Χουχουλιάρικα ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία με τζάκι

Κρυώνεις και πεινάς; Άσε μας να σε ξεναγήσουμε στις πιο ζεστές και πιο νόστιμες ταβέρνες και μεζεδοπωλεία του ντουνιά.
Χουχουλιάρικα ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία με τζάκι

Ο χειμώνας απαιτεί τζάκι, κανόνας. Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση από το να χουχουλιάζεις δίπλα στη φουφού, με το σκηνικό να γίνεται ακόμα καλύτερο όταν τρωγοπίνεις κιόλας.

Αν δεν είσαι από τους τυχερούς που έχουν σπίτι τους εστία, τότε βάλε πλώρη για τις παρακάτω ταβέρνες και μεζεδοπωλεία που σε υποδέχονται στις ζεστές τους σάλες για όμορφε στιγμές νόστιμης θαλπωρής.

Το Ρεμούτσικο
Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9704515



Κάτι καλό ψήνεται εδώ και δεκαετίες στον Άγιο Δημήτριο σε αυτήν την οικογενειακή ταβέρνα που παίρνει πολύ σοβαρά το θέμα κρέας και ποιότητα και βγάζει από την σχάρα της ένα σωρό καλούδια, τα οποία τώρα τον χειμώνα τα απολαμβάνεις στον ζεστό του εσωτερικό χώρο, με το τζάκι στο επίκεντρο. Εν αρχή ην τα τραγανά, υπέροχα παϊδάκια αρνίσια και προβατίνας, τα οποία βλέπεις φάτσα φόρα με το που θα μπεις τη βιτρίνα τους. Μετά παίζουν κλασικά ορεκτικά, από σαγανάκι και χωριάτικο λουκάνικο μέχρι παστουρμαδοπιτάκια, αλλά και μπριζόλες, κεμπάπ και κοντοσούβλι. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-18€ το άτομο, με χύμα κρασί.

Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας
Αλκυόνης 77, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0985 1473



Ο τζιτζιμιτζρφ… καλά δεν πειράζει, άλλη φορά. Αφήνουμε τους γλωσσοδέτες και πιάνουμε τραπέζι σε αυτό το όμορφο μεζεδοπωλείο στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο σε κερδίζει με την φιλική του ατμόσφαιρα, αλλά και τα νόστιμα πιάτα του. Πιάσε τραπέζι κοντά στο τζάκι στο εσωτερικό του και δοκίμασε πιατάκια όπως μπουγιουρντί με σουτζούκι, σουφλέ μελιτζάνας με ντομάτα, μυρωδικά, γραβιέρα Κρήτης και παρμεζάνα, μοσχαράκι κοκκινιστό, χοιρινά μπριζολάκια, αλλά και θαλασσινά όπως καλαμαράκια τηγανιτά με πατάτες, μπακαλιάρο σκορδαλιά και συμιακό γαριδάκι. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με κρασάκι στα 15€/ άτομο.

Γάιδαρος
Ελληνοσερβικής Φιλίας 52, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6004724



Δε γνωρίζουμε αν… πετάει, έχει πάντως μια δίπατη σάλα στο εσωτερικό που μυρίζει σπιτικό φαγητό και θυμίζει οικογενειακή ταβέρνα από τα παλιά, προσφέροντας έξτρα ζεστασιά χώαρη στο τζάκι της. Ο Γάιδαρος σερβίρει ελληνικές γεύσεις με μικρές εναλλακτικές πινελιές, όπως κόκορας κοκκινιστός με λαζάνια, κατσικάκι λαδορίγανη, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, παραδοσιακή πίτα μπατζίνα, περιποιημένα ορεκτικά όπως ρεβιθοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες και σπιτικό τσίπουρο. Ο λογαριασμός,

Κισσός
Ρούμελης 28, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6840288

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κισσός (@kissos_tavern)



Καλά κρυμμένος, μέσα στα στενάκια του Χαλανδρίου, ο Κισσός είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα με όμορφη αυλή και έναν φιλόξενο εσωτερικό χώρο όπου το τζάκι δεσπόζει σε κεντρικό σημείο για να ζεστάνει τον χώρο και τις καρδιές. Η κουζίνα αγαπά τα ντόπια κρέατα, τα οποία ψήνει ωραιότατα, αλλά και τα μαγειρευτά που ετοιμάζονται καθημερινά. Δοκίμασε κοτόπουλο του κύριου Νίκου, ζουμερά μπιφτέκια και ντολμαδάκια της γιαγιάς Σοφίας, τυροπιτάκια χειροποίητα, παϊδάκια γάλακτος, σταβλίσια μπριζόλα και νοστιμότατο ψαρονέφρι, όλα συνοδευμένα με φρέσκες πατάτες τηγανιτές. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με χύμα κρασί.

Σαλματάνης
Συγγρού 18, Κηφισιά, τηλ: 21 0801 5394



Ξεκίνησε ως μπακαλοταβέρνα το 1920, εξελίχθηκε σε ταβέρνα κυνηγιού, συνεχίζει δυναμικά τη γευστική της πορεία σε πιο εστιατορικό στιλ, χωρίς να ξεχνά τις ρίζες της. Ο Σαλματάνης σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα δίπλα στο τζάκι το και στην αυλή του το καλοκαίρι, ενώ ο κατάλογος εδώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαγειρευτό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, τόνο στη σχάρα, σαλάτα κινόα, συκωτάκι με κέδρο τηγανιτό, μπουρεκάκια μελιτζάνας, μοσχαράκι με μυρωδικά, κυδώνια και κάστανα. Συχνά διοργανώνει και βραδιές με ωραία, ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός στο τέλος έρχεται στα 20€/ άτομο με κρασάκι.

Σκηνικό Γεύσεων
Τρυπιά 11, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0252 1304



Σε ανεπιτήδευτο και χαλαρό κλίμα, αυτό το μεζεδοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες για τους λαχταριστούς του μεζέδες και το όμορφο εσωτερικό του, με τη ζεστασιά από το τζάκι να κάνει τη διαφορά. Χορταστικές ποικιλίες κρεατικών για τη μέση με μπριζολάκια, κοτόπουλο, μοσχαρίσια μπιφτέκια, κεμπάπ και λουκάνικα, κλασικά ορεκτικά όπως κολοκυθοκεφτέδες και σαγανάκι, κρεατικά όπως απάκι κοτόπουλο ή χοιρινό, πανσέτα σχάρας, φιλέτο κοτόπουλο, μπιφτέκι ανάμεικτο και κάποια θαλασσινά (σαρδέλα, τσιπούρα, μυδοπίλαφο κ.α.) συναποτελούν το γευστικό… σκηνικό εδώ. Οι τιμές στα 15€/ άτομο, με κρασί

Οινοθεραπευτήριο
Γιαννιτσών 150, Περιστέρι, τηλ: 210 5316118



Ένα μικρό κουτούκι στο Περιστέρι φιλοδοξεί να σε θεραπεύσει με νόστιμα μεζεδάκια και ψητά της ώρας, φτιάχνοντας ζεστό περιβάλλον με ξύλινα τραπεζάκια δίπλα στο τζάκι. Τα καταφέρνει και με το παραπάνω, καθώς το μενού του περιλαμβάνει νοστιμότατες επιλογές, όπως μαμαδίσια μαγειρευτά ημέρας, αρνίσια παϊδάκια, γαρίδες σαγανάκι, φάβα, μπιφτέκι γεμιστό χειροποίητο, πολίτικο κεμπάπ, τηγανιά κοτόπουλο, ταμπουλέ και νοστιμότατο μπουρέκι με παστουρμά και φέτα. Κάθε Παρασκευή Σάββατο από τις 21:00 και Κυριακή από τις 13:00, έχει ζωντανή μουσική, ενώ η θεραπεία εδώ μετά κρασιού κοστίζει περί τα 12-15€ ανά άτομο.

Κρυστάλλης
Πλατεία Αγίας Τριάδος 1, Πεντέλη, τηλ.: 210 6136838

Ένα από τα πρώτα ψητοπωλεία στην θρυλική πλατεία της Πεντέλης, ανάβει τζάκι στην εσωτερική του σάλα και σε περιμένει να απολαύσεις τις εκλεκτές του γεύσεις. Στα δυνατά σημεία του συγκαταλέγονται το κοντοσούβλι, τα λουκάνικα, το κοκορέτσι, το γουρουνόπουλο και το αρνάκι στη σούβλα. Τα ορεκτικά περιλαμβάνουν προτάσεις όπως μελιτζάνες γεμιστές με τυριά, μανιτάρια στα κάρβουνα, σπιτική σπανακόπιτα και ωραιότατη φάβα. Για τους λιγότερο παραδοσιακούς τύπους, υπάρχουν και πιο μοντέρνες προτάσεις, όπως σνίτσελ με ροκφόρ και σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα με ντοματίνια. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολόγισε περί τα 20€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v