Πολύ καλοί λόγοι για να πας Μέγαρο τα Χριστούγεννα

Το Μέγαρο Μουσικής φορά τα γιορτινά του και μας υποδέχεται να γιορτάσουμε με μικρούς και μεγάλους τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Πολύ καλοί λόγοι για να πας Μέγαρο τα Χριστούγεννα

Με μουσική, θέατρο, συναυλίες, παιδικές παραστάσεις και παγοδρόμιο, το Μέγαρο Μουσικής μας εύχεται «Καλά Χριστούγεννα» και μας δίνει αρκετούς λόγους να το επισκεφτούμε αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Οι δωρεάν εκδηλώσεις

Για έκτη συνεχή χρονιά, μια φωτισμένη ολόλευκη παγοπίστα 350 τ.μ. με ειδικό στέγαστρο έχει στηθεί στο Αίθριο των Μουσών, ενώ το φιλικό προσωπικό της Ice Arena περιμένει όλους τους επισκέπτες του Παγοδρομίου, ανεξαρτήτως ηλικίας, για να τους διδάξει με ασφάλεια τις βασικές αρχές του πατινάζ.

Παράλληλα, στο Φουαγιέ των Μουσών στις 23 Δεκεμβρίου στις 17:30 και 19:00, το γκρουπ των σπουδαστών του Τζαζ Τμήματος του Ωδείου Αθηνών μας ταξιδεύει με αγαπημένες μελωδίες, ενώ στις 27 Δεκεμβρίου στις 17:30 και 19:00, το soundtrack αναλαμβάνει η Ορχήστρα Πνευστών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

Στον ίδιο χώρο, στις 28 Δεκεμβρίου στις 17:30 και 19:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ σε μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου, ενώ στις 29 Δεκεμβρίου στις 17:30 και 19:00, θα εμφανιστεί η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Το «Μια υπέροχη ζωή»
23 Δεκεμβρίου – 5 Ιανουαρίου



Η κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία του Φρανκ Κάπρα γίνεται μουσικοθεατρική παράσταση και έρχεται στο Μέγαρο από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, μόνο για 9 παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Νάντια Κοντογεώργη, Γιώργος Γλάστρας, Άγγελος Μπούρας, Θεοδοσία Σαββάκη.

Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 11 € ● 17 € ● 24 € ● 29 € ● 34 € ● 40 € 

Περισσότερα εδώ

Το εορταστικό γκαλά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
30 Δεκεμβρίου



Πιστή στο καθιερωμένο εορταστικό ραντεβού με το κοινό της, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται το 2022 με αγαπημένες μελωδίες από το χώρο της όπερας και της οπερέτας, και συνοδεύει καταξιωμένους λυρικούς ερμηνευτές, υπό τη διεύθυνση του έμπειρου αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή. Με επίκεντρο το Ρομαντισμό, από την Εισαγωγή του Ελεύθερου σκοπευτή του Βέμπερ (όπερας που έκανε την πρεμιέρα της το 1821) μέχρι το Πόργκυ και Μπες του Γκέρσουιν, που φλερτάρει έντονα με την τζαζ, το φετινό γκαλά θα είναι –όπως πάντα– ένα εξαίσιο μουσικό πρελούδιο στη νέα χρονιά.

Τιμές εισιτηρίων: €11.00 φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμΕΑ, 65+ & πολύτεκνοι, €16.00, €26.00, €34.00, €42.00, €52.00, €60.00

Περισσότερα εδώ

Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Σκάλα του Μιλάνου
18-30 Δεκεμβρίου

Ο Ηλίας Καρελλάς οδηγεί τον αγαπημένο ήρωα του Θεάτρου Σκιών στη Σκάλα του Μιλάνου. Ενώ όλοι στο θέατρο προετοιμάζουν πυρετωδώς το χριστουγεννιάτικο γκαλά, ο Καλικάντζαρος των Χριστουγέννων έχει φέρει τα πάνω κάτω. Αλλόκοτα γεγονότα  συμβαίνουν: τραγουδιστές χάνουν τη φωνή τους, όργανα εξαφανίζονται, νότες μετακινούνται. Ο Καραγκιόζης, σε ρόλο ντετέκτιβ, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο. Στην παράσταση είναι ευπρόσδεκτα παιδιά 4 έως… 104 ετών.

Γενική είσοδος: €12

Περισσότερα εδώ

Το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου
23 Δεκεμβρίου



Τα παιδιά ανεβαίνουν στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης για να ακούσουν, από απόσταση αναπνοής, το περίφημο εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου και για να μάθουν όλα τα μυστικά του. Με την Ουρανία Γκάσιου, οργανίστα. Αποκλειστικά τηλεφωνικές κρατήσεις στα τηλέφωνα: 210 7282363 και 210 7282348.

Κόστος συμμετοχής: 5€

Περισσότερα εδώ

Το Comedy Club για παιδιά: Xmas Music Special

Έως 9 Ιανουαρίου

Το Comedy Club για παιδιά, η μοναδική ελληνική stand-up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών και τους γονείς τους, που δημιούργησε ο Γιώργος Χατζηπαύλου, έρχεται για τρίτη χρονιά με χριστουγεννιάτικη διάθεση στο Μέγαρο. Μια παράσταση διασκεδαστική τόσο για τα παιδιά, που παρακολουθούν θέματα που αφορούν στη ζωή τους, όσο και για τους γονείς τους, που θυμούνται πώς είναι να είσαι παιδί. Επί σκηνής, ο Γιώργος Χατζηπαύλου σατιρίζει τα δικά του παιδικά χρόνια, τους συμμαθητές, τα κατοικίδια, τις ξένες γλώσσες, το σχολείο, τα παιχνίδια, τα παιδικά τραγούδια, τα Χριστούγεννα, τα αγόρια και τα κορίτσια, τη φρασεολογία των μεγάλων και όλα όσα σημαίνουν να είσαι παιδί.

Εισιτήρια: 8€ - 10€

Περισσότερα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v