Στο Παγκράτι θα πιείς τα καλύτερα κοκτέιλ

Το Παγκράτι είναι γεμάτο μπαρ, όμως σε αυτά εδώ θα πιείς κοκτεΐλάρες. Πιάσε θέση και άσε τη μπάρα να κάνει τα ρέστα.
Στο Παγκράτι θα πιείς τα καλύτερα κοκτέιλ

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δροσερά, 100% καλοκαιρινά, εξωτικά, ιδιαίτερα, τα κοκτέιλ στις μπάρες του Παγκρατίου είναι αντίδοτο στις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες.

Δες πού θα τα απολαύσεις όπως πρέπει.

Ziggy Cocktail Bar
Ιβύκου 10, τηλ: 21 0751 9782

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ziggy Cocktail Bar (@ziggy_cocktail_bar)


Στο πλακόστρωτο στενό της οδού Ιβύκου, το Ziggy προσφέρει κάτι για κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ το βράδυ τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα δροσερά κοκτέιλ της μπάρας σε ιδιαίτερους συνδυασμούς: δοκίμασε το Monkey’s Face με tequila reposado, lime, σιρόπι αγαύης και φράουλα, το Run DMC με spiced rum, passion fruit, μάνγκο, τζίντζερ, λάιμ και ανανά ή το Jasmine με τζιν, καμπάρι, λικέρ πορτοκάλι και λεμόνι. Παίζει και ωραίες μουσικές με διαφορετικά Dj Sets κάθε μέρα. Τα κοκτέιλ στα 8,5€.

Flamingo
Ευφράνορος 22 και Κρησίλα, τηλ: 21 1410 4639

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Flamingo (@the_flamingo_experience)


Δροσερό, συνοικιακό και πάντα ανήσυχο, το γωνιακό μπαράκι μάς καλεί από το πρωί για δοκιμάσουμε λαχταριστό brunch, συνεχίζοντας με ποτάκι απεριτίβο και κοκτέιλ για κλείσιμο. Ο κατάλογος των κοκτέιλ ανανεώνεται διαρκώς, ενώ δικά μας αγαπημένα είναι το Flamingo’s Spritz με Aperol, Bombay sapphire London dry gin, strawberry cordial και pink grapefruit soda, το Cool As a Cucumber με Hendricks, cucumber cordial, λάιμ και 3cents agean tonik και το Rum Fashioned με Sailor jerry spiced rum, sugar syrup και angostura bitters. Οι τιμές τους στα 7,5€.

Αρbarόριζα
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ.: 210 7019530

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Arbaroriza Athens (@arbaroriza_athens)


Καλοκαιράκι στην πλατεία χωρίς Αρμπαρόριζα δεν νοείται. Το συμπαθέστατο αυτό μπαράκι φτιάχνει κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα που είναι χάρμα ουρανίσκων και ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές μας νύχτες. Δοκίμασε το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα, και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 5,5€, ενώ σερβίρει και διάφορα πιατάκια για συνοδεία όπως κλαμπ σάντουιτς, σαλάτες και μπέργκερ.

Rudolf Cocktail Bart
Τιμοθέου 1,  τηλ: 21 5501 4556


Στην αρτιστίκ Τιμοθέου, τα τραπεζάκια του Rudolf έχουν στηθεί στον πεζόδρομο και σε περιμένουν για ενδιαφέροντα μουσικά ακούσματα, φτηνά και καθαρά ποτά, αλλά και ιδιαίτερα signature κοκτέιλ με διάσημους… συνονόματους. Εδώ θα δοκιμάσεις δημιουργίες όπως το Rudolf Nureyev με βότκα, Aperol, Cointreau, Vanilla Almond, Mandarin Passion και λάιμ ή το Rudolf Valentino με τζιν, μαστίχα, λάιμ και κανέλα, σε πολύ καλές τιμές: από 7€ το κοκτέιλ, από 6€ το απλό ποτό. Φέρε άνετα και το κατοικίδιό σου για παρέα, μιας και το μαγαζί είναι pet friendly.

Geppetto The Bar
Στίλπωνος 2, τηλ: 21 0752 5665

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Geppetto The Bar (@geppetto_thebar)


Βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο στην πλατεία Βαρνάβα, κάτω από την φοινικιά, και δίνει καλοκαιρινό άρωμα στις εξόδους μας με εξωτικά κοκτέιλ και ανάλαφρες μουσικές επιλογές. Πιάσε τραπεζάκι λοιπόν και παράγγειλε signature επιλογές όπως το Liza... Banana με βότκα αρωματισμένη με κίτρο, πορτοκάλι, φράουλες, μπανάνα και Japanese yuzu, το Geisha's Story με τζιν, citrus juice, γλυκιά καρύδα και Japanese lychee και το πληθωρικό Geppetto Zombie Vol. 2 με του κόσμου τα ρούμια, τροπικά φρούτα, εσπεριδοειδή, κανέλλα, βανίλια και μέντα. Οι τιμές τους από 7,5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v