Μπαράκια στον Πειραιά που θα γίνουν στέκι σου

Σαν τον Πειραιά δεν έχει, λένε όσοι συχνάζουν στα μέρη του κι αυτά τα υπέροχα μπαράκια στις γειτονιές του, τούς επιβεβαιώνουν.
Μπαράκια στον Πειραιά που θα γίνουν στέκι σου
Όσοι μένουν στον Πειραιά δύσκολα φεύγουν από τα μέρη του προς άλλες αθηναϊκές πολιτείες. Λίγο η θάλασσα, λίγο η αίσθηση μεγάλης γειτονιάς και λίγο τα υπέροχα μαγαζάκια που μπορείς να βρεις στις γειτονιές του.

Εμείς θα σταθούμε στα μπαράκια που βρίσκονται στα πειραιώτικα πέριξ και βάζουν ισχυρή υποψηφιότητα να γίνουν το επόμενο στέκι μας. Το δίλημμα είναι ένα. Ποτό ή κοκτέιλ;

Δον Κιχώτης (Αλέξανδρου Παπαναστασίου 68, Καστέλλα)


Αγαπημένο πειραιώτικο στέκι, ο Δον Κιχώτης προσφέρει συγκλονιστική (και βάλε) θέα με πιάτο όλο τον Πειραιά, φέρνοντάς τον κυριολεκτικά μια ανάσα από το ποτήρι σου. Όσον αφορά το τελευταίο, μπορείς να το γεμίσεις με ψαγμένες ετικέτες ποτών, αλλά και δροσιστικά signature κοκτέιλ από τον κατάλογο του μαγαζιού. Οι μουσικές επιλογές του προγράμματος κρατάνε τα ροκ μπόσικα, δίχως να λείπουν και θεματικές βραδιές με καταξιωμένους djs. Τα απλά ποτά κοστίζουν 7€.

The Art of Bragi (Ακτή Θεμιστοκλέους 154, Πειραιάς, τηλ.: 21 1715 9272)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Art Of Bragi (@the.art.of.bragi)


Ψάχνεις ένα μέρος για να πιείς την κοκτεϊλάρα σου με θέα τη θάλασσα και δεν βρίσκεις. Τότε μάλλον δεν έχεις βρεθεί προς Πειραϊκή μεριά, όπου το The Art of Bragi με την old fashioned διακόσμηση και τα ψαγμένα του ποτά μοιάζει η κατάλληλη επιλογή για να δώσει νόημα στην έξοδό σου. Kι αν δεν μας πιστεύεις, πιες ένα Smokey Tommy’s ή ένα ποτήρι ιρλανδέζικου Telling ουίσκι και θα αναθεωρήσεις. Ποτά από 7 ευρώ.

Amsterdam (Ακτή Μουτσοπούλου 19, τηλ.: 21 0417 5231)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amsterdam bar (@amsterdambar.pireas)


Δεν χρειάζονται πολλά για να περάσεις καλά σε ένα μπαρ. Καθαρά ποτά, κανένα ψαγμένο κοκτέιλ, μουσικάρες και λίγη θάλασσα να πιάνει το μάτι και να χαλαρώνει το μυαλό. Ε, λοιπόν το Amsterdam τα έχει όλα για αυτό και έχει πιστούς θαμώνες που πίνουν ποτάρες από την ενημερώμενη κάβα του μαγαζιού στο όνομά του. Τα απλά ποτά ξεκινούν από 6,5€. 

Che (Καραΐσκου 151, τηλ.: 21 0429 6660)


Όταν μπεις κάποιος στην αυλή του CHE την ερωτεύεται. Αφού την ερωτευτεί, μετά (ευτυχώς) ξέρει πού να την βρει. Ένα all day πολύχρωμο ταξίδι στην καρδιά του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά. Ένα καλειδοσκόπιο γεύσεων και εξωτικών αρωμάτων συνδυασμένο με χαλαρή, λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα και υπέροχα κοκτέιλ. Όσο λοιπόν παίρνεις γερές λατινοαμερικάνικες δόσεις, μπορείς να παραγγείλεις κάποιο signature κοκτέιλ από τον μεγάλο κατάλογο του μαγαζιού. Αν σε πιάσει μια πείνα, μην αγχωθείς μιας και στο menu θα βρεις εξαιρετικές μεξικάνικες επιλογές. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Rockfellas (Μαρίνα Ζέας, τηλ.: 210 4184440)


Ένα από τα πιο γουστόζικα μπαρ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, το Rockfellas δεν έχει σταματήσει να παίζει μουσικάρες εδώ και χρόνια – έχει μια μεγαλύτερη αδυναμία στη ροκ και την Indie αλλά αυτό φαίνεται κι από το όνομά του-και να μας σερβίρει πολύ καλά κοκτέιλ, εμπλουτίζοντας τον κατάλογό του με premium spirits, σε μια από τις καλύτερες λίστες ετικετών ολόκληρου του Πειραιά. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, το σπέσιαλ 8€.

Μoby (Μαρίνα Ζέας, τηλ: 21 1012 3778)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Moby All Day Bar (@mobyalldaybar)


To Moby είναι μια από τις στάνταρ επιλογές σε all day bars στον Πειραιά για να περάσεις υπέροχα με θέα τη θάλασσα. Εμείς το προτιμούμε τη νύχτα μιας και ενδείκνυται για βραδινές ποτοποσίες και κοκτεϊλοποσίες, χάρη στον μεγάλο του κατάλογο που καλύπτει όλα τα γούστα. Στην κουζίνα του θα βρεις και γρήγορες επιλογές φαγητού, που θα σβήσουν κάθε αίσθημα πείνας. Τα κοκτέιλ του ξεκινούν από τα 8€.

Beluga (2ας Μεραρχίας 8-10, τηλ.: 21 0411 6505)


Την πρώτη φορά που θα περάσεις έξω από το Belluga είναι βέβαιο ότι θα κοντοσταθείς μέχρι να καταλάβεις αν είναι γκαλερί ή μπαρ. Υπέροχη art διακόσμηση, ευγενέστατο προσωπικό κι άφθονο αλκοόλ να ρέει κατατάσσουν το Beluga στις πιο αγαπημένες μας πειραιώτικες επιλογές για έξοδο. Το μπαρ του είναι πλήρως ενημερωμένο, ενώ αν θες να δοκιμάσεις κάποια από τα πιο δροσιστικά κοκτέιλ της πόλης, δεν έχεις παρά να τα ζητήσεις. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8,5€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v