7 θερινά σινεμά για να πας… με ζακετάκι

Τι, μπήκε Σεπτέμβρης και θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε θερινό σινεμά; Όχι βέβαια. Ζακετάκι και φύγαμε, όσο προλαβαίνουμε.
7 θερινά σινεμά για να πας… με ζακετάκι
της Ηρώς Κουνάδη

Για να παραφράσουμε εκείνη την παλιά διαφήμιση που έλεγε «καλοκαίρι είναι, αν έτσι αισθάνεσαι», καλοκαίρι είναι όσο πηγαίνεις ακόμα θερινό. Έστω και αν κουβαλάς μαζί σου ένα ελαφρύ ζακετάκι για παν ενδεχόμενο. Γι’ αυτό σου φτιάξαμε μια λίστα με μερικά από τα ωραιότερα θερινά σινεμά της Αθήνας… για να παρατείνουμε λίγο ακόμα το καλοκαίρι μας.

Πρώτο στις καρδιές μας, και κατά κανόνα πρώτο που ανοίγει τη σαιζόν και τελευταίο που την κλείνει, το Σινέ Θησείον δεν είναι απλά πανέμορφο, προσφέρεται και για έξτρα ρομαντίκ βόλτες σε δυο από τους ωραιότερους πεζόδρομους της πόλης πριν και μετά την προβολή –σημαντικό, καθότι σε αντίθεση με τα μπαρ, από τα πεζούλια της Αρεοπαγίτου κανείς δεν θα σε διώξει μια ώρα αργότερα. Εισιτήριο στα 6€ Δευτέρα και Τρίτη, 8€ τις υπόλοιπες μέρες.



Κρυμμένο σε ένα δρομάκι του Χαλανδρίου που λέγεται Ηρώων Πολυτεχνείου, σχεδόν δίπλα στο μετρό του Χολαργού (γιατί τα μετρό του βορρά είναι σχετικό πράγμα, όλοι το ξέρουμε αυτό) το Cine Αλεξάνδρα είναι νοσταλγικό και καταπράσινο, στρωμένο με χαλικάκι και στολισμένο με αναρριχητικά φυτά. Αγαπά πολύ τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, έχει και εισιτήριο στα 5€ Δευτέρα και Τρίτη (τις υπόλοιπες μέρες 7€).

Στο Μοσχάτο, και συγκεκριμένα στο 49 της οδού Θερμοπυλών, θα βρεις τον Κήπο, που είναι… όνομα και πράγμα, μεγάλος, δροσερός (το ζακετάκι που λέγαμε καν’ το φουτεράκι, κυρ-Στέφανε) και καταπράσινος. Αγαπά πολύ τις επανεκδόσεις (το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ας πούμε, έπαιζε πολανσκική Chinatown) δε λέει όχι, όμως, και σε ταινίες πρώτης προβολής. Κάθε Τετάρτη εισιτήριο 4€, τις υπόλοιπες μέρες 6€.

Μέσα στο Άλσος του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, ο γλυκύτατος δημοτικός κινηματογράφος Αιολία έχει κατ’ αρχάς ελεύθερη είσοδο από Δευτέρα έως και Πέμπτη, και τις υπόλοιπες μέρες εισιτήριο στα 5€. Παίζει και επανεκδόσεις, και μπόλικο ευρωπαϊκό κινηματογράφο, φιλοξενεί κατά καιρούς και μουσικές βραδιές και άλλες εκπλήξεις, για τις οποίες ενημερώνεσαι εδώ. 

Το παγκρατιώτικο Παλάς (Υμηττού 109) είναι ένας αθηναϊκός θρύλος, η ταράτσα του πρωταγωνιστεί κάθε καλοκαίρι στα newsfeed μας και η Ιστορία του πλησιάζει στο να μετριέται σε… αιώνες: πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το μακρινό 1925. Έχει και εξαιρετικές τιμές, να πούμε εδώ, 10€ για τρεις ταινίες, ή 6€ για μία όλες τις μέρες. Αν είσαι κάτω των 25 ετών, πληρώνεις μόνο 4,50€.



Η Κάρμεν της Ελληνορώσσων (Κουσιανόφσκυ και Παπαδά 40) ζει… τη δεύτερη ζωή της από πέρυσι που ξανάνοιξε μετά από 15 χρόνια σιωπής, και είναι ακριβώς αυτό που έχεις στο μυαλό σου όταν σκέφτεσαι ορίτζιναλ αστικό θερινό. Είναι δυο βήματα μακριά από το μετρό της Κατεχάκη, παίζει κατά κανόνα ταινίες πρώτης προβολής, έχει τις Τετάρτες εισιτήριο στα 6,50€ και τις υπόλοιπες μέρες 7,50€.

Ο Ζέφυρος των Άνω Πετραλώνων είναι μια από τις σταθερότερες αξίες του αθηναϊκού καλοκαιριού, με το υπέροχα νοσταλγικό σκηνικό του, τις διαλεχτές του επανεκδόσεις (Γκοντάρ παίζει αυτές τις μέρες, το Με Κομμένη την Ανάσα, αν αναρωτιέσαι) και τα δυο βήματα που τον χωρίζουν από τον λόφο του Φιλοπάππου που θα αράξουμε μετά με περιπτερόμπυρες να συζητήσουμε τι καταλάβαμε, αφού σε μπαρ δεν προλαβαίνουμε να πάμε. Εισιτήρια που λες κάθε Τρίτη 5€, τις υπόλοιπες μέρες 7€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v