Οι ωραιότερες αυλές στο Αιγάλεω

Πήγαμε μια βόλτα στο αγαπημένο μας Αιγάλεω και ξετρυπώσαμε υπέροχες αυλές για καφέ,  μεζεδοκατάσταση και ποτάρες.
Οι ωραιότερες αυλές στο Αιγάλεω

Γράφει ο Σπύρος Σμυρνής

Tο Αιγάλεω έχει ακόμη νεραντζιές στα πεζοδρόμια, έχει πάνω από 70 πλατείες με κόσμο να τις γεμίζει ενώ κρατά ζωντανό το Άλσος του Μπαρουτάδικου, το Πατινάζ και το «Μολύβι». Έχει επίσης 3 σταθμούς μετρό απλωμένους κατά μήκος του (Αγία Μαρίνα, Αιγάλεω, Ελαιώνας) και μονοκατοικίες με αυλές και κήπους. Δεν έχει θέα στον ακάλυπτο και φωτίζεται ωραία όπως λέει και το τραγούδι της Nalyssa Green.



Βολτάραμε λοιπόν στα μέρη του κι ανακαλύψαμε τις ωραιότερες αυλές για να πιείς το καφεδάκι σου ή τις κοκτεϊλάρες σου και να φας λαχταριστούς μεζέδες και ξηγημένα σουβλάκια.

9 Plus (Μάκρης 9, τηλ.: 21 0531 6386)



Σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο Αιγάλεω θα βρεις το 9 Plus να έχει απλώσει τα τραπεζάκια του και τις «μασκότ» κούνιες τους. Ο χώρος μέσα θυμίζει γαλλικό bistro, με φινετσάτα έπιπλα κι αποκαλύπτει μια μικρή αυλή, βγαλμένη από παραμύθι, ιδανική για χουζούρι και χαλάρωση όσο λιάζεσαι το πρωί ή απολαμβάνεις τα αστέρια το βράδυ. Εκτός από καφέδες και χυμούς θα βρεις δροσιστικά smoothies, αλλά και τίμια, χορταστικά σνακς, ενώ υπάρχουν εξαιρετικές αλκοολούχες και κοκτεϊλούχες επιλογές για όλα τα γούστα. Οι καφέδες κοστίζουν 2,5€ και τα ποτά 6€.

Εl Presidente (Πανόρμου 18, τηλ.:21 0590 3545)



Σε ένα στενό του Αιγάλεω πολύ κοντά στον σταθμό του μετρό, κρύβεται μια από τις ωραιότερες αυλές της περιοχής. Καταπράσινος, δροσερός κι ολάνθιστος ο χώρος του El Presidente φιλοξενεί μπόλικα τραπεζάκια και stands προκειμένου να απολαύσεις το ποτό σου ή κάποιο από τα signature κοκτέιλ του μαγαζιού. Το προσωπικό είναι εξαιρετικά φιλικό και πρόθυμο να σε εξυπηρετήσει ανά πάσα στιγμή. Δίχως άλλο η attraction του χώρου είναι η υπερυψωμένη ταράτσα εντός της αυλής για πιο cozy και ρομαντικές στιγμές. Οι τιμές στα ποτά ξεκινούν από 7€ ενώ στα κοκτέιλ από 8,5€.

Paraiso Terrenal (Μεγ. Αλεξάνδρου και Παναγοπούλου, τηλ.: 21 0598 0011)



Εδώ και λίγοι καιρό στο Αιγάλεω έχει ανοίξει μια υπέροχη Cocteleria με άρωμα μεξικάνικο και λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο. Αν βρεθείς στον χώρο για πρώτη φορά είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστείς από την θεόρατη αυλή και τα πολύχρωμα γκραφίτι, τα οποία δεσπόζουν στους τοίχους του. Το ανοιχτό μπαρ στο κέντρο της αυλής, φέρνει στο νου ξέγνοιαστες διακοπάρες σε νησί, όσο δεκάδες ποτήρια τσουγκρίζονται στον αέρα. Το βράδυ μπορείς να διαλέξεις κάποια από τις εκλεκτές ετικέτες ποτών ή τα δροσιστικά κοκτέιλ, ενώ αν πεινάσεις, θα χορτάσεις για τα καλά αφού μπορείς να ενδώσεις στις εξαιρετικές φαγητοεπιλογές του καταλόγου. Τα ποτά ξεκινούν από τα 6€.

Τα Μελίσματα (Σίφνου 8, τηλ.:21 0591 0020)



Μια ανάσα από το Άλσος του Μπαρουτάδικου, υπάρχει ένα μικρό μεζεδοπωλείο που έχει φτιάξει τη δική του αυτοσχέδια αυλή, στην πλατεία της Σίφνου. Σεντούκια με λουλούδια, φαναράκια στα δέντρα κι οι κρεμαστές πολύχρωμες ομπρέλες, που ξυπνούν αναμνήσεις από Θεσσαλονίκη, δίνουν μια νοσταλγική νότα στα Μελίσματα. Εκτός από τα εκλεκτά αποστάγματα του καταλόγου, πρέπει να δοκιμάσεις σουτζουκόπιτα, παστουρμαδόπιτα, τηγανόψωμο με τυρί, ντάκο σε κριθαροκούλουρο, τηγανιά κοτόπουλο και χορταστικές ποικιλίες κρεατικών. Οι τιμές είναι εξαιρετικά προσιτές επομένως δεν θα δώσεις περισσότερα από 15€ το άτομο.

Μεζέ Μεζέ (Γρηγορίου Κυδωνίων, τηλ.: 2105908929)



Ένα από τα πλέον ονομαστά φαγητοστέκια του Αιγάλεω, το Μεζέ Μεζέ, φημίζεται εκτός από τα λαχταριστά πιάτα του και για την καταπράσινη αυλή του, η οποία δίνει μεγάλες ανάσες δροσιάς τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Κράτα σημειώσεις ώστε να μην ξεχάσεις να παραγγείλεις φωλιά του μεζέ, χουνκιάρ μπεγιεντί, κριθαρότο μανιταριών, φέτα με σουσάμι μέλι και βασιλικό, κοτόπουλο φιλέτο στο τηγάνι με κρέμα γάλακτος, χοιρινή πανσέτα, ζουμερά μπιφτεκάκια, ψαρονέφρι με σάλτσα μπαλσάμικο. Μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια ή ουζάκια θα κυμανθείς στα 15 με 18€ το άτομο.

Barμπεque (Aλ. Παπαναστασίου 4, τηλ.: 21 0590 1312)



Μόλις βγεις από την έξοδο Παπαναστασίου του σταθμού του μετρό στο Αιγάλεω θα δεις στο δεξί σου χέρι το πετρόχτιστο Barμπεque που τιμά το όνομά του ως πολυχώρος γεύσεων. Η πανέμορφη και καταπράσινη εσωτερική αυλή, στημένη με άνετους καναπέδες περιμετρικά του μοναδικού πέτρινου μπαρ είναι ιδανική για να ξαποστάσεις ειδικά τις ζεστές μέρες και βραδιές του καλοκαιριού, μέχρι να αποφασίσεις τι να πρωτοφάς, από τον τεράστιο κατάλογό του μαγαζιού, το οποίο μοιάζει σαν ένα γιγαντιαίο μπαλκόνι με θέα. Από ψητά της σχάρας μέχρι κλαμπ σάντουιτς κι από πίτσες και ζυμαρικά μέχρι τυλιχτά και burgers οι επιλογές κυριολεκτικά μοιάζουν ατελείωτες. Ενδεικτικά τα burgers ξεκινούν από 5€, ενώ τα τυλιχτά από 2,5€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v