Τα μικρά χαλαρά μπαράκια έχουν χαρακτήρα

Στο κέντρο, το Μεταξουργείο, αλλά και το Μαρούσι, πέντε χαλαρά μπαράκια μικρά στο μάτι, μεγάλα σε χαρακτήρα.
Τα μικρά χαλαρά μπαράκια έχουν χαρακτήρα

Δεν χρειάζεται να συγκεντρώνει τα πλήθη έξω από τις πόρτες του για να είναι κουλ ένα μπαράκι. Μη σου πούμε και ότι, σε πολλές περιπτώσεις, εκείνα που δεν πλαισιώνονται από λαοθάλασσες έχουν πολύ περισσότερο χαρακτήρα, ατμόσφαιρα, ψυχή-πώς-να-το-πούμε, από τους δημοφιλέστερους ομολόγους τους. Για του λόγου μας το αληθές, πέρνα σήμερα-αύριο για ένα ποτό σε ένα (ή περισσότερα) από τα μπαρ που ακολουθούν.

Booze Cooperativa
Κολοκοτρώνη 57, Τρίγωνο, τηλ.: 211 4053733

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Philipp Vlasov (@mrphilippvlasov)



Μάλλον ο ορισμός του «χαλαρού μπαρ με χαρακτήρα», το Booze είναι πια αθηναϊκός θεσμός: Σταθερό στη θέση του από το 1989, με μεγάλα ξύλινα τραπέζια να ενώνουν τις παρέες στο ισόγειο και τέχνες να εναλλάσσονται στους τοίχους και στο πρόγραμμά του, που περιλαμβάνει –όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν– από live και θεατρικές παραστάσεις μέχρι σεμινάρια και εργαστήρια. Παίζει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές της πόλης, έχει και το ποτό στα 6€.

Pairidaeza 
Παρνασσού 3, Πλατεία Καρύτση, τηλ.: 210 3210233

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pairidaeza bar (@pairidaeza_bar)


Δεν είναι μόνο η ιστορία του (μετράει 15 χρόνια ζωής, ήταν ένα από τα πρώτα μπαράκια που έκαναν την πλατεία Καρύτση… αυτό που ήταν για λίγο). Δεν είναι ότι φτιάχνει κοκτέιλ φοβερά και τρομερά, σαν το το Salazar, με ρούμι, μέλι, καραμέλα και bitters. Δεν είναι καν η πληθωρική διακόσμηση που το κάνει να μοιάζει βγαλμένο από σκηνικό θεάτρου. Είναι κυρίως η ατμόσφαιρά του, παρεΐστικη χωρίς να είναι χύμα, και φλερτοειδής χωρίς να είναι στημένη. Απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Jolie Mome 
Θέμιδος 4, Μαρούσι, τηλ.: 21 1182 2681


Μιλώντας για μπαρ με παρεΐστικη ατμόσφαιρα, φεύγουμε από το κέντρο για να ανηφορίσουμε στο Μαρούσι, εκεί που μπαρ σαν το Jolie Mome δεν περίμενες να βρεις. Χαλαρό και ανεπιτήδευτο, μακριά από οτιδήποτε mainstream, παίζει ροκ μου-σι-κά-ρες, και φτιάχνει κοκτέιλ καταπληκτικά, σαν το Lighning storm με ρούμι, καραμελωμένο μήλο, λάιμ και ginger beer, το Gracias madre με τεκίλα, μεζκάλ, μαρμελάδα αβοκάντο, cordial από chili και tarragon και το Irish sin με ουίσκι, coffee cordial, chocolate bitters και αφρό από κάστανο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 7€.

Ο Ένοικος
Καλλιδρομίου 70, Εξάρχεια, τηλ: 2108220584

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Makis Malafekas (@makismalafekas)


Ποτάδικο παλαιάς κοπής, από αυτά με τη μεγάλη μαρμάρινη μπάρα, τα χαμηλά τραπεζάκια, τους χαμηλούς φωτισμούς και την ουσία των μπαρ, που είναι οι σωστές ατμοσφαιρικές μουσικές (εδώ από τζαζ μέχρι Nick Cave) και τα απλά, καθαρά ποτά (από 6€). Στον Ένοικο μπαίνεις, κάθεσαι και νιώθεις αυτομάτως πρωταγωνιστής/τρια σε φιλμ νουάρ. Κι αν αυτό δεν είναι «χαρακτήρας», πραγματικά δεν ξέρουμε τι είναι.

Alphaville 
Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, Μεταξουργείο, τηλ.: 21 5505 2001

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alphaville CafeBar (@alphavillecafebar)


Μακράν το πιο χαλαρό κι ανεπιτήδευτο από τα (στο σύνολό τους χαλαρά κι ανεπιτήδευτα) μπαράκια του Μεταξουργείου, το Alphaville απλώνει εκείνες τις πολύχρωμες καρέκλες με το λάστιχο που είχαν παλιά τα θερινά σινεμά στα δύο πεζοδρομάκια του, και μας σερβίρει πάμφθηνα ποτά (από 5€) και παρεΐστικη ατμόσφαιρα από το πρωί ως το βράδυ. Φτιάχνει και ωραίο μοχίτο και λοιπά κλασικά κοκτέιλ, βρίσκεται και σε στρατηγικό σημείο για να χαζεύεις την πάντα κουλ μεταξουργειώτικη περαντζάδα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v