Τα café που ομορφαίνουν τις γειτονιές τους

Αράξαμε και πάλι στα πιο όμορφα café που υπάρχουν στα αθηναϊκά πέριξ κι όπως φαντάζεσαι, δεν το μετανιώσαμε λεπτό.
Τα café που ομορφαίνουν τις γειτονιές τους

Δύσκολα θα βρεις γειτονιά στην Αττική που να μην έχει το δικό της café. Οι επιλογές ευτυχώς για εμάς είναι άπειρες, δίνοντας μας την ευκαιρία να επιλέξουμε το καλύτερο τόσο για την τσέπη μας όσο και για τον ουρανίσκο μας. Ανάμεσα τους ωστόσο, υπάρχουν και κάποια κουκλίστικα café, που ομορφαίνουν ολόκληρη τη γειτονιά τους με αποτέλεσμα να έχουμε γίνει πιστοί θαμώνες τους.

Upopa Epops (Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα τηλ.: 21 2105 5214)


Το Upopa Epops φιλοξενείται σε ένα μεσοπολεμικό σύμπλεγμα τριών σπιτιών του 1930 και προκαλεί απεριόριστο θαυμασμό σε κάθε του επισκέπτη. Ο χώρος έχει προσεχτεί στην παραμικρή λεπτομέρεια και έχει κρατήσει τον παλιό αυθεντικό του χαρακτήρα, μεταφέροντας τους θαμώνες του σε μια πιο νοσταλγική και ρομαντική εποχή, όμοια με αυτή που προστάζει η εντυπωσιακή του διακόσμηση. To μαγαζί λειτουργεί καθημερινά από το πρωί για καφέ, cocktail και bar food. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Piu Verde (Άλσος Παπάγου, τηλ.: 21 0654 6185)


Το Piu Verde θα το συναντήσεις μέσα στο Άλσος του Παπάγου, δέκα λεπτά μόνο από το κέντρο της Αθήνας, σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία γεμάτη πεύκα, τεχνητή λίμνη και τρεχούμενα νερά που πραγματικά σε κάνει να ξεφεύγεις από οτιδήποτε έχεις συνηθίσει ως τώρα. Δεν υπάρχει λοιπόν ιδανικότερος χώρος στην ευρύτερη περιοχή για να πιείς την καφεδάρα σου, εντός ενός παραμυθένιου σχεδόν τοπίου. Αν ζεις, συχνάζεις ή δουλεύεις στα Βορειοανατολικά Προάστια είναι βέβαιο ότι θα αράζεις στο Piu Verde μιας και κάθε μέρα εκεί μοιάζει καλοκαιρινή. Πέρα από το καφεδάκι σου, στον χώρο θα βρεις εκλεκτά κρασιά και γλυκόπιοτα signature cocktails ενώ το μενού του φαγητού έχει πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3,60€.

Alea in Style (Δαρδανελίων 4, Αιγάλεω, τηλ.: 210 53 10 629)


Απέναντι από το Άλσος Μπαρουτάδικο, στο Αιγάλεω θα βρεις το πιο ονομαστό café της περιοχής, το οποίο καλύπτει ένα τεράστιο χώρο με πολλά επίπεδα. Η εντυπωσιακή πετρόχτιστη είσοδος σε προδιαθέτει για τον καταπράσινο χώρο της Alea In Style που μοιάζει βγαλμένος από ταξιδιωτικό περιοδικό. Δύσκολα θα πιστέψεις ότι βρίσκεσαι εντός ορίων Αττικής στη θέα του café. Φοίνικες, σιντριβάνια και πέτρινα γεφυράκια μοιάζουν ιδανικά για να ανανεώσεις επιτέλους τις φωτογραφίες στον Instagram λογαριασμό σου. Στον κατάλογο θα βρεις καφέδες, τσάγια, χυμούς, smoothies, milkshakes κι άλλα πολλά, ενώ, αν σου έρθει μια λιγούρα, τότε υπάρχουν πίτσες, βάφλες και μικρές ποικιλίες για να στανιάρεις. Ο Freddo espresso είναι στα 3,60€.

Γιασεμί (Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ.: 21 3041 7937)

Η Πλάκα είναι η πιο καρτποσταλική γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου καθημερινά, οι οποίοι φωτογραφίζονται στα στενά της σε πρώτη ευκαιρία. Εκεί λοιπόν, ακολουθώντας τα βήματα που οδηγούν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, θα βρεις και το παραμυθένιο Γιασεμί με την υπέροχη ταράτσα του. Από νωρίς το πρωί σερβίρει καφέδες, smoothies, φρέσκους φυσικούς χυμούς αλλά και υπέροχες επιλογές για τσιμπολόγημα όπως είναι τα σπιτικά του γλυκά (must η πορτοκαλόπιτα κι η πάστα φλώρα) αλλά κι οι αλμυρές τάρτες του (πατσαβουρόπιτα και ξερό ψωμί). Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3,5€.

Little Kook (Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή)


Αν ψάχνεις ένα παραμυθένιο μέρος κοντά στο Μοναστηράκι, τότε άφησε τα βήματά σου να σε οδηγήσουν στο Little Kook. Εκεί θα βρεις πολλούς από τους αγαπημένους σου ήρωες να ζωντανεύουν μπροστά σου και θα νιώσεις για λίγο την ανείπωτη χαρά του να είσαι κομμάτι της Χώρα των Θαυμάτων. Δεν θα δυσκολευτείς να το βρεις μιας και τον δρόμο θα σου δείξουν οι ουρές κόσμου που περιμένουν να βρουν ένα τραπέζι όσο φωτογραφίζουν τα πάντα γύρω τους. Πέρα από καφέ και ιδιαίτερα τσάγια, θα βρεις και μπόλικα γλυκά, με το American cheesecake τους να παραμένει σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις μας (οι καφέδες κυμαίνονται από 2 έως 4€).

Terra Petra (Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ: 21 0506 0694)


Στα δυτικά προάστια, στο πρώην λατομείο της Πετρούπολης, πάνω από το Θέατρο Πέτρας, το Terra Petra μας ταξιδεύει χάρη στο πανοραμικό του «Καράβι». Aν βρεθείς στα μέρη της Πετρούπολης άλλωστε μοιάζει επιβεβλημένη επιλογή να πιείς το καφεδάκι σου στο Terra Petra και να απολαύσεις την υπέρ-εντυπωσιακή θέα του μαγαζιού. Τώρα, που καλοκαίριασε δε το καλοκαιρινό μπαρ του πολυχώρου είναι ό,τι χρειάζεσαι για να lounge-άρεις, να χαλαρώσεις και να ανεβάσεις τη διάθεσή σου. Δίπλα του θα βρεις  ένα δροσερό κι αιθέριο ντεκ με μεγάλες μπάρες και αναπαυτικούς καναπέδες όπου θα αράξεις με τις ώρες. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Anglais Athens (Κυρηκείου 6, Μοναστηράκι)


Στον 6ο όροφο ενός διατηρητέου αρχοντικού επί της οδού Κυρηκείου θα βρεις άλλη μια υπέροχη ταράτσα για να πιείς τον καφέ σου με θέα Λυκαβηττό κι Ακρόπολη. Aφού χαζέψεις μπόλικη ώρα κι ανανεώσεις τις φωτογραφίες στον Instagram λογαριασμό σου, μπορείς να θαυμάσεις την υπέροχη ρετρό διακόσμηση του Anglais που σε ταξιδεύει σε μια πιο αγνή internet-free εποχή. Tην ίδια ώρα μπορείς να απολαύσεις έναν μυρωδάτο καφέ και μπόλικες γευστικές επιλογές για να τον συνοδέψεις.

Saorsa (Γιατράκου 2, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5235960)


Το Μεταξουργείο είναι πολυαγαπημένη μας γειτονιά, μιας και τα τελευταία χρόνια η καρδιά της πόλης χτυπά στα μέρη της. Από τα υπέροχα μαγαζάκια της, ξεχωρίζει το Saorsa με την υπέροχη αυλή του, σε ένα διατηρητέο κτίριο κόσμημα του 1852. Εδώ πιάνουμε τραπεζάκι από νωρίς για καφέ, το γυρνάμε αργότερα σε νόστιμα τσιμπολογήματα, και ακόμα πιο αργά σε κοκτέιλ σαν το Poet’s Jasmine, με βότκα, γιασεμί και τζίντζερ, και το Bananajara με σοκολατένια τεκίλα και μπανάνα. Οι τιμές στους καφέδες ξεκινούν από 3€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v