Τα καλύτερα μπαρ σε Αιγάλεω και Περιστέρι

Σεργιανίζουμε στις δυτικές συνοικίες, πίνουμε κοκτέιλ, ανεβαίνουμε σε ταράτσες και ακούμε ωραίες μουσικές σε οκτώ αγαπημένα μπαρ.
Τα καλύτερα μπαρ σε Αιγάλεω και Περιστέρι

Mind The Cup
Αιμιλίου Βεάκη 29, Περιστέρι, τηλ: 2105776010

 



Πέρασαν έξι χρόνια από τότε που πρωτοάνοιξε και παραμένει το πιο αναγνωρίσιμο καφέ/μπαρ της περιοχής. Το Mind the Cup ωρίμασε, καβουρδίστηκε στον χρόνο και συνεχίζει ακάθεκτο να σερβίρει σούπερ καφέ και όσο βραδιάζει ωραιότατα κοκτέιλ κάτω από τα πλατάνια του εξωτερικού του χώρου από μια λίστα που διαρκώς αλλάζει. Τα απλά ποτά κοστίζουν 7€, τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€.

Manor House
Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, τηλ.: 210 5744060

 



Επίσης στην Βεάκη, το Manor House χάρη στην ταράτσα του μας φέρνει λίγο πιο κοντά στα άστρα και τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα με τις ωραίες μουσικές και τα δροσερά κοκτέιλ, όπως το The Med με λικέρ μαστίχας, φυσικό χυμό λεμόνι, βασιλικό και σόδα, το «δικό τους» Aperol με εκχυλίσματα πορτοκαλιού και βοτάνων και το Cayo Coco με μαύρο ρούμι, Batida de Coco και πουρέ καρύδας. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€ και των ποτών από 6,5€.

Sempre
Σαρανταπόρου 51 και Αιμιλίου Βεάκη, Περιστέρι, τηλ: 210-5787043

 



Γωνιακό, κεφάτο, all day και πληθωρικό το Sempre καλύπτει κάθε μας ανάγκη κάθε στιγμή της ημέρας: Από νοστιμότατο πρωινό με μυρωδάτο καφέ, μέχρι bao buns, σαλάτες, pasta και tacos για τα μεσημέρια μας. Το βράδυ η ένταση ανεβαίνει, τα κοκτέιλ ξεμυτίζουν από τη μπάρα και είναι ωραία – δοκιμάστε το Daquiri α λα Hemingway με Pampero Special, γκρέιπφρουτ, λάιμ και λικέρ maraschkino ή ένα Mexiana με Jose Cuervo Tradicional, λικέρ elderflower, λάιμ, μέλι και ροζ γκρέιπφρουτ -–και οι μουσικές άκρως ανεβαστικές με πληθώρα parties. To απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα κοκτέιλ από 7€.

Arch Beer House
Εθνικής Αντιστάσεως 91-93, Περιστέρι, τηλ: 2105752992

 



Οι ζυθολάτρεις δυτικών (και όχι μόνο) προαστίων ορκίζονται στο όνομά της, και δικαίως: στον ανοικτό, καλοκαιρινό της χώρο, με rock soundtrack (Sabbath, Nirvana, Metallica και πάει λέγοντας) η 25χρονη φέτος Arch παραδίδει ταχύρρυθμα μαθήματα μπυροποσίας, υπό τα άγρυπνα βλέμματα θρύλων όπως ο Τζίμι Χέντριξ, ο Φρέντι Μέρκιουρι και ο Κερτ Κομπέιν που φιγουράρουν στους τοίχους του εσωτερικού της χώρου. Οι ετικέτες μπύρας σε βαρέλι αλλάζουν συχνά και έχουν ικανοποιητική ποικιλία (IPA, Pilsner, Weiss κ.α.), ενώ στο μενού παίζουν χορταστικές ποικιλίες ως συνοδεία. Οι τιμές ξεκινούν από 4€ το βαρέλι "πράσινη".

Κika Cafe Aperitivo
Αιμ. Βεάκη 35 και Δήλου, Περιστέρι, τηλ: 210 5737300

 



Το γνωρίσαμε ως Aperitivo μπαρ το οποίο τιμούσε και τιμά τον γνωστό ιταλικό θεσμό. Είναι όμως παράλληλα και ένα «κανονικό» μπαράκι για τα καλοκαιρινά μας βράδια, το οποίο σερβίρει εξαιρετικά κοκτέιλ – δοκιμάστε το P.O. Box με βότκα, passion fruit, αγγούρι και νότες βανίλιας και το Spicy Mexicano με τεκίλα και τζίντζερ, ρόδι και μανταρίνι. Μας αρέσουν και οι μουσικές του, που κινούνται στο φάσμα της funk/swing jazz. Ο τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 9€, το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Χρυσοστόμιο Rock bar
Κερασούντος 4, Αιγάλεω, τηλ: 2105989409

 



Ένα μπαρ μια ροκ ιστορία στο Αιγάλεω, το Χρυσοστόμιο το κρατάει αληθινό και ζωντανό από το 1979 με μουσικές αυθεντικές και ατμόσφαιρα οικεία. Εδώ θα ακούσετε καθαρόαιμη ροκ χωρίς διαλείμματα για εμπορικότητες: Gallagher, Joplin, Zeppelin, Doors, Lynyrd Skynyrd, Iggy, Maiden και λοιποί παίζουν σε ηχεία και προτζέκτορα, ενώ στο μεγάλο μπαρ σερβίρονται μπύρες για κάθε γούστο και πληθώρα ουίσκι. Όπως αρμόζει δηλαδή σε ένα καθωσπρέπει ροκόμπαρο. Το απλό ποτό έχει 6€, οι μπύρες από 4€. Ανοιχτό από τις 21.00 το βράδυ μέχρι όσο πάει.

Copper Street Bar
Παλαιών Πατρών Γερμανού 5, Αιγάλεω, τηλ: 21 0591 4617

 



Νεανικό στέκι, με όμορφη αυλή που θυμίζει καλοκαιράκι σε νησί, το Copper ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι (δια χειρός Underdog) και λοιπά νόστιμα καλούδια – χειροποίητες πίτες, φρέσκα γλυκίσματα, σάντουιτς κ.α. – και το βράδυ μεταμορφώνεται σε μπαράκι με τα όλα του: ωραία κοκτέιλ όπως το La Paloma με Bulldog Gin, τζίνσενγκ και γκρέιπφρουτ και η κλασική Μαργαρίτα με τεκίλα Ocho και ανεβαστικές μουσικές οι οποίες εγγυώνται όμορφα βράδια. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ στα 9-10€.

The Claξons
Μάρκου Μπότσαρη 23, Αιγάλεω, τηλ: 2105988600

 



Στιλ, άφθονα vintage και χειροποίητα διακοσμητικά στοιχεία, σε ένα arty café bar για όλες τις ώρες. Στο Claξons απολαμβάνουμε μονοποικιλιακό εσπρέσο, cold brew και καφέδες φίλτρου μαζί με σπιτικές γλυκές λιχουδιές. Το βράδυ, το γυρνάμε σε μπύρες, ποτά και κοκτέιλ, μέχρι… βαρελίσια sangria, ακούγοντας reggae, chill out και rock μουσικές. Όσο «κρατά» ο καιρός, μας αρέσει να καθόμαστε στα τραπεζάκια που απλώνονται και έξω, στο φαρδύ πεζοδρόμιο. Τα ποτά κυμαίνονται στα 6€.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v