Στα café της καρδιάς μας είναι η θέα

Πιάσαμε τραπεζάκι στα καφέ της Αττικής με την ωραιότερη θέα και δεν πρόκειται να μας κουνήσει κανείς από εδώ.
Στα café της καρδιάς μας είναι η θέα

Άγχη, νεύρα, ζέστη, πανδημία, περιορισμοί είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους που αναγκάζουν τον κόμπο στο λαιμό μας να ανεβαίνει κι όλους εμάς να επιζητούμε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Για αυτό ψάχνουμε τρόπο να πάμε στα αγαπημένα μας café και να απολαύσουμε τη θέα που προσφέρουν ξεχνώντας έγνοιες και προβλήματα. Αν θες, έλα μαζί μας μια βόλτα.

Terra Petra (Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ: 21 0506 0694)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TerraPetra (@terrapetra.gr)


Aν βρεθείς στα μέρη της Πετρούπολης άλλωστε μοιάζει επιβεβλημένη επιλογή να πιείς το καφεδάκι σου στο Terra Petra και να απολαύσεις την τουλάχιστον υπέροχη θέα του μαγαζιού. Τώρα, που καλοκαίριασε δε το καλοκαιρινό μπαρ του πολυχώρου είναι ό,τι χρειάζεσαι για να lounge-άρεις, να χαλαρώσεις και να ανεβάσεις τη διάθεσή σου, στέλνοντας από εκεί που ήρθαν όλους τους προβληματισμούς που σε απασχολούν. Δίπλα του θα βρεις  ένα δροσερό ντεκ με μεγάλες μπάρες και αναπαυτικούς καναπέδες όπου θα αράξεις με τις ώρες. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Anglais Athens (Κυρηκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 2155601192)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anglais Athens (@anglaisathens)


Βάλε το gps σου να δείχνει την οδό Κυρηκείου. Εκεί ξεχωρίζει το Anglais. Ανέβα στον 6ο όροφο (μη φοβάσαι, έχει ασανσέρ) κι έχε έτοιμο όλο τον απαραίτητο φωτογραφικό σου εξοπλισμό γιατί αυτός ο καφές με θέα Λυκαβηττό κι Ακρόπολη πρέπει να σου μείνει αξέχαστος. Πάρε τον χρόνο σου και χάζεψε ελεύθερα τη μοναδική θέα. Μην λησμονήσεις να ανανεώσεις και τις φωτογραφίες στον Instagram λογαριασμό σου. Απόλαυσε την υπέροχη ρετρό διακόσμηση του Anglais που σε ταξιδεύει σε μια πιο αγνή internet-free εποχή. Όσο εμείς γράφουμε, εσύ μπορείς να απολαύσεις έναν μυρωδάτο καφέ και μπόλικες γευστικές επιλογές για να τον συνοδέψεις.

Ιστιοπλοϊκός Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ: 21 0413 4084

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Istioploikos (@istioploikoscafe)


Σίγουρα υπάρχει κάποιος που ζήτησε και θέα στη θάλασσα. Πολύ καλά κάνει ο άνθρωπος κι εμείς δεν πρόκειται να του χαλάσουμε χατίρι. Κατευθυνόμαστε λοιπόν προς Μικρολίμανο μεριά για να πιάσουμε αν προλάβουμε τραπεζάκι στον Ιστιοπλοϊκό. Μιλάμε για έναν χώρο τεράστιο, ο οποίος έχει αδιαμφισβήτητο σήμα κατατεθέν μια τζαμαρία που προσφέρει απίστευτη θέα στην θάλασσα. Και όλα αυτά με ανεβαστικές μουσικούλες που φτιάχνουν το κέφι και εξαιρετικές ποικιλίες καφέ να διαλέξεις.

Senses Café Bar Ακτή Θεμιστοκλέους 340, Πειραιάς, τηλ: 21 1226 0240

Παραμένουμε Πειραιά γιατί έτσι μας αρέσει και πάμε μια βόλτα στα βραχάκια της Πειραϊκής για να κάνουμε χάζι την τεράστια τζαμαρία του κάτω ορόφου του Senses όπου έχεις γκρο πλαν στο απέραντο γαλάζιο. Ο κατάλογος του μαγαζιού καλύπτει όλα τα γούστα τόσο σε καφέδες χυμούς και λοιπά αφεψήματα μέχρι και νόστιμα τσιμπολογήματα για να τα συνοδεύσεις. Μιλάμε για ένα all-day στέκι που το βράδι ανεβάζει εντάσεις και προσφέρει δροσιστικά κοκτειλάκια.

Telescope Αγ. Μαύρας 2, Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ: 2105812047


Mεταφερόμασε τώρα στα πολύ  «ψηλά» του Χαϊδαρίου, το Telescope απολαμβάνει σαγονοπεσιματική θέα προς κάθε μεριά της Αττικής. Μπορείς να διαλέξεις το επίπεδο που θες για να κάτσεις και να πιείς το καφεδάκι σου, ενώ όσοι ξέρουν ρίχνουν κλεφτές ματιές στα διάσπαρτα τηλεσκόπια στις βεράντες. Αν πας θα ξαναπάς με φίλους και πάει λέγοντας η δουλειά. Μόλις πέσει η νύχτα διεξάγονται διάφορες κοκτειλομαχίες από τον πλούσιο κατάλογο του μαγαζιού.

Λουκούμι (Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 2103234814)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loukoumi Bar (@loukoumibar)


Στις ταρατσάτες επιλογές της καρδιάς μας, ξεχωριστή θέση κρατά πάντα το Λουκούμι, χάρη στην λατρεμένη και πολυσύχναστη ταράτσα του. Με θέα την Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο σχεδόν μια ανάσα από το ποτήρι σου, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον πρωινό καφέ ή το βραδινό μας ποτό και φαγητό. Παράλληλα με την όμορφη ταράτσα του, ο vintage πρώτος όροφος, φιλοξενεί live μουσικές βραδιές, bazaars και εκθεσιακές δράσεις που αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας του. Όλοι ξέρουν ότι όποια μέρα ξεκινά με καφεδάρα στο Λουκούμι είναι μια ωραία μέρα. Ο freddo κοστίζει 3€.

Couleur Locale (Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 6700 4917)


Σαν βγεις στον πηγαιμό για το Couleur Locale να εύχεσαι να βρεις ελεύθερο τραπεζάκι, μιας και είναι είδος προς εξαφάνιση τα άτιμα σε αυτή την πολυαγαπημένη ταράτσα στο κέντρο του Μοναστηρακίου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσεις το κομβίον του ασανσέρ για να βρεθείς στην ταράτσα του Couleur Locale και να απολαύσεις καφεδάκι, χυμούς και λοιπόν δροσιστικά αφεψήματα από τον πλούσιο κατάλογό του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v