Πάμε μια βόλτα στο Χαΐδάρι

Βολτάραμε σε μια από τις ωραιότερες περιοχές των Δυτικών Προαστίων κι αναφωνήσαμε ξανά ότι η φάση είναι χαϊδαριώτικη.
Πάμε μια βόλτα στο Χαΐδάρι

Βρεθήκαμε πριν μέρες προς Χαϊδάρι μεριά και δεν το μετανιώσαμε λεπτό μιας και πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες και πιο πράσινες γειτονιές των Δυτικών Προαστίων. Βολτάραμε που λες στα χαϊδαριώτικα πέριξ από το πρωί μέχρι το βράδυ και βρήκαμε τα καλύτερα μαγαζάκια της περιοχής.

Πάμε για καφεδάκι ή ποτό;

Telescope - Cafe Bar Restaurant

Αγίας Μαύρας 2, Λόφος Προφήτη Ηλία, τηλ: 210 5812047


Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναφερθεί στο Telescope γιατί τέτοια θέα με όλη την Αθήνα στο πιάτο σου κυριολεκτικά, δύσκολα θα βρεις αλλού. Ειδικά τις έναστρες βραδιές σου προσφέρει κυριολεκτικά τον ουρανό στο πιάτο. Αν δεν μας πιστεύεις, δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις ένα από τα 21 τηλεσκόπια του χώρου και να το διαπιστώσεις ιδίοις όμασι.

Ανοίγει από το νωρίς το πρωί και κλείνει πολύ αργά το βράδυ καλύπτοντας όλες τις ανάγκες σου είτε για ωραιότατο καφεδάκι, είτε για λαχταριστούς λουκουμάδες με μέλι ή με σοκολάτα, είτε αργότερα για καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8€. Αν πεινάσεις, μεσημέρι-βράδυ, μπορείς να διαλέξεις από τον υπερτίμιο φαγητοκατάλογο του Telescope και να φας αρχοντικά με λιγότερα από το 25€ το άτομο.

Κήπος: Τhe Garden Café

(Ιερά Οδός 403)

Αξίζει αν βρεθείς στην περιοχή να κάνεις μια βόλτα στον υπέροχο Διομήδειο Κήπο του Χαϊδαρίου κι είναι βέβαιο ότι θα τον βάλεις στην καρδούλα σου. Ένα σοκ θα το πάθεις με την έκταση του μιας και είναι ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων. Μέσα στον Κήπο που λες, θα βρεις και το ομώνυμο Garden Café με τα ξύλινα τραπεζάκια αλλά και τα ζουληχτά πουφ, τα οποία είναι ταμάμ για all day άραγμα, που θα σου θυμίσει κινηματογραφικές στιγμές με πικ νικ στο δάσος. Πέρα από τους καφέδες και τα σχετικά μπορείς να δοκιμάσεις και τα λαχταριστά σνακ του χώρου αν σε κόψει πείνα. Ο κατάλογος θα σου λύσει τυχόν απορίες περί τιμών.

Καλά όλα αυτά αλλά θα fάμε τίποτα;

Πες το κι έγινε

Στρ. Καραϊσκάκη 17, τηλ.: 21 0582 0728

Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Χαϊδαρίου θα βρεις και το Πες το κι έγινε ( Στρ. Καραϊσκάκη 17, ακριβώς πίσω από την πλατεία Ηρώων στο Χαϊδάρι, δίπλα ακριβώς από την Ιερά οδό). Ο ξυλόφουρνος είναι σίγουρα το σήμα κατατεθέν του χώρου που πάντοτε θα βρεις γεμάτο με πολύ κόσμο να ζητά τις σπεσιαλιτέ του Πες το κι έγινε που είναι η χωριάτικη σαλάτα σερβιρισμένη μέσα σε ζεστό καρβέλι και το κότσι που έρχεται ολόκληρο σερβιρισμένο σε ξύλινο πλατό με την γαρνιτούρα τους. Στην κάβα του μαγαζιού θα βρεις περισσότερα από 40 ετικέτες κρασιών, χύμα λευκό, ροζέ, αλλά και κόκκινο (πάντα εξαιρετικής ποιότητας), ούζο, τσίπουρο, ρακί από την Κρήτη, ρακόμελο από την Αμοργό, μπύρες, αναψυκτικά. Για μια γενναία φαγητοποσία υπολόγισε περί τα 18-20 ευρώ το άτομο.

Ο Σπάρος

Καραϊσκάκη 5, τηλ.: 21 1182 8914


Ο Σπάρος είναι ένας περίεργος τύπος κι όταν δεν πηγαίνει τσάρκες καβούρινες στη Ραφήνα, συχνάζει στον χαϊδαριώτικο πεζόδρομο της Καραϊσκάκη. Πρόκειται δίχως άλλο για μια από τις πιο Value for money ψαροταβέρνες της Αττικής, με υπέροχα πιάτα που τιμούν ιδιαιτέρως οι καλοφαγάδες θαμώνες του. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου να δοκιμάσεις πλοκάμι ξυδάτο, θράψαλο τηγανητό, καλαμάρι σωτέ με πέστο και φάβα, λιγκουίνι με γαρίδα σαφράν και εστραγκόν, ριζότο παντζαριού, κριθαρότο καραβίδας και τον μερακλήδικο αχινό. Μαζί με τα ουζάκια δύσκολα θα δώσεις περισσότερα από 20€ το άτομο.

Διαχρονικό

Νικολάου Πλαστήρα 32, τηλ.: 21 0581 5910)

Ένα από τα πλέον ονομαστά φαγητοστέκια της περιοχής το Διαχρονικό μοιάζει ο ιδανικός χώρος για μεζεδοκαταστάσεις και ουζοποσίες μέχρι τελικής πτώσεως. Εδώ η παράδοση έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην κουζίνα, όπως φαίνεται κι από τα πιο λαχταριστά πιάτα του μαγαζιού. Επειδή έρχεται σε λίγο το παιδί σημείωσε να πάρεις φάβα με λιαστή ντομάτα και κρεμμύδι, φέτα τυλιχτή με μέλι, κολοκυθοκεφτέδες, καλτσουνάκια, σνιτσελάκια κοτόπουλου, σαγανάκι θαλασσινών, σαρδελάκια σχάρας και μπριζολάκια ανάλογα με την όρεξη. Για ένα χορταστικό τσιμπολόγημα συνοδεία κρασιών, υπολόγισε περί τα 15-18€ το άτομο.

Μήπως θες μεξικάνικο;

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

(Ηρώων Πολυτεχνείου 76, Δάσος Χαϊδαρίου)


Νέα προσθήκη στη λίστα με τα καλύτερα μεξικάνικα της Αττικής, ο Foinikas άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και γέμισε με αποκολλημένα σαγόνια πελατών τον χώρο του, μιας και το αποτέλεσμα τερματίζει το εκθαμβωτικόμετρο. Κι αν σου φαίνονται μεγαλοστομίες δεν έχεις παρά να πάρεις την παρέα σου και να πας μια βόλτα στην εντυπωσιακή αυλή του για να θαυμάσεις τα τεράστια ομοιώματα (που μπορείς να βρεις μόνο στο Tulum του Μεξικό) που συνθέτουν μια λατρεμένη μεξικάνικη γωνιά.

Πάμε στοίχημα ότι θα σιγοτραγουδάς Mexico mi amor, όσο βρίσκεσαι στον χώρο, ενώ μπορείς να παραγγείλεις fajitas, enchiladas, tacos, chimichangas αλλά και παραδοσιακά κοκτέιλ ή ποτά γιατί νηστικό μεξικάνικο αρκούδι δεν χορεύει. Με περίπου 20-25€ το άτομο θα κάνεις ένα γενναίο τσιμπολόγημα, συνοδεία ποτών ή κοκτέιλ.

Να κεράσουμε παγωτάκι;

Παγωτο-frenia

(Καραϊσκάκη 39, τηλ.: 21 0581 3602)


Με όνομα ταιριαστό για τον χώρο η Παγωτοφρένεια στο Χαϊδάρι είναι ένα υπέροχο gelato-spot μιας και στα ψυγεία της μπορείς να βρεις όποια γεύση φανταστείς. Αν νομίζεις ότι υπερβάλλουμε δεν έχεις παρά να πάρεις το χωνάκι ή το μπολάκι σου και να πας μιας βόλτα για να στο γεμίσουν με μερακλήδικες γεύσεις όπως το μελομακάρονο είτε το κολασμένο τσουρέκι με γέμιση πραλίνα σε παγωτό. Η μπάλα έχει 1,95€ αλλά αν δεν θες να πάρεις takeaway τότε μπορείς να βολευτείς στα ωραιότατα τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη για φας το παγωτάκι σου με την ησυχία σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v