Η φάση είναι Κορυδαλλός

Κάναμε μια βόλτα σε μια από τις ωραιότερες συνοικίες των Δυτικών Προαστίων κι αναφωνήσαμε ότι στον Κορυδαλλό είναι αλλιώς.
Η φάση είναι Κορυδαλλός

Εδώ και λίγα χρόνια, η γειτονιά του Κορυδαλλού έχει μαζέψει κάποια από τα καλύτερα μαγαζάκια των Δυτικών Προαστίων. Σε συνδυασμό μάλιστα με το άνοιγμα των σταθμών του μετρό, η κίνηση στην περιοχή αυξήθηκε κατακόρυφα, με τους θαμώνες να αναφωνούν πλέον ότι η φάση στην τοποθεσία Κορυδαλλός είναι αλλιώς.

Για καφέ και ποτό πού θα με πας;

Elephadas Δημητρακόπουλου 15, τηλ: 210 4972024


Αν είσαι φαν των αυλών, τότε βγάλε το κινητό σου και σημείωσε στον χάρτη, τον Elephadas, μιας κι έχει ίσως την ωραιότερη αυλή της ευρύτερης περιοχής. Και χαλικάκι στρωμένο θα βρεις να σου φέρει στο νου θάλασσα και φοίνικες μαζί με άλλα μπόλικα αναρριχητικά φυτά για να ρεμβάσεις και να δροσιστείς με τις ώρες κάτω από ένα τραπεζάκι για καφέ ή δροσερή σπιτική λεμονάδα. Αργότερα, όταν νυχτώσει μπορείς να δοκιμάσεις ωραία κοκτέιλ (στα 8€) και μπύρες από μικροζυθοποιίες. Αν η διάθεση σου είναι καλοκαιρινή, τότε θα ταιριάξεις ταμάμ και με τις μουσικές του χώρου.

Butler’s Cup Διαμαντίδη 6, Πλατεία Ελευθερίας, τηλ.: 21 1401 5698


Με το που βγεις από τον σταθμό του μετρό στον Κορυδαλλό, έμπα γρήγορα στο Butler’s Cap και δεν πρόκειται να το μετανιώσεις στιγμή. Από νωρίς σερβίρει καφέδες, χυμούς και τα συναφή και μόλις βραδιάσει η φάση γίνεται πιο κοκτεϊλάτη. Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις το Return of the living dead, με ρούμι Sailor Jerry, τζίντζερ, passion fruit, κανέλα, φράουλα και λάιμ. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€. Στις μουσικές οι ροκ και μέταλ επιλογές κυριαρχούν και πολύ καλά κάνουν, γιατί μας δίνουν τη γκρούβα που χρειαζόμαστε.

Malt fine dining & drinking Αγ. Γεωργίου 57, 2104954154


Πιο δίπλα από το μετρό του Κορυδαλλού δεν υπάρχει, αλλά ούτως ή άλλως το υπέροχο νεοκλασικό της Πλατείας Ελευθερίας φαίνεται από μακριά προσκαλώντας τους λάτρεις του σούσι αλλά και των ψαγμένων signature κοκτέιλ στα μέρη του. Η κλασάτη διακόσμηση έχει μπόλικα ινσταγκραμικά highlights και προσφέρει ζεστασιά σε όσους τυχερούς κάτσουν στα τραπεζάκια του Malt. Οι τιμές στα ποτά ξεκινούν από 7€

Χαβάη Ξενοφώντος 62, τηλ. 6948106360


Aν ανήκεις στην κατηγορία των Χαβανεζολάγνων, τότε η Χαβάη στον Κορυδαλλό είναι το απόλυτο the place to be. Με το που εισέλθεις στον χώρο ρουφάς το απαραίτητο καλοκαιρινό hype τόσο από την σούπερ κουλάτη διακόσμηση όσο κι από τις γλυκόπιοτες επιλογές του καταλόγου. Απλώνει τραπεζάκια και έξω από νωρίς, σερβίροντας ωραίο καφέ από νωρίς το πρωί και σούπερ κοκτέιλ (στα 8€) αργότερα, πάντα υπό τους ήχους ροκ, garage, dark wave και alternative μουσικής από τους DJs που εναλλάσσονται στα decks. Το βράδυ γίνονται διάφορες ποτοποσίες, που μένουν αξέχαστες στους θαμώνες.

Καλά όλα αυτά αλλά θα φάμε τίποτις;

Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως (Δημήτριου Μαλαγαρδή 56, Κορυδαλλός, τηλ.: 2104969325)


O απόλυτος προορισμός καλοφαγάδων και μεζεδολάγνων στον Κορυδαλλό, βρίσκεται επί της οδού Μαλαγαρδή. Εκεί ξεπροβάλλει το ομώνυμο μεζεδοπωλείο το οποίο πήρε το όνομα του από την πολυαγαπημένη και χιλιοειπωμένη ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία «Η Παριζιάνα».

Ο χώρος είναι ονειρικός και πολύ ζεστός, προσεγμένος και πιστός μέχρι λεπτομέρειας σε εκείνη τη λατρεμένη εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Σαν βρεθείς μάλιστα στην εξαιρετική αυλή που έχει γίνει δικαιολογημένα "talk of the town", πιάσε από νωρίς τραπεζάκι για να γευτείς παραδοσιακές συνταγές που ξεκινούν ερωτικά παιχνίδια με τον ουρανίσκο σου.

Στα οπωσδήποτε του καταλόγου ζεστή πατατοσαλάτα με λιαστή ντομάτα και κάπαρη, το αρνίσιο καραμελωμένο κότσι με φρέσκα μυρωδικά, αχλάδι και τραγανές πατάτες baby, πένες με μπουκίτσες κοτόπουλου, λιαστή ντομάτα σπανάκι και μασκαρπόνε, spring rolls με παστουρμά ανθότυρο πάνω σε φάβα αρωματισμένη με μανταρίνι και φυστίκι Αιγίνης, μιλφέιγ πολίτικο με ψαρονέφρι γιαούρτι και χωριάτικα πιτάκια. Συνοδεία κρασιού υπολόγισε περίπου στα 20€ το άτομο.

Ταμπακιέρα Αλεξάνδρου 27, Πλατεία Μέμου, τηλ.: 2104958630


Μαγκιόρικο κι ούλτρα μερακλήδικο μεζεδοπωλείο η Ταμπακιέρα εδώ και χρόνια καλοταΐζει κόσμο και κοσμάκη στα τραπεζάκια της, συνδυάζοντας παράδοση με τσαχπίνικες συνταγές. Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις κεφτεδάκια με ανθότυρο και σάλτσα ντομάτας και πικάντικους ασιατικούς κεφτέδες με πικάντικη λεμονάτη σάλτσα, Μαροκινά κεφτεδάκια με κουκουνάρι σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας με ταχίνι, Μεξικάνικο κοτόπουλο στο φούρνο με φέτα κσι φρέσκο κόλιανδρο...και φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και λουκουμάδες με φέτα και μαρμελάδα ντομάτας. Λογαριασμός στο τέλος με κρασί, κάτω από 15€ το άτομο.

Burgerritos Πόντου 20, τηλ.: 21 2107 3133


Αν σου έρθει μια όρεξη για μπέργκερ, φύγε σούμπιτος/η για το Burgerritos μιας και εκεί θα σε περιποιηθούν δεόντως, συνδυάζοντας το μεξικάνικο με αφράτα μπεργκερόψωμα και ζουμερά μπιφτέκια.

Κάθε φορά μας τρέχουν τα σάλια με το Chorizo burger (με ψωμάκι pretzel, τηγανητές πίκλες, τυρί χαλούμι και λεπτοκομμένο chorizo), ενώ στις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού θα βρεις τη μεξικάνικη σούβλα από μαριναρισμένο κοτόπουλο  300gr, πιπεριές, κρεμμύδι, τοματίνια και spicy bbq, και τα λαχταριστά mini burger με cheddar, barbecue sauce, iceberg, ντομάτα, κέτσαπ-μουστάρδα και χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι.

Τα Burger ξεκινούν από τα 5€.

Να κεράσουμε παγωτάκι;

Mammagelato Ταξιαρχών 19, τηλ.: 21 3043 5149

Ένα παγωτάκι πάντα τραβιέται- ειδικά το καλοκαιράκι. Αν μάλιστα πρόκειται για το Mammagelato τότε θα φάμε και δεύτερο και τρίτο, χωρίς τύψεις για τη δίαιτα που σπάμε για χάρη του. Εδώ θα βρεις κρεμώδες ιταλικό παγωτό ημέρας από αγελαδινό τρικαλινό γάλα Τρίκη, χειροποίητα παγωτίνια, φρεσκοψημένα χωνάκια, και βαφλάκια- όλα παραγωγής τους. Όρεξη να έχεις μόνο γιατί θα αναγκαστείς να διαλέξεις από 27 μερακλήδικες γεύσεις που έχουν ετοιμάσει για σένα οι άνθρωποι του Mammagelato. Όσο εμείς γράφουμε, εσύ βάζε κι άλλες μπάλες.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v