Τέλεια μέρη για να βγεις στο Κολωνάκι

Πίνουμε καφεδάκια, απολαμβάνουμε πρωινό και ιδαίτερες γεύσεις και κλείνουμε τη βραδιά με ποτό σε αγαπημένα μέρη του Κολωνακίου.
Τέλεια μέρη για να βγεις στο Κολωνάκι

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Έχει κάτι για κάθε στιγμή της ημέρας – από all day εστιατόρια μέχρι χαλαρά μπαράκια -  και αποτελεί προορισμό «όλα σε ένα». Βάζουμε πλώρη για Κολωνάκι και ξεχωρίζουμε τα αγαπημένα μας μέρη για καφέδες, brunch, προσεγμένες γεύσεις και ποτάρες.

Καφεδάκι και brunch(άκι)

Παριζιάνικο αέρα, άρωμα φρεσκοψημένου κρουασάν, γεύση από αχνιστό καφέ και αρωματικό τσάι, και μια οπτική πανδαισία από παραμυθένια γλυκίσματα θα βρεις στο Πορτατίφ στη Σίνα.  Εδώ θα δοκιμάσεις καφέ 100% Arabica ή ροφήματα από αυθεντική λιωμένη σοκολάτα, καρυδάτα κέικ, λαχταριστά τσιζκέικ, υπέροχες λεμονόπιτες και ωραιότατα μιλφέιγ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Πορτατιφ (@portatifcafe)


Εξίσου κουκλίστικο, το παριζιάνικο μπιστρό Petite Fleur δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μιας και στο όνομα της σοκολάτας του έχουμε αναφερθεί πολλάκις. Στον ιδιαίτερο χώρο του θα πιεις το καφεδάκι σου ή οποιοδήποτε ρόφημα με βάση την σοκολάτα χωρά ο νους σου, και θα δοκιμάσεις vegan smoothies, νοστιμότατα γλυκά αλλά και αλμυρά ημέρας.


Τοσοδούλι και… νόστιμο στον μικρό πεζόδρομο της Ζαλοκώστα, το Yoko Café Bistro θυμίζει γειτονιά, εμπνέεται από τους Beatles και στο πολύχρωμο περιβάλλον του σερβίρει ποιοτικό καφεδάκι και πρωινό, παραδοσιακές πίτες, φρέσκες τορτίγιες, χειροποίητες τάρτες και κάποια πιάτα ημέρας.

Κλασικό και αγαπημένο meeting point στην Ηροδότου, το Chez Michel σε περιμένει για τον πρώτο καφέ, ενώ για να πάει καλά η ημέρα, ετοιμάζει καθημερινά λαχταριστό brunch που περιλαμβάνει τηγανητά αυγά σε ψημένο αφράτο ψωμάκι με μαρμελάδα, μπέικον και σαλάτα, black angus σε χωριάτικο προζυμένιο ψωμί σχάρας , με σως μουστάρδας, flakes γραβιέρας, αυγό & καραμελωμένα κρεμμύδια και ομελέτα με καπνιστό σολομό, σε φέτα ψωμιού Ζέας & δροσερή σαλάτα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chez Michel (@chez__michel)


Τέλος, σταθερή αξία για υγιεινές προτάσεις, το ΙΤ είναι μια νόστιμη στάση στη Σκουφά, όπου σερβίρονται πεντανόστιμα πιάτα με αυγά και πιο χορταστικές επιλογές με ζυμαρικά και burger. Εδώ θα δοκιμάσεις french toast ψητού σολομού με κρέμα τυριού, κρεμμύδι, ραπανάκι, αγγούρι & ρόκα, oμελέτα με λιαστή ντομάτα, κατίκι Δομοκού & θυμάρι και avocado τοστ, με αυγό τηγανητό μάτι, χαλούμι, μπέικον & dressing ντομάτας.

Πείνασα, θα φάμε;

Ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι και brunch στην Τσακάλωφ, μέχρι αργά το βράδυ για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, το Ruins διαθέτει ένα πληθωρικό μενού που αγαπά τις διεθνείς γεύσεις και παρουσιάζει έντονο γευστικό ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τραγανές γαρίδες tempura με spicy mayo, tobico & wakame, cheviche με λαυράκι, τσίλι, πολύχρωμες πιπεριές και leche de tigre, σαλάτα με δίχρωμη κινόα, πορτοκάλι, παντζάρι, καπνιστό σολομό και βινεγκρέτ passion fruit, bufallo wings με ΒΒQ Glaze, σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι, Ragu alla Bolognese με μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο για έξι ώρες, χοιρινό καρέ γαλλικής κοπής, με πουρέ γλυκοπατάτας, salsa ανανά και mizuna και ριζότο mix άγριων μανιταριών & φρέσκια μαύρη τρούφα. Ο λογαριασμός στα 30-35€, με ποτήρι κρασί.


Στον ήσυχο πεζόδρομο της Μηλιώνη, το M8 Restaurant Bar βάζει τη δική του σφραγίδα στο κλασικό Κολωνάκι, προσφέροντας κάτι πολύ όμορφο για κάθε στιγμή της ημέρας, προσφέροντας και εκλεπτυσμένο μενού για fine dining. Στο μενού θα βρεις χταποδάκι σχάρας, που συνοδεύεται από πουρέ μαιντανόριζας, ταραμά και λιαστή ντομάτα, γαρίδες φούρνου πάνω σε τραγανό καλαμποκόψωμο με καυκαλίθρες, ροζ γκρέϊπφρουτ και σάλτσα ξυνόγαλο και Νιόκο Λευκάδας (χειροποίητη μανέστρα) με μπλε καβούρι, μαραθόριζα και λεμονόχορτο. Ο λογαριασμός στα 40€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Στην Πλουτάρχου, το Οικείο είναι ένα ελληνικό μπιστρό, βραβευμένο από τον οδηγό Michelin με Bib Gourmand (εξαιρετικό φαγητό σε προσιτές τιμές), σερβίρει σταθερά ποιοτική ελληνική κουζίνα πειραγμένη και μη. Εδώ δοκιμάζουμε κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και σταφίδα, μαστέλλο με μαρμελάδα ντομάτας, συκώτι μοσχαρίσιο με πατάτες τηγανιτές, μοσχαράκι με θυμάρι και λεμόνι και φιλετάκια κοτόπουλο στο τηγάνι σιγοψημένα σε βούτυρο με σαμιώτικο κρασί, μέλι και σουσάμι ξεχωρίζουν. Ο λογαριασμός συνοδεία κρασιού σε ποτήρι, θα έρθει στα 20-25€ κατ’ άτομο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by oikeio (@oikeio_restaurant)


Πρόσφατη άφιξη, επίσης στην Πλουτάρχου, η Μπιρμπίλλω, στον ρετρό της χώρο ετοιμάζει με μαεστρία παραδοσιακές γεύσεις μαμαδίσιες που σε ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Στο μενού της θα βρεις φάβα Φενέου, με φρέσκο κρεμμυδάκι & κάππαρη Άνδρου, μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη, Γουρουνοπούλα μερίδα με πετιμέζι και πουρέ πατάτας, μπακαλιάρο σκορδαλιά, μυλοκόπι σχάρας με φρούτα εποχής, σκιουφιχτά με μελιτζάνα, ψητά ντοματίνια και ανθότυρο και διάφορα πιάτα ημέρας. Ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο, με κρασί.

Και για ποτό;

Στον Ιπποπόταμο, το θρυλικό μπαρ στα σύνορα ανάμεσα σε Κολωνάκι και Εξάρχεια, θα αναπολήσεις τα φοιτητικά σου χρόνια στην Αθήνα (αν είχες) και θα πιάσεις τραπεζάκι στον αγαπημένο πεζόδρομο της Δελφών, για μπίρες, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, χειροποίητη σανγκρία και ψαγμένες μουσικές επιλογές από ροκ, τζαζ, σόουλ και φανκ – το απλό ποτό στα 7€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ippopotamos (@ippopotamos)


Χώρος που μυρίζει vintage και πεπαλαιωμένο ουίσκι, το Minnie the Moοcher στην Τσακάλωφ, δανείζεται το όνομά του από τον τίτλο του ομώνυμου τραγουδιού του Cab Calloway διαθέτει μια πλήρη λίστα με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, ενημερωμένη κάβα κρασιών και πλήρες μενού φαγητού για κάθε ώρα της ημέρας. Στα ηχεία του θα ακούσεις ψαγμένες τζαζ μελωδίες, αλλά και ροκ ήχους αναλόγως τη βραδιά. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v