Το Παγκράτι έχει τα καλύτερα μπαρ

Για κοινωνικοποίηση, για ροκάδες, για χαλαρούς τύπους, για κοκτέιλ και για παγωμένες μπίρες, το Παγκράτι έχει τα πάντα και για όλους.
Το Παγκράτι έχει τα καλύτερα μπαρ

Θες να γνωρίσεις κόσμο; Θες να απομονωθείς με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα; Θες να ακούσεις ελληνικό ροκ; Θες κοκτέιλ;

Το Παγκράτι έχει ό,τι ζητάς και κάτι παραπάνω. Ακολούθα μας σε μια μπαρότσαρκα στα καλύτερα στέκια του.

Μπρίκι
Φρύνης 18, τηλ:  21 5560 2650



Από τα παλαιότερα ποτάδικα της περιοχής, το τοσοδούλικο αυτό μπαράκι έχει φανατικούς θαμώνες, που απολαμβάνουν καθημερινά καθαρά ποτά, ωραίες μουσικές – από bossa nova μέχρι αμερικάνικο ροκ του Νότου και indie. Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει δεν έχει χάσει τον γουστόζικο χαρακτήρα του, ενώ οι οικοδεσπότες είναι συμπαθέστατοι. Τα απλά ποτά ξεκινούν από 5€.

Chelsea Hotel
Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, τηλ: 21 0756 3374



Το μαγαζί όπου κάθε Αθηναίος νυχτόβιος έχει τιμήσει για μια μπύρα – ή και παραπάνω παραμένει μονίμως γεμάτο κάνοντας την εύρεση ελεύθερου τραπεζιού σαφάρι. Αν καταφέρεις και κάτσεις, θα περάσεις μια ωραιότατη βραδιά συντροφιά με τίμια ποτά και μπόλικες επιλογές κοινωνικοποίησης. Το απλό ποτό στα 6€.

Superfly
Εμπεδοκλέους 28, τηλ: 21 1404 6076



Ακόμα ένα αγαπημένο στέκι της περιοχής, το οποίο αναδύει έντονα βάιμπς από την «χρυσή» εποχή των 80s, η οποία βρίσκεται σε κάθε σπιθαμή του όμορφου εσωτερικού του. Προς το παρόν θα πιάσεις ξύλινο τραπεζάκι έξω, για χαλαρό ποτάκι ή κάποιο από τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ της μπάρας, κουβεντούλα και αρκετές χαμογελαστές φάτσες. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ στα 7-8€.

Πάροτ
Τιμοθέου 7, τηλ: 21 0821 1800



Στον πιο ανεξερεύνητο πεζόδρομο της περιοχής, το πολύχρωμο… παπαγαλάκι διαθέτει χαρακτήρα, feel good μουσικές και αποτελεί ένα κρυμμένο διαμάντι της περιοχής. Το soundtrack του περιλαμβάνει από Αρλέτα μέχρι Tom Waits, τα κοκτέιλ έχουν δροσιά και αρώματα από Κούβα, ενώ οι τιμές για το απλό ποτό ξεκινούν από 5€ και τα κοκτέιλ από 7€.

Mother’s Ruin
Βρυάξιδος 9, τηλ: 21 6070 1280



Έτερο διαμαντάκι που πρέπει να ψάξεις για να βρεις, αυτό το συμπαθέστατο μπαρ της Βρυάξιδος αγαπά τον καλό καφέ και δεν λέει όχι σε αλκοολούχες καταστάσεις. Η πορφυρή του μπάρα σερβίρει καθαρά ποτά, μεταξύ των οποίων κατ’ αποκλειστικότητα εκείνα του ομώνυμου λονδρέζικου αποστακτηρίου, αλλά και τιμιότατα κοκτέιλ. Οι μουσικές αγαπούν την ηλεκτρονική, το ροκ και το χιπ χοπ. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Monsieur Cannibal
Βρυαξίδος 24, τηλ: 2107526130



Tο ομώνυμο γαλλικό τραγούδι του 1966 δανείζει το όνομά του σε αυτό το πανέμορφο μπιστρομπάρ με τον εντυπωσιακό εσωτερικό χώρο. Σερβίρει λαχταριστό brunch από το πρωί, ελαφρύ φαγητό τα μεσημέρια, αλλά και ωραιότατα κοκτέιλ για τα βράδια που αποζητάς ένα χαλαρό στέκι για αλκοόλ και κουβεντουλα. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ 8€.

Hippy3
Σπύρου Μερκούρη 22Α & Στράβωνος, τηλ: 21 0725 1154



Απόλυτα παγκρατιώτικο, μόνιμα κοσμοπλημμυρισμένο, ανεπιτήδευτα μποέμ, αυτό το γκρούβι μπαράκι ανοίγει από το πρωί για να σερβίρει ωραίο καφέ στα τραπεζάκια που απλώνει στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά του, και συνεχίζει αργότερα με κουλ μουσικές, νόστιμα τσιμπολογήματα και signature κοκτέιλ. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Domahar Rock Bar
Ερατοσθένους 31, τηλ: 21 0756 1343



Μαγαζί από τα λίγα που κρατούν ψηλά το λάβαρο της ροκ μουσικής, το «πειρατικό» Domahar είναι ο ιδανικός προορισμός στην περιοχή για όσους αγαπούν την σκληρή μουσική. Ανάλογα τη βραδιά θα ακούσεις ελληνικό και ξένο ροκ ή μέταλ, και θα απολαύσεις καθαρά ποτά και παγωμένες μπίρες σε βαρέλι, συνομιλώντας με τον συμπαθέστατο ιδιοκτήτη. Το απλό ποτό στα 6€, οι μπίρες από 4€.

Καφέ Αρκούδα
Σπύρου Μερκούρη και Εριφύλης, τηλ: 21 5505 0730



Ακόμα μια ψαγμένη μπαρ-ο-διεύθυνση για μουσικόφιλους παλιάς κοπής, η Καφέ Αρκούδα είναι ένα ροκ-τζαζ μπαράκι από εκείνα που λείπουν πλέον από τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Εδώ θα ακούσεις μουσικές από τις δεκαετίες του ΄60, '70, ελληνικές και ξένες ροκ μελωδίες, και τζαζ ήχους. Η κάβα της περιλαμβάνει καθαρά ποτά και αρκετές μπίρες, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v