Ο Σεπτέμβρης στην Αθήνα θα είναι ωραίος

Παράταση καλοκαιριού μέσα από φεστιβάλ, παραστάσεις, συναυλίες και όλα τα ωραία που διοργανώνονται τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.
Ο Σεπτέμβρης στην Αθήνα θα είναι ωραίος

Το τέλος του καλοκαιριού αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, όμως εμείς έχουμε κάθε χρόνο να χαμογελάμε και να ανυπομονούμε να έρθει ο Σεπτέμβρης. Αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα σωρό ωραία πράγματα που συμβαίνουν αυτόν τον μήνα στην πόλη, να βολτάρουμε στα στενά της σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας και να δούμε λίγο ακόμα σινεμά κάτω από τα αστέρια.

Η Επίδαυρος έρχεται

Σχεδόν δύο μήνες μετά την πολυπόθητη έναρξη του Φεστιβάλ Επιδαύρου, οι παραστάσεις που (δεν) απολαύσαμε στο αρχαίο θέατρο ξεκινούν το ταξίδι τους στην Αττική. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μεταξύ άλλων τον Προμηθέα Δεσμώτη του Άρη Μπινιάρη (1/9 Ηλιούπολη, 5/9 Faliro Summer Theater, 7/9 Θέατρο Βράχων, 15/9 Βριλήσσια, 16/9 Βεάκειο, 17-18/9 Παπάγου, 19-20/9 Ηρώδειο και 26/9 Λαύριο), τις Βάκχες της Νικαίτης Κοντούρη (1/9 Βριλήσσια, 2/9 Ηλιούπολη, 8/9 Βεάκειο, 11/9 Παπάγου) και τους σπάνια παιζόμενους Ιχνευτές, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού στο Ηρώδειο (16/9).



Το Φεστιβάλ Αθηνών καλωσορίζει το φθινόπωρο

Καθώς σταδιακά ολοκληρώνεται ο θερινός κύκλος των παραστάσεων στην Πειραιώς 260, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ετοιμάζεται, τον Σεπτέμβριο, να υποδεχθεί μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ξένες παραγωγές, ανανεώνοντας τη συνομιλία του με τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή. Η Πειραιώς 260 ανοίγει τις πύλες της σε 13 διεθνείς παραγωγές θεάτρου, χορού, περφόρμανς και μουσικής από 11 διαφορετικές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Ισλανδία, Ισπανία, Λιθουανία, Πολωνία, Ισραήλ, Καναδά, Χιλή) και τα εισιτήρια είναι ήδη διαθέσιμα εδώ.

Το Plisskën Festival επιστρέφει

Το αγαπημένο φεστιβάλ πιάνει θέση στην Τεχνόπολη για 2 μέρες (11 και 12/9) με ένα πολυσυλλεκτικό και φρέσκο line-up από καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Headliners φέτος  θα είναι η superchic μπάντα-φαινόμενο του psych-rock LA FEMME, αλλά και η αινιγματική psychedelic / experimental rock κολεκτίβα των GOAT. Μαζί τους στη σκηνή θα βρεθούν ο ξεχωριστός Γάλλος electro-pop παραγωγός Kid Francescoli, η εκρηκτική Αμερικανίδα του underground hip hop bbymutha και ένας από τους πιο δυναμικούς και επιδραστικούς DJs της techno χορευτικής σκηνής, ο LSDXOXO. Εισιτήρια εδώ.



Ο Φοίβος κάνει κατάληψη στο Άλσος

Όχι με τον εντυπωσιακό θίασο της Ταράτσας αυτή τη φορά, αλλά μόνος του, παρέα με την αδιαίρετη μπάντα του: τον Σωτήρη Ντούβα στα τύμπανα, τον Κωστή Χριστοδούλου στα πλήκτρα, τον Κώστα Παντέλη στην κιθάρα και τον Yoel Soto στο μπάσο. Μαζί του και η Νεφέλη Φασουλή. Για μια εμφάνιση στις 22 Σεπτεμβρίου, ο αγαπημένος καλλιτέχνης «ξανασυναντιέται» με τα τραγούδια του - εισιτήρια εδώ.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι «Λύκοι» του

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης με τον Φώτη Σιώτα, τη Σοφία Ευκλείδου και τον Ηλία Μπαγλάνη, τους μουσικούς που παρουσίασαν πέρυσι στο Ηρώδειο τον δίσκο «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων»,  επιστρέφουν για μια παράσταση με αποσπάσματα από το συγκεκριμένο δίσκο καθώς και από τις παλιότερες συνεργασίες τους, στην Τεχνόπολη

Ο Sting έρχεται στο Ηρώδειο

Αυτός και αν είναι λόγος να ανυπομονείς. Η παγκόσμια περιοδεία του Sting κάνει δυο στάσεις στην Αθήνα – στο Ηρώδειο 30/9 και 1/10, στο πλαίσιο της τουρνέ με τίτλο «My Songs». Ναι, καλά το κατάλαβες, ετοιμάσου για ένα best of με τραγούδια που σημάδεψαν την καριέρα του δημοφιλούς και open-minded καλλιτέχνη, από τους Police μέχρι σήμερα. 



Οι Villagers of Ioannina City δεν μπορούν μακριά μας

Το συγκρότημα δεν θέλησε να μείνει ακόμη μια χρονιά μακριά από τις ζωντανές εμφανίσεις, για αυτό και επιστρέφει με ένα ιδιαίτερο ακουστικό set που σχεδίαζε από καιρό. Η αρχή θα γίνει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο και θα ακολουθήσουν οι εμφανίσεις τους στο Θέατρο Πέτρας την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και στο Θέατρο Βράχων, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου. 

Κι εμείς δεν αντέχουμε χωρίς θερινό

Σινεφίλ προβολές σε δροσερές ταράτσες. Τρυφερές κομεντί σε καταπράσινους κήπους. Κινηματογραφικά αφιερώματα με φόντο το φουντωτό ευωδιαστό γιασεμί. Τα θερινά σινεμά παραμένουν ανοικτά και τον Σεπτέμβριο και παρατείνουν λίγο ακόμα το καλοκαίρι μας προβάλλοντας ταινίες α’ προβολής και επανεκδόσεις με… ζακέτα ή χωρίς. Δες εδώ μερικά από τα αγαπημένα μας. 

Οι βόλτες στην πόλη έχουν άλλη γοητεία

Καλός και ο τουρισμός, όμως τον Σεπτέμβριο η πόλη αδειάζει από ξένους και έχεις ξανά την ευκαιρία να την περπατήσεις από άκρη σε άκρη απολαμβάνοντας την ηρεμία της. Ξεκίνα από την Πλάκα και τα Αναφιώτικα, τα οποία όσο φεύγουν τα πλήθη έχουν άλλη γοητεία. Και σημείωσε τις αγαπημένες μας στάσεις για να τις κάνεις δικές σου. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v