5 book café που αξίζει να επισκεφθείς

Είσαι βιβλιόφιλος και ψάχνεις έναν χώρο για να απολαύσεις το καφεδάκι σου με την κατάλληλη συντροφιά; Βρήκαμε τα καλύτερα book café για πάρτη σου.
5 book café που αξίζει να επισκεφθείς
Το διάβασμα είναι ένα υπέροχο χόμπι, που αν το εξασκούσαν περισσότεροι τότε ο κόσμος μας θα ήταν σίγουρα καλύτερος. Από την άλλη κι η βόλτα για ένα καφεδάκι σε έναν όμορφο χώρο που εύκολα μπορεί να γίνει στέκι σου, μοιάζει αξία ανεκτίμητη. Πόσο ωραία θα ήταν άραγε αν συνδυάζονταν τα παραπάνω; Προφανώς δεν είμαστε οι πρώτοι που το σκεφτήκαμε για αυτό και υπάρχουν σε όλη την χώρα κουκλίστικα book café, τα οποία λατρεύουν οι θαμώνες τους. Τώρα, μάλιστα που άνοιξε η εστίαση δεν υπάρχει δικαιολογία να μην τα επισκεφθείς.

Little Tree Books and Coffee (Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη)

Το Little Tree Books & Coffee είναι ένας χώρος βιβλίου και χαλάρωσης κοντά στην Ακρόπολη. Κάτω από τον Ιερό Βράχο έχει ανοίξει εδώ και χρόνια ένας cozy χώρος από βιβλιόφιλους για βιβλιόφιλους. Το άνοιγμα της εστίασης έφερε χαράς ευαγγέλια λοιπόν σε όλους τους παραπάνω γιατί το Little Tree Books and Coffee μπήκε πάλι στον χάρτη με τα μαγαζιά, στα οποία μπορούμε να πάμε και να αράξουμε. Στο πεζοδρόμιό του μπορείς να απολαύσεις εκτός από καφέδες, χυμούς και τσάγια, υπέροχες αλμυρές τάρτες, vegan επιλογές και χορταστικά σάντουιτς. Επίσης μπορείς να φωτογραφηθείς πλάι στο χαρακτηριστικό κίτρινο σκουτεράκι του μαγαζιού, γιατί έχεις κι έναν λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ να διατηρήσεις.

Booktalks (Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο)

Στο Παλαιό Φάληρο το στέκι των βιβλιόφιλων έχει και το όνομα και τη χάρη. Στο Βooktalks σαν βρεθείς εντυπωσιάζεσαι αρχικά από το ενημερωμένο βιβλιοπωλείο που διατηρεί ο χώρος, μιας και στα ράφια του θα βρεις εξαιρετικούς τίτλους. Παράλληλα μπορείς να αράξεις στα τραπεζάκια που διαθέτει ο χώρος και να απολαύσεις το καφεδάκι σου όσο χαζεύεις τα κρεμαστά βιβλία από το ταβάνι του Booktalks. Αυτή την περίοδο καθόμαστε έξω κι απολαμβάνουμε τον ήλιο που αγκαλιάζει το μαγαζί κι επιφυλασσόμαστε για το χειμώνα όταν τα μέτρα το επιτρέψουν να τρυπώσουμε και πάλι στη ζεστή του βιβλιοφωλιά.

Free Thinking Zone (Σκουφά 64, Αθήνα)

Το Free Thinking Zone είναι ένα concept βιβλιοπωλείο για τη σύγχρονη σκέψη και τέχνη. Τα καλά τα χρόνια προ κορωνοϊού αποτελούσε σημείο συνάντησης για αναγνωστικές λέσχες, συγγραφείς και βιβλιόφιλους που επέλεγαν τον χώρο για τις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις τους σχετικά με νέες κυκλοφορίες βιβλίων.

Πλέον θα αρκεστούμε στο να διαλέξουμε το βιβλιαράκι που μας ταιριάζει- μιας και στα ράφια του μπορείς να βρεις τα πάντα- και να απολαύσουμε το καφεδάκι μας, ή κάποιο από από τα υπόλοιπα καλούδια του café στηρίζοντας ένα ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο, που έφερε μια νέα νότα καλλιτεχνικής αισιοδοξίας στην καρδιά της Αθήνας.

Polis Art Café (Πεσματζόγλου 5, Αθήνα)

Το Polis Art Café δεν θα μπορούσε να βρισκόταν πουθενά αλλού πέρα από τη Στοά του Βιβλίου. Συνηθώς θα βρεθείς σε αυτό για κάποια από τις δεκάδες βιβλιοπαρουσιάσεις που γίνονται στον χώρο σε μηνιαία βάση. Αυτή την περίοδο ωστόσο που τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν το επιτρέπουν, μπορείς να πνίξεις τον πόνο σου πίνοντας το καφεδάκι σου στον τεράστιο αίθριο χώρο του Αρσάκειου Μεγάρου, με την υπέροχη μαρμάρινη ταράτσα.

Μέχρι να επιστρέψουν οι ζωντανές εκδηλώσεις στον χώρο του βιβλίου, μπορείς να ξαποστάσεις στο Polis Art Café και να διαβάσεις έναν από τους εξαιρετικούς τίτλους της ενεργής βιβλιοθήκης του.

Red N Noir (Δροσοπούλου 52, Κυψέλη)

Στην περιοχή της Κυψέλης υπάρχει η απορία: Είναι βιβλιοπωλείο; Είναι καφέ; Είναι μπαρ; Είναι χώρος εκδηλώσεων και παρουσιάσεων βιβλίων; Το red n’ noir guild διευκρινίζει: Είναι όλα τα παραπάνω. Το red n’ noir bookstore cafe bar βρίσκεται στην οδό Δροσοπούλου 52 και λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:30 το βράδυ.

Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο εγχείρημα που αγαπήθηκε πολύ και γρήγορα από τους βιβλιόφιλους του αθηναϊκού κέντρου, κι έδωσε στο Red N Noir μια μποέμ αύρα, που ακολουθεί φοιτητές, συγγραφείς, ηθοποιούς αλλά και καλλιτέχνες που συχνάζουν στο κυψελιώτικο βιβλιοστέκι.

Ευγενέστατο προσωπικό θα σε καθοδηγήσει στην επιλογή του επόμενου βιβλίου που θα αγοράσεις, ενώ θα συνοδέψει το καφεδάκι ή το τσάι σου με γλυκά κεράσματα. Το Red N Noir παραμένει ενεργό και στις εκδηλώσεις οργανώνοντας συχνά πυκνά υπαίθρια bazaar όπου θα βρεις βιβλία σε εξαιρετικά προσιτές τιμές. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v