει κάποιο καφέ στην Πλάκα, δεν είναι λίστα. Αν ανηφορήσετε στη γειτονιά των Αναφιώτικων και προσπεράσετε τα τραπεζάκια που απλώνονται στα σκαλάκια του, σας ενθαρρύνουμε να διαβείτε τις πόρτες του ομώνυμου με τη γειτονιά καφέ. Πολλοί έχουν την εντύπωση, αφού το καφέ αποτελεί καλοκαιρινό προορισμό, πως το μέρος από το οποίο βγαίνουν οι σερβιτόροι, είναι απλές κουζίνες. Ωστόσο, όχι, μέσα σε αυτό το καφενείο θα βρείτε ένα θεόρατο τζάκι, ξύλινα τραπεζάκια, σκοτεινή ατμόσφαιρα για ακόμη πιο έντονο το στοιχείο της θαλπωρής με τους χωριάτικους πέτρινους τοίχους του. Τι άλλο θέλετε; Τα 40 ml τσίπουρο στα 3,50 ευρώ, το μισό κιλό κρασί στα 7 ευρώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v