Ψαγμένα μπαράκια στα Δυτικά

Βγήκαμε μπαρότσαρκα στα δυτικά κι ανακαλύψαμε τα πιο ψαγμένα μαγαζάκια με κήπους, αυλές και υπέροχες ταράτσες.
Ψαγμένα μπαράκια στα Δυτικά

Δεν χρειάζεται να γράψουμε ξανά πόσο μας είχε λείψει να πάμε ένα ποτό με φίλους έστω και μασκοφορεμένοι. Ευτυχώς μπορούμε να απολαμβάνουμε τις ποτάρες μας στα αγαπημένα μας μαγαζιά, ενώ κοντοζυγώνει κι η 1η Ιουλίου όταν και θα καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία ακόμη μας κάθεται στο λαιμό. Μέχρι τότε συνεχίζουμε να παρτάρουμε και να βρέχουμε το λαρύγγι μας μέχρι τη 01:30. Αν κινείσαι ή ζεις στα δυτικά προάστια της Αττικής, τότε θα ξέρεις ότι φημίζονται για μνημείωδεις μπαρότσαρκες. Αν πάλι όχι, ήρθε η ώρα να το μάθεις.

Εl Presidente (Πανόρμου 18, Αιγάλεω, τηλ.:21 0590 3545)



Σε ένα στενό του Αιγάλεω πολύ κοντά στον σταθμό του μετρό, κρύβεται ένας από τους ωραιότερους κήπους της περιοχής. Καταπράσινος, δροσερός κι ολάνθιστος  ο χώρος του El Presidente φιλοξενεί μπόλικα τραπεζάκια και stands προκειμένου να απολαύσεις το ποτό σου ή κάποιο από τα signature κοκτέιλ του μαγαζιού. Οι τιμές στα ποτά ξεκινούν από 6,5€ ενώ στα κοκτέιλ από 8€.

Manor House (Αιμίλιου Βεάκη 36, τηλ.: 2105744060)



Αν σου αρέσει η ταρατσάτη φάση και συχνάζεις στα δυτικά τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Manor House. Το Manor House στεγάζεται σε μια μονοκατοικία του 1929. Με διακόσμηση βιομηχανικής αισθητικής με πολύ ξύλο και τούβλο στους τοίχους, εξαιρετικά πατώματα και μια ακόμα καλύτερη ταράτσα, έχει αποκτήσει ήδη κεντρικό ρόλο στη Βεάκη.

Από νωρίς το πρωί μπορείw να απολαύσεiw μονοποικιλιακούς καφέδες από έμπειρους και εξειδικευμένους barista ή το ρόφημά σου συνοδεία διαφόρων σνακ. Το βράδυ, τα cocktail που ετοιμάζουν οι διακεκριμένοι bartender του Manor House θα σας εντυπωσιάσουν. Αν πεινάσεις υπάρχουν τίμιες λύσεις να γεμίσεις το στομάχι σου όπως οι κυδωνάτες πατάτες. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€ και των ποτών από 6,5€.

Arch (Εθνικής Αντιστάσεως 91-93, Περιστέρι, τηλ.: 693 616 4441)



Πολύ δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που κινείται στα Δυτικά και δεν ξέρει την Arch, η οποία γεμίζει με εκλεκτές μπύρες τα ποτήρια μας εδώ και πολλά χρόνια. Παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ροκ διάθεση και ξύλινα μεγάλα τραπέζια (με ονόματα πολύ γνωστών συγκροτημάτων) απλώνονται σε όλα τα επίπεδα του μαγαζιού.  Στον κατάλογο της θα βρεις περισσότερες από 150 ετικέτες μπύρας και 19 drafts, ενώ κι η κάβα των ποτών της είναι πλήρως ενημερωμένη. Αν πεινάσεις δεν θα φύγεις νηστικός μιας και οι ποικιλίες και τα hot dogs είναι τουλάχιστον χορταστικά.

Copper (Παλιών Πατρών Γερμανού 5, Αιγάλεω)



Αντικριστά στη Λεωφόρο Θηβών θα βρεις ένα street bar που τιμά το όνομα του απλώνοντας αυτοσχέδια πολύχρωμα τραπέζια κατά μήκος του δρόμου, την ώρα που έμπειροι bar tenders σκαρώνουν πίσω από τη μπάρα γλυκόπιοτα κι ευφάνταστα κοκτέιλ. Το Copper είναι από τα πρώτα μαγαζιά στην περιοχή που καθιέρωσαν κοκτέιλ σε πλαστικό στηρίζοντας τη street bar φιλοσοφία του με εξαιρετικά προσιτές τιμές που ξεκινούν από τα 5,5€.

Telescope (Αγίας Μαύρας 2, Χαϊδάρι, τηλ.:  210 5812047)

Το Telescope χαρίζει εδώ και χρόνια στους θαμώνες του μια από τις ωραιότερες θέες στην Αττική, με την Αθήνα κυριολεκτικά πιάτο μπροστά του. Ειδικά τις έναστρες βραδιές σου προσφέρει κυριολεκτικά τον ουρανό στο πιάτο. Αν δεν μας πιστεύεις δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις ένα από τα 21 τηλεσκόπια του χώρου και να το διαπιστώσεις ιδίοις όμασι. Εμείς δεν ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε ότι το βράδυ μας αρέσει περισσότερο, συνοδεία ποτών αλλά και των signature κοκτέιλ που φτιάχνει το προσωπικό του μαγαζιού. 

Streetwise (25ης Μαρτίου 102, Πετρούπολη)

Στην καρδιά της Πετρούπολης το Streetwise είναι ένα all day bar, γεμάτο υπέροχα σκίτσα στους τοίχους του κι ιδιαίτερες προτάσεις στον κατάλογό του. Μιλάμε ξεκάθαρα για ένα στέκι που σε περιμένει κάθε μέρα από νωρίς μέχρι αργά. Δημιουργικά cocktails, πρωτότυπες γεύσεις, εκλεπτυσμένος καφές και ένας ολοκαίνουριος χώρος που θα λατρέψεις. Συχνά πυκνά το Streetwise στήνει στον εξωτερικό του χώρο και ιταλικές βραδιές με εμπνευσμένα πιάτα από την κουζίνα της γειτονικής χώρας. Τα ποτά ξεκινούν από 6,5€.

Paraiso Terrenal (Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παναγοπούλου, Αιγάλεω, τηλ.:
21 0598 0011)



Εδώ και λίγοι καιρό στο Αιγάλεω έχει ανοίξει μια υπέροχη Cocteleria με άρωμα μεξικάνικο και εκρηκτικό ταπεραμέντο. Αν βρεθείς στον χώρο για πρώτη φορά είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστείς από την θεόρατη αυλή και τα εντυπωσιακά γκραφίτι στους τοίχους του. Αν μάλιστα έχεις μια τάση στο ινφλουενσεριλίκι τότε δεν θα ξέρεις ποιο insta spot του Paraiso να πρωτοδιαλέξεις. Το βράδυ μπορείς να γεμίσεις το ποτήρι σου με εκλεκτές ετικέτες ποτών και δροσιστικά κοκτέιλ, ενώ αν νιώσεις μια λιγούρα μην τη φοβηθείς. Μπορείς κάλλιστα να ενδώσεις στις φαγητοεπιλογές κι η κουζίνα του Paraiso θα σε ανταμείψει. Τα ποτά ξεκινούν από τα 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v