Οι καλύτερες εκδηλώσεις στη γιορτινή Αθήνα

Η Αθήνα έχει ντυθεί γιορτινά κι εμείς επιλέγουμε τις πιο ωραίες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για φέτος.
Οι καλύτερες εκδηλώσεις στη γιορτινή Αθήνα

Θες θέατρο; Θες συναυλίες; Θες να χορέψεις και να ξεφαντώσεις; Θες να κυλιστείς στη σοκολάτα; Η γιορτινή Αθήνα στα προσφέρει όλα – και συμφέρει.

Γι’ αυτό επιλέξαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που τρέχουν αυτήν την περίοδο.

Όνειρο ή Εφιάλτης; Ξυπνήστε! Έξι μικρές ιστορίες του Άντον Τσέχωφ στο θέατρο Φούρνος

από τις 27 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 26 Ιανουαρίου



Η παράσταση της Μαρίας Σάββα βασίζεται σε έξι μικρά διηγήματα του Άντον Τσέχωφ που συγκαταλέγονται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας: «Θέλω να κοιμηθώ», «Ο θάνατος ενός δημόσιου υπαλλήλου», «Τα στρείδια», «Ο πόνος» «Το ρομάντσο του κοντραμπάσο» και «Το βιολί του Ρότσιλντ» και ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή. Παίζουν οι: Νικόλας Αλεξίου, Χρήστος Δεσπότης, Χριστίνα Γκέγκα, Λευτέρης Καταχανάς και Μαρία Σάββα.

Εισιτήρια από εδώ

Το Classical Ballet της Αγίας Πετρούπολης έρχεται στο Christmas Theater

25 και 26 Δεκεμβρίου

Χριστούγεννα χωρίς Τσαϊκόφσκι δεν γίνονται, και σε αυτό το πνεύμα οι σπουδαίοι χορευτές των φημισμένων μπαλέτων Κίροφ (Μαριίνσκι) έρχονται στο Christmas Theater με το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι μικρών και μεγάλων: τον Καρυοθραύστη. Κορυφαίοι χορευτές που συμμετέχουν στις περιοδείες του Classical Ballet του Αντρέι Μπατάλοφ είναι η Οξάνα Μποντάρεβα, ο Ευγένι Ιβασένκο αλλά και ο Λεονίντ Σαραφανόφ από το μπαλέτο Μαριίνσκι ενώ στην επίσκεψή τους στην Ελλάδα θα απολαύσουμε επίσης τους κορυφαίους σολίστ του Εθνικού Μπαλέτου της Ουκρανίας Ευγένι Σβετλίτσα και Καρίνα Σατκόφσκαγια.

Εισιτήρια από εδώ

Eορταστικό γκαλά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο

30 Δεκεμβρίου



Ούτε η Κρατική Ορχήστρα θα μπορούσε να λείψει από αυτές τις γιορτές. Έτσι, πιστή στο καθιερωμένο εορταστικό ραντεβού με το κοινό της, υποδέχεται το 2022 με αγαπημένες μελωδίες από το χώρο της όπερας και της οπερέτας, και συνοδεύει καταξιωμένους λυρικούς ερμηνευτές, υπό τη διεύθυνση του έμπειρου αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή.

Εισιτήρια από εδώ

Η Νατάσσα Θεοδωρίδου στο Παλλάς

25, 31 Δεκεμβρίου και 1,5 και 6 Ιανουαρίου

Η αγαπημένη τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει τις διαχρονικές της επιτυχίες, και τραγούδια της από τον τελευταίο της δίσκο «Η ερωτική Νατάσα», αλλά και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες της «Έξαψη» και «Υπάρχω για σένα». Μαζί της επί σκηνής, ο δημοφιλής τραγουδιστής Κώστας Καραφώτης.

Εισιτήρια εδώ

19 χρόνια Βήτα Πεις - Επετειακό live στην Αθήνα

27 Δεκεμβρίου



Αυθεντικό ελληνικό hip hop στις γιορτές; Φυσικά. Από το μακρινό 2002, όπου όλα ξεκίνησαν στην Καλαμάτα, μέχρι το 2021 με τα άλμπουμ Αθάνατο, Αξέχαστο, Άκυρον, Για Τους Οπαδούς, Εύφλεκτον, Βάπτισμα Πυρός, Εποχή, Τα Χειρόγραφα, Φάμπρικα, Άπειρο και Ροή Του Μέλλοντος, οι Βήτα Πεις παραμένουν ενεργοί και μάχιμοι.  Η παραπάνω δισκογραφία, θα ερμηνευτεί τμηματικά σε μία ζωντανή εμφάνιση η οποία θα έχει το ύφος φιέστας.

Εισιτήρια από εδώ

Chocolate Fest XMAS Edition στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 2 Ιανουαρίου

Γλυκό σαν αμαρτία, το Chocolate Fest XMAS Edition επιστρέφει για τρίτη φορά για να φέρει κοντά μας μερικά από τα πιο αγαπημένα πράγματα στον κόσμο: τα Χριστούγεννα, την μουσική, τους παραμυθένιους γευστικούς πειρασμούς και φυσικά τον μαύρο πειρασμό. Για 10 μέρες, το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι μετατρέπεται σε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι και φιλοξενεί την μεγαλύτερη γιορτή σοκολάτας στην Ελλάδα. Όπως κάθε χρόνο ζαχαροπλαστεία, εκθέτες, αγαπημένα σοκολατένια brands, pastry chefs και καλλιτέχνες της γεύσης θα δώσουν το σοκολατο-παρόν.

Εισιτήρια από εδώ

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο χειμωνιάτικο Άλσος

από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 9 Ιανουαρίου

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα του, δίνουν «Ραντεβού στο Άλσος» και την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για να προσφέρουν απλόχερα αισθήματα, τρυφερότητα, αγάπες και πανέμορφα λαϊκά συλλογικής συνδεσιμότητας δεκαετιών.

Εισιτήρια από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v