Μπαράκια με ωραίες μουσικές στην Αθήνα

Ξεκινήσαμε μπαρότσαρκα ζηλευτή κάνοντας στάση στα μαγαζιά με τις καλύτερες μουσικές της πόλης και προφανώς θα ξαναπάμε.
Μπαράκια με ωραίες μουσικές στην Αθήνα

Ζέστη, νεύρα, πανδημία, περιορισμοί, πιο πολλή ζέστη, άγχη, τρέξιμο και λογαριασμοί που πρέπει να πληρωθούν. Όλα τα παραπάνω κάνουν ακόμη πιο σημαντική κι επιβεβλημένη την ανάγκη μας για ποτάρες στα μπαράκια που παίζουν τις αγαπημένες μας μουσικές. Επειδή είναι πολύ πιθανό να βρίσκεσαι στην ίδια φάση με εμάς, αυτή η μπαρότσαρκα θα σου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Τhe Dude Bar (Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0322 7130)



Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Είμαστε παιδιά του σινεμά και της ποπ κουλτούρας και δεν ντρεπόμαστε να το ομολογήσουμε. Αν αγαπάς λοιπόν το Big Lebowski είσαι φίλος μας. Αν τώρα, πίνεις και τις ποτάρες στον ναό του το The Dube Bar, τότε μάλλον είσαι κολλητάρι μας και δεν το ξέρεις. Φτιαγμένο από μύστες του dude-ισμού για μύστες στου dude-ισμού αλλά και για τους υπόλοιπους όχι τόσο κουλ φίλους σου. Όσο ροκ μουσικάρες θα σκάνε από τα ηχεία του μαγαζιού, εμείς θα πίνουμε την αγαπημένη μας μπύρα συνοδεία φίλων και γνωστών που μας ένωσαν αξέχαστα βράδια προ λοκντάουν. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

Afrikana (Ιεροφαντών 13, Κεραμεικός 21 0341 0445)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Afrikana (@afrikanajazzbar)


Την Afrikana κι αν είναι τζαζ μην τη φοβάσαι. Αντίθετα πρέπει να σημειώσεις το όνομά της και την επόμενη φορά που θα θέλεις να ζήσεις μαγικές κι αξέχαστες μουσικές βραδιές με μοναδικά live, τζαζ, άφρο, σόουλ, φανκ, αλλά και φρέσκες εναλλακτικές μουσικές προτάσεις υψηλού επιπέδου, να την προτιμήσεις

Μια ανάσα από το μετρό του Κεραμεικού, η πολύχρωμη Afrikana έχει γίνει εδώ και χρόνια το αγαπημένο στέκι μας, φιλοξενώντας άπειρα live από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Στον νοσταλγικά πανέμορφο εξωτερικό της χώρο χτυπάει αυτή την περίοδο ο παλμός της τζαζ και της μαύρης κουλτούρας της πόλης.

Μιλάμε για κάποιες από τις καλύτερες τζαζ μουσικές επιλογές της πιάτσας συνοδεία καθαρών ποτών και δροσιστικών κοκτέιλ που συνθέτουν την πιο εξωτική, ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα του Κεραμεικού. Το ποτό είναι στα 7€.

Verve Music Café (Αγίων Αναργύρων 10, Ψυρρή, τηλ.: 21 1012 5750)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Verve Music Cafe (@vervemusiccafe)

Μια από τις πιο μουσικές γειτονιές της πόλης είναι του Ψυρρή. Στο Verve που λες χτυπά η τζαζ καρδιά της περιοχής σε έναν χώρο με άπειρες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αφίσες κι εξώφυλλα δίσκων μαζί με διαλεχτά «μπιμπελό» που παραπέμπουν σε αμερικανικό μπαρ εποχής.

Aυτή την περίοδο βγάζει τα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο της Αγίων Αναργύρων, και μας περιμένει από το πρωί για καφέδες και λοιπά ψιψιψόνια. Το βράδυ η φασούλα γίνεται ακόμη πιο ωραία μιας και μπορείς να πιείς τα ποτάκια σου, νοσταλγώντας την προ πανδημίας περίοδο που στριμωχνόσουν στην μπάρα του. Τουλάχιστον μπορείς να ακούσεις ακόμη τζαζ αλλά και λοιπές μουσικάρες από τους guest djs του. Τα απλά ποτά κοστίζουν 6€.

White Monkey Γυφτοπούλου Γρηγορίου 6, Χαλάνδρι, τηλ.: 697 244 6697

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη White Monkey (@whitemonkey_bar)


H μπαρότσαρκά μας συνεχίζεται προς βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα προς μια εντυπωσιακή μονοκατοικία στο κέντρο του Χαλανδρίου. Δεν χρειάζεται να ρίξουμε περαιτέρω υπότιτλους, ίσως κατάλαβες ότι μιλάμε για το White Monkey.

Πρόκειται για ένα μπαρ στον Ειρηνικό της δεκαετίας του ΄50 φτιαγμένο από δυτικούς το οποίο ευτυχώς διακτινίστηκε στο εξωτικό Χαλάνδρι και κινείται σε τρία επίπεδα. Πεζόδρομος, μπαλκόνι και φυσικά μπαρ. Ή και όλα αυτά μαζί.

Δισκοθέτες της πόλης σε χορεύουν -ναι υπάρχει μαγαζί που μπροστά απ΄το μπαρ του μεταμορφώνεσαι σε χορευτή rock ‘n’ roll, swing, bοοgaloo, northern soul - και σε διασκεδάζουν με τις καλύτερες μουσικές του πλανήτη.

Όλα τα παραπάνω θα αρκούσαν όμως οι άνθρωποι του White Monkey είναι μεγάλες καρδιές και τα συνδυάζουν με εξωτικά κι ελαφρώς spicy ποτά και coktails που συνδυάζουν ιδιαίτερες γεύσεις που ξεκινούν από την Καραϊβική και φτάνουν μέχρι τη Χαβάη. Ένα Kaupe με Moscovskaya vodka, μοσχολέμονο, αχλάδι, σιρόπι μαστίχας και bitters από grapefruit επιβάλλεται για να νιώσεις. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Intrepid Fox (Τριπτολέμου 30, Γκάζι, τηλ.: 21 0346 6055)


Δεν χρειάζεται να ξέρεις που ακριβώς βρίσκεται το Intrepid Fox στο Γκάζι για να το βάλεις στο gps σου. Θα το καταλάβεις από τις γκαζωμένες μεταλοριφάρες, τις τσιμεντένιες μπασογραμμές και το ανελέητο drumming που βγαίνουν από τα ηχεία του. Παράλληλα αυτή την περίοδο θα φορεθεί και το καθήμενο headbanging μιας και στο Fox έχουν χώρο μόνο οι καλύτερες ροκ και μέταλ μουσικές της πόλης. Συνοδεία μπυρών και διάφορων ποτών οι βραδιές στο Fox είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα μείνουν αξέχαστες. Τα ποτά κοστίζουν 7€.

Bad Tooth (Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BADTOOTH (@badtoothbar)


Εδώ και λίγα χρόνια που άνοιξε το Bad Tooth στην καρδιά του Ψυρρή, έχουμε ένα super-cool στέκι για να πίνουμε τα ποτό μας όσο οι guest djs τεστάρουν τις αντοχές των ηχείων του μαγαζιού. Το Bad Tooth είναι στιλάτο και κατάμαυρο, αποπνέοντας μια νεουρκέζικη 70ίλα που λατρεύουμε. H μουσική του φάση κινείται σε punk-rock-garage-new wave μονοπάτια. Των Ramones, Joy Division, Exploited με λίγα λόγια. Φέτος έχει και Reggae Sundays και Hip Hop Tuesdays ώστε να μην μείνει κανένας παραπονεμένος.

Έχει και πολλά special και premium ποτά, και καλές τιμές: από 6€ το απλό ποτό, από 4€ οι μπύρες.

Blackbird (Κλεισόβης 5, Εξάρχεια, τηλ.: 2103300557)

Πάμε τώρα μια βόλτα στην αγαπημένη μας εξαρχειώτικη γειτονιά για να τα πιούμε στο Blackbird όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Τα πάντα γύρω από το ροκ θα μπορούσαμε να πούμε ότι παίζουν στα πικάπ και στα λάπτοπ του μαγαζιού, άλλοτε σκληραίνοντας κι άλλοτε μπλουζίζοντας τις καθημερινές του μουσικές επιλογές.

Πέρα από τα μνημειώδη guest djλίκια από γνωστούς μουσικούς της πιάτσας, στα τραπεζάκια του θα βρεις πάμφθηνα ποτά που ξεκινούν από τα 5€ μόλις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v