Σε αυτά τα μπαρ θα μας βρει ο Σεπτέμβρης

Σε πεζοδρόμους και πλατείες, με τραπεζάκια έξω αλλά και μέσα, σε αυτά τα μπαρ ο Σεπτέμβρης θα κυλήσει όμορφα.
Σε αυτά τα μπαρ θα μας βρει ο Σεπτέμβρης

Ο χειμώνας πλησιάζει όμως εμείς δεν μασάμε. Όσο έξω έχει ακόμα ζέστη, το καλοκαίρι θα παίρνει παράταση και τα κορμιά μας θα ξεχύνονται για βραδινά ποτάκια σε μέρη που ξέρουμε και αγαπάμε.

Κοκτέιλ σε πεζοδρόμους; Ουίσκια σε τζαζ ατμόσφαιρα; Χαλαρά ποτά και μουσικές με την νεολαία; Τα παρακάτω μπαρ θα καλύψουν κάθε σου ανάγκη για σεπτεμβριάτικη έξοδο.

The bar in front of the bar
Πετράκη 1, Σύνταγμα, τηλ: 698 063 5896



Ένα νέο μπαρ, μπροστά από ένα άλλο μπαρ, το οποίο θα ανοίξει τον χειμώνα, άνοιξε το καλοκαίρι στην Πετράκη και γέμισε τον πεζόδρομο με cool vibes και μηνύματα-κρώλερ από τις led πινακίδες του που αλλάζουν κάθε μέρα. Πίσω από την μπάρα, οι έμπειροι bartenders φτιάχνουν signature κοκτέιλ που αλλάζουν καθημερινά και περιλαμβάνουν χειροποίητες πρώτες ύλες – από τα σιρόπια, μέχρι τα bitters και τους πουρέδες. Οι τιμές τους ξεκινούν από 9€, τα απλά ποτά

Jazz in Jazz
Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι, τηλ: 210 7258362

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jazz In Jazz (@jazzinjazz)



Μας έλειψε για αρκετούς μήνες, όμως ανοίγει τον Σεπτέμβρη τον εσωτερικό του χώρο για εμβολιασμένους και πολύ μας χαροποιεί. Σωστό μουσείο της τζαζ, αυτό το μπαράκι κοντά στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, είναι ίσως ένα από τα κορυφαία του είδους στην Αθήνα για να ακούσεις αυθεντικές και ψαγμένες επιλογές από τις δεκαετίες του ’20 ως του ’60. Η κάβα του με ουίσκι είναι πληθωρική, με εκατοντάδες ετικέτες για να μυηθείς. Το απλό ποτό στα 6€.

Lalos
Ευρυδάμαντος 19, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 0937 3987
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lalos (@lalosathens)



Η νέα άφιξη στην ανερχόμενη γειτονιά του Νέου Κόσμου είναι ένα all day χαλαρό μπαράκι από εκείνα που θες να αράξεις όταν επιδιώκεις ηρεμία και κουβεντούλες με τους φίλους τους καλούς. Μας αρέσουν πολύ οι νέον φωτισμοί  που το κοσμούν, όπως επίσης και η προσεγμένη λίστα κοκτέιλ δια χειρός του έμπειρου Σπύρου Πανόπουλου, αλλά και οι εγχώριες craft μπίρες για όσους βαρέθηκαν τις κλασσικές επιλογές. Ο Λάλος προσφέρει και χειροποίητες λιχουδιές στους τετράποδους πελάτες. Το απλό ποτό στα 6€.

Django Bar
Γεωρ. Δροσίνη 5, Κηφισιά, τηλ: 21 1404 7612

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Django Bar (@django_bar_kifisia)



Αυθεντικό ροκόμπαρο στο κέντρο της Κηφισιάς; Κι όμως, γίνεται, και έγινε. Σε έναν όμορφο πεζόδρομο, κόσμος και κοσμάκης μαζεύεται για να… πιει τις ταινίες του Ταραντίνο σε ποτήρι μέσα από καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και να ακούσει ωραίες ροκ μουσικές σε τραπεζάκια έξω. Δοκίμασε τα «Kill Bill» με παλαιωμένο ρούμι, ανανά, spicy σιρόπι, λάιμ και bitters και «Pulp Fiction» με βότκα, κράνμπερι, λάιμ και μαστίχα είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει η βραδιά. Οι τιμές τους στα 9€, το απλό ποτό στα 7€.

Lucky Sparrow
Τριπτολέμου 44, Κεραμεικός



Με ιρλανδέζικο αέρα, η νέα μπιραρία του Κεραμεικού βγάζει ξύλινα τραπεζάκια έξω, αλλά ανοίγει και τη μπάρα της για εμβολιασμένους και σερβίρει άφθονες μπίρες από τις 10+ βρύσες τις, και αρκετές επιλογές σε μπουκάλι για τους ζυθολάτρεις. Από την κουζίνα της βγαίνουν κλασικές και αγαπημένες γεύσεις για να τις συνοδεύσεις, όπως πληθωρικά burgers και hot dogs, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνει και παρουσιάσεις νέων ετικετών. Το pint από 4€.

Δραχμή
Ανθίμου Γαζή 9, Πλατεία Καρύτση, τηλ. 21 3029 1819
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Draxmi Bar Athens (@draxmibar)



Στην πάλαι ποτέ χιπ πλατεία του κέντρου, η Δραχμή για όσο κρατάνε οι ζέστες μετατρέπει τον δρόμο σε ένα άνευ προηγούμενου υπαίθριο place to meet, το οποίο ευνοείται από τον διαχωρισμό της σε δύο αντικρυστά μπαρ. Παίζει δυνατά μουσικές για κάθε γούστο (από φανκ μέχρι ροκ) και μαζεύει πλήθος νεαρόκοσμου μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Baba au rum
Κλειτίου 6, τηλ: 21 1710 9140
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Baba Au Rum, Athens (@baba_au_rum)



Συστάσεις δεν χρειάζονται για ένα από τα κορυφαία μπαρ του κέντρου για κοκτέιλ, το οποίο μάλιστα είναι βραβευμένο από διεθνείς οδηγούς. Αν δεν έχεις ξανάρθει εδώ οφείλεις να το κάνεις, πιάνοντας τραπεζάκι στον πεζόδρομο της Κλειτίου και παραγγέλνοντας signature δημιουργίες που θα ερεθίσουν γλυκά τον ουρανίσκο σου. Στον νέο κατάλογο θα βρεις μεταξύ άλλων το De Stijl Silver Fizz με αρωματικό μπράντι, κόκκινο βερμούτ και μούρα, και το Bloody Baba με φρέσκια ντομάτα, σέλερι, λεμόνι, τσίλι, μεσκάλ και βότκα. Οι τιμές τους από 9€.

Praxitelous Bar
Πραξιτέλους 33, τηλ: 694 459 9283

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elina Svirou (@elina_svirou)



Μαγαζί βγαλμένο από κάποια γειτονιά του Βερολίνου, το Πραξιτέλους προσφέρει την στοά του αλλά και το πεζοδρόμιο για καθαρά ποτά σε παρέες που το τιμούν τόσο για early drinks όσο και για πιο «αργοπορημένα», αφού μένει ανοικτό ως αργά. Μας αρέσει για την απροσποίητη του διάθεση, αλλά και για τα συχνά dj sets με πληθώρα εγχώριων μουσικών που παίζουν από funk και hip hop μέχρι ροκ. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

 Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v